Empties... или СВЪРШЕНО е с теб - тема 7

• 136 271
  • 725
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Тези за косопад често действат така.Слагайте само в корените, не по дължините и после някакви последващи продукти- маска, балсам, олио.
Слагах какво ли не, но не стана. Едва довърших опаковката.

# 616
Празни опаковки от мен:

Ампула Центела
6/10
Не мога да кажа, че е направила нещо особено, но може би ми помогна във въвеждането на ретинол.

Спрей тонер за лице
2/10
Бил със силата на серум, не разбрах точно какво трябваше да има като ефект, но така или иначе свърши мега бързо, защото е много малко количество.

Пачове за очи
6/10
Хубаво хидратираха и освежаваха кожата под очите.

Ретиновола шийт маска
6/10
Харесвам шийт маските на тази марка, не че са нещо особено

Флорална вода лайка
8/10
Много ми хареса за успокояване на кожата. Бих в повторила

Мултифукционален спрей за коса
2/10
Супер посредствен за моята коса, изобщо не разбрах от къде му иде славата. Не видях нито един от изброените ефекти

Хидратиращ шампоан
9/10
Изключително ми хареса хидратацията на скалпа и косата.

Спрей тонер с хиаурон
УЖАС!
Наложи се да го изхвърля поради зачервяване и парене по лицето. Ниско ми е мнението за продуктите за лице на тази марка. Миризмата на мъжки одеколон за мен е необяснима

Масло за почистване на лице лайка
6/10
Първото и засега единственото, което съм ползвала. За мен беше доста икономично, за други качества нямам база за сравнение. Засега няма да го повтарям, искам да пробвам други.

Околоочен крем
3/10
Поредният нищоправещ. Като за от абонаментна кутия става, но иначе няма смисъл.

# 617
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Avant са най-смехотворната марка,която съм срещала на пазара,заедно с онези другите измислени,които пробутваха в Глосибокс кутията.

Идвам и аз с моите празни опаковки.Харесва ли ви тапета в спалнята? Smile

1. Saff Body lotion Saffron & White lily & Rose - Това беше част от кутия колаборация със Сафф (Кибрит ли?),която се случи точно,когато бях в България и поръчах.
Разкошен аромат,консистенцията - чудесно подбрана като крем за лице, в състава има масла и розова вода  и до тук приключвам с адмирациите.
Хидратацията е слаба,а за мен това е най-същественият критерий,когато избирам грижа за тялото.
Мажа се,попива веднага,кожата ухае чудесно и час по-късно единственото нещо,което усещам е лек аромат.
Не съм очарована от продуктите на марката,но пък еуфорията покрай кутията и поръчването й беше огромна.Мисля,че и другите момичета се осъзнаха и не са чак толкова възхитени вече.

Ако поръчам друга бг кутия и получа крем/лосион на Сафф,ще го използвам,но ей така съзнато да го купя,силно се съмнявам.

2. Zum hand and body lotion - докато съм на вълна боди лосиони,друг такъв,който сходно на предходния,не ме очарова особено. Това е "артизан" марка с натурални продукти  -сапуни (разкошни са), течни сапуни за ръце, ароматизиращи стаята и възглавници/чаршафи спрейове, скраб за тяло..
Състава е с масла и екстракти без парабени,фталати,минерално олио,факт,който много оценявам,но не хидратира добре сухата кожа на тялото ми.Особено лакти,колена,ръце..
Както и този на Сафф,ако ми попадне отново,бих ползвала,но не бих купила целенасочено.По-рядка консистенция от тази на Сафф.

3. Clarins Total eye lift - околоочен крем против бръчки,който много ми хареса.Чудесно се справя със сухия ми контур,виждам по малко мимически бръчки,когато се усмихвам. Купих си втора опаковка,която започнах преди няколко дни. Препоръчвам.

4. L'occitane hand cream - Kрем на Нивеа върши същата работа. Много посредствен продукт на висока цена. Ползвам го за втори път и мнението ми не се е промени през годините.
Не прави достатъчно хидратация въпреки големите обещания.Беше част от FabFitFun кутията ми като купих този крем,за да овлажнявам петите и краката. Не ми свърши никаква работа.И за ръцете не се справяше добре.
Няма да споменавам колко не понасям този тип тубички,които се деформират още при първата употреба.

5. Vor rhythm of the rain Hair mask and scalp detox - Отново мой избор продукт като част от кутия на FabFitFun.
Нищо особено,ползвах 1/3та,стори ми се слаб за моята коса и пробутах маската на дъщеря ми. Състава е много хубав,но явно маслата(шиа,зехтин,моринга,арган, мед и тн) са в оскъдни количества,защото не усетих да подхранват косата ми.Нито лошо,нито хубаво за тази маска.Дъщеря ми каза,че бил "ок",но тя казва "Ок" за всяко нещо,което й е безразлично.Марката е канадска от Торонто,основана от две приятелки и непозната за мен.

6. Leonor Greyl PARIS Masque Quintessence Hair Mask - Тази маска обаче е може би в топ 3 на най-най-хубавите продукти за коса ,които някога съм ползвала.Разкош.Изключително скъпа е за продукт за коса ($150),но си заслужава всяка стотинка.Косата ми беше в ужасно състояние -  много суха, третирана след боядисване,после кичури,после пак боядисване в рамките на 3м. Отделно след Ковид последва косопад,който въпреки,че бързо овладях,остави косата ми една такава пършалива и без блясък.С две думи -трябваше ми нещо солидно.
Купих тази маска с големи надежди и след много четени ревюта.Почти не видях негативно такова и има защо.
Много масла,омега 3 като след първата съставка вода се започва стабилно с маслата:

Скрит текст:
Aqua, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Buxus Chinesis Seed Oil, Ricinodendron rautanenii (Manketti) Seed Oil, Butyrospermum Parkii, Hydrolyzed Hibiscus Esculentus Extract, Acacia Senegal, Cocamidopropyl PG-Dimonium Chloride, Cetyl Alcohol, Theobroma Grandiflorum, Tridecyl trimellitate, Polyquaternium-47, Hydrogenated Vegetable Glycerides, PEG-15 Cocopolyamine, Limonium latifolium, Tocopherol, Parfum/Fragrance, PEG-8 Beeswax, Oleic/Linoleic/Linolenic Polyglycerides, Behentrimonium Methosulfate, Quaternium-33, Quaternium-91, Cetrimonium Methosulfate, Cetearyl Alcohol, Lauryl Dimethyl Amine Oxide, Elaeis Guineensis (Palm) Oil, Cereus Grandiflorus (Cactus) Flower Extract, Amaranthus Caudatus Seed Extract, Propylene Glycol, Glycerin, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Triticum Vulgare, Sodium PCA, Urea, Trehalose, Polyquarternium-51, Sodium Hyaluronate, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Linalol, Limonène, Benzyl alcool, Citronellol, Géraniol, Aldehyde Amyl Cinnamique.

Храна за косата в прекия смисъл на думата.Представлява гъст,мазен крем,който възстановява,подхранва,хидратира и дава обем.Прави косата копринено гладка и игрива.Няма фриз,няма раздърпана,суха коса.Още с изплакването се усещаше мекота и коприна.
Ще купя отново в даден етап,когато усещам косата си измъчена.
Води се луксозната им маска,другите на марката са около $60-70 и които задължително ще пробвам.
Между другото вмомента ползвам маска за коса на Олаплекс(която е около $40) и като е ефект е почти идентична с тази на Leonor Greyl.

7. MAC lightful C+ coral grass tinted cream SPF 30 - Нищо не мога да кажа за този оцветяващ крем.Купих го,ползвах го 2-3 пъти и до там. Изхвърлям цяла опаковка,защото застоя.Така и не му дойде реда и не смея да го сложа на лицето си,за да не се обрина. Дори не знам дали все още се произвежда.Моят нюанс е light.

8. Babe Lash serum - Още един продукт по избор в кутията ми FabFitFun,който се оказа много сполучлив.Наистина видях разлика в миглите ми.В рамките на 2м ежедневна употреба,растежа се засили и порастнаха с 1/3та. Момиче,което също си го поръча каза,че й щипе на очите.При мен всичко беше наред.

9. Sulwhasoo Timetreasure Invigorating Sleeping Mask
С напредване на годините и новите проблеми,с които тялото ни се сблъсква,не трябва да се гледа цената,а дали продукта е достатъчно добър и дали си заслужава.Започнах да тествам тази луксозна,корейска марка,съставите им се феноменални откъм масла и екстракти,а това са неща,които винаги са ме привличали. Очарована съм.Това е серията им за зряла кожа против бръчки.
На сутринта се събуждах със свежа,озарена и мека кожа.Изглеждам и подмладена и да,определено свежест е думата,която бих ползвала,за да опиша продуктите от тази серия.
Kъм поръчката ми изпратиха този сет,който комбинира всички продукти на серията.Тези дни ще ги тествам и ще дам ревю в темата.

# 618

Крем за ръце Eucerin Atopi Control
Ползвах го преди доста време и ми беше харесал, сега не ми се стори достатъчно подхранващ. По едно време имах много суха кожа на ръцете и ми се искаше да е една идея по-богат. Хареса ми обаче, че не оставя лепкав слой.

И от двата измивни гела съм доволна, този на Бочко е с лек приятен аромат, докато на Мустела няма никакъв. Правят лека пяна, измиват добре, имат хубав състав.

# 619
  • на последния етаж
- много ми хареса този душ гел, мека и нежна пяна, деликатен аромат. Бих купила отново.

# 620
3. Clarins Total eye lift - околоочен крем против бръчки,който много ми хареса.Чудесно се справя със сухия ми контур,виждам по малко мимически бръчки,когато се усмихвам. Купих си втора опаковка,която започнах преди няколко дни. Препоръчвам.

4. L'occitane hand cream - Kрем на Нивеа върши същата работа. Много посредствен продукт на висока цена.

И аз съм очарована от околоочния на Clarins (а обикновено съм “Ми крем като крем”) и доста разочарована от l’Occitane с масло от шеа.

# 621

Този шампоан с арганово олио много ми харесва. Косата стои чиста и мека поне 3 дни . Шишето е метално, отделно се продава шампоан за пълнене в шишето.

Поредната опаковка на тази мицеларна вода. Ползвам вече само нея.

Не е лош, траен е , но свърши много бързо, според мен. А аз не пръскам често и по много

Добре покрива и е траен, но май не съм взела подходящия цвят, защото лицето ми стои все едно е с брашно. Това, което ми харесва е , че не цапа по дрехи или при допир след нанасяне

# 622
Ако стои все едно с брашно не е от цвета, а от вида на ФДТ- най-вероятно за мазна кожа и най-вероятно си е такъв продуктът, силно матиращ.

# 623
Ако стои все едно с брашно не е от цвета, а от вида на ФДТ- най-вероятно за мазна кожа и най-вероятно си е такъв продуктът, силно матиращ.
Аз съм същото впечатление от този фдт, мразя ефекта “брашно по лицето”.

# 624
Здравейте, с поредната доза изхабени продукти Simple Smile

Продукти за под душа.
Скрит текст:
Tesori d'Oriente Thai Spa Bath Cream, това е първият ми душ крем от тази марка. Много ми хареса аромата, пяната, всичко. Ще пробвам и някои от другите аромати.
Balea Vanille&Cocos Cremedusche, от този тип на Балеа купувам редовно, този също ми допадна, само сменям ароматите за разнообразие.
Victoria's Secret Lotus Desire Body Lotion, много харесвам тези лосиони, подхранват добре, ароматите са чудесни, задържат се на кожата. Този конкретен аромат много ми допадна, ползвах си го с удоволствие.
Loreal Preference Conditioner, третата стъпка от боите за коса. Предвид недългата ми коса ми стига за поддръжка на цвета за не малко време. Много ми допада, и преди съм казвала, че ми липсва в редовния асортимент.
Nivea Intimo Wash Lotion, стандартен интимен лосион. Сменям ги, защото ми поомръзват, някой ден ще го взема отново.

Продукти за лице.
Скрит текст:
Sephora Nourishing Moisturizer, много ми хареса този крем за лице. Нямах никакви очаквания, просто ми трябваше ежедневен крем, който да запечатва всичките ми продукти. Подхранваше, кожата ми изглеждаше освежена с него, попива бързо, не оставя кир ефект под грим. Добро попадение, бих купила отново.
Estee Lauder Revitalazing Supreme+ Eye Balm, този околоочен крем въпреки доста по-високата си цена ме разочарова. Прекалено лек за моите очаквания, не правеше нищо особено с околоочната ми зона, по-скоро е за много млада кожа, без особени нужди в тази област. На всичкото отгоре се бърка с пръст вътре, което за такъв тип крем не ми е много удобно.
Mizon Snail Repairing Foam Cleanser, много добър почистващ продукт. Нужно е малко количество, почиства кожата много добре, не я опъва, ползвах го с голямо удоволствие. Въпреки малката си опаковка от стига за дълго време. Препоръчвам го!
Maybelline Curl Bounce Mascara, харесвам спиралите на Мейбълин, но тази не ми допадна изобщо, нито извиваше добре, не се задържаше, изсъхна бързо. Нищо особено, няма да липсва ако не остане в асортимента.
Essence Lash&Brow Growth Serum, нищо не прави този серум, нито за миглите, нито за веждите. Напълно е изхабен при редовна употреба всяка вечер. Дъщеря ми също изхаби една опаковака, така че потвърждавам. Други подобни продукти вършат далеч по-добра работа.

Лична хигиена.
Скрит текст:
И двете пасти за зъби не са първа покупка, харесвам ги, пак ще си ги взема.
Rexona Maximum Protection, много любим, купуван много пъти, в момента го ползвам отново. За горещите дни е идеален. Радвам се, че го върнаха в дрогериите, макар и на двойна цена ...
Perfect Nail Polish Thinner, аз съм си от старата школа, лакирам се с обикновени лакове, затова и този разредител харесвам и го зареждам редовно.

Шийт маски и консумативи.
Скрит текст:
От всички тези шийт маски категорично не препоръчвам първата и последната. Тази, който уж трябва да повдига брадичката е пълна глупост, по-скоро смъква ушите. На Балеа пък все са с една много плътна кърпа, която на мен лично не ми е много приятна. Всички останали са хубави.
Тампончетата на Ебелин са хубави, но точно този макси вариант не ми допада, ще си взимам вече само от стандартните.
Интерденталните четчици са много хубави, хвалила съм ги и преди.
Листчетата за матиране са хубави на всички марки, които съм ползвала. Тези също, сега имам на Дъглас, няма разлика.

# 625
  • Mediterraneo

Дезодорант от местна верига, доближава се много до тези на Сиен, много е траен.
Мицеларната вода я вземам за първи път, избрах я заради по- голямата опаковка, но нещо не ми допада напълно, има какво са желае относно почистването.
Слънцезащитните на Авен са страхотни, единият е оцветяващ( взела съм го без да разбера, но си го използвах)- добра консистенция, добро разнасяне, не оставят гаден лепкав филм, харесват ми много.

Почистващ гел- много зеликатен, хареса ни. Този на Ревюел- също, с аромат на папая. Имат и с киви, ще го пробвам скоро. Засега динята ни допадна повече от папаята Simple Smile
Серумът на Ревюел вземам за пореден път. Попива много хубаво и мирише страхотно, не оставя лепкаво по кожата и я държи хидратирана.

# 626
  • на последния етаж
- най-любимият ми молив за вежди, изхабила съм десетки бройки. Вече поднових. Simple Smile

# 627

Alfaparf reparative shampoo and mask Тези минита бяха подарък към розовата серия която бях поръчала. За розовата съм писала вече, че отдавна я свърших, тя не ми хареса особено, но тази много ми допадна - прави косата гладка и мека.

Snp cicaronic toning essence много пъти съм я показвала вече, много успокояваща и приятна, но ми се щеше да разнообразя и сега взех друга със зелен чай.

Nuxe reve de miel lip balm отново продукт който често показвам, няма равен за мен в борбата с напуканите устни. Най-работещото при мен

Почистващ балм clean it zero зеления е за мазна, акнетична и чувстивтелна кожа като моята. Изумих се как разтвори всичко веднага 🙄 на първо четене ми хареса, ще пробвам още няколко дни и ако няма странични реакции мисля да сменя мицеларната вода с него.

Също така имам питане, ако някоя от вас е използвала този скраб  за тяло или друг на The body shop. Използвах го два пъти - трябва да мирише на кокос, на мен ми мирише на гранясало. Освен това е супер мазен и се маха много трудно. Такива ли са или аз съм попаднала на кофти бройка.

# 628

Също така имам питане, ако някоя от вас е използвала този скраб  за тяло или друг на The body shop. Използвах го два пъти - трябва да мирише на кокос, на мен ми мирише на гранясало. Освен това е супер мазен и се маха много трудно. Такива ли са или аз съм попаднала на кофти бройка.

Аз си бях купила такъв. Не ми миришеше точно на кокос, но не е било и на нещо развалено. За съжаление обаче при първото използване, започна много да ми щипе и пари на кожата, зачервих се цялата и отиде в коша. 😂😂😂

# 629

Скрит текст:

Също така имам питане, ако някоя от вас е използвала този скраб  за тяло или друг на The body shop. Използвах го два пъти - трябва да мирише на кокос, на мен ми мирише на гранясало. Освен това е супер мазен и се маха много трудно. Такива ли са или аз съм попаднала на кофти бройка.

Досега всичко, което съм купувала от The body shop е миришело точно на каквото е нарисувано на кутията.

Обръщам внимание, че този ексфолиант е за суха кожа, което е точно обратното на това, което Ви трябва. Маслата, които се добавят в продуктите за суха кожа просто не се поемат от Вашата и в резултат (само предполагам) се сдобивате с плътен, гаден маслен слой, който на всичкото отгоре се отмива трудно. Изберете продукт минимум за смесена кожа, за да избегнете този ефект - ще го почувствате по-лек, но и по-ефикасен за Вас.

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 19:30 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт