За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 103

• 28 355
  • 762
  •   1
Отговори
# 495
Нашия на 20 дена започна след всяко кърмене да шава и мрънка поне по един час. През деня го оставяме в кошарата, но нощем е много натоварващо. Някакви идеи как да го накараме да заспива по-бързо нощем?

# 496
Нашия на 20 дена започна след всяко кърмене да шава и мрънка поне по един час. През деня го оставяме в кошарата, но нощем е много натоварващо. Някакви идеи как да го накараме да заспива по-бързо нощем?

Познато. През деня я оставяхме в леглото и и нямаше никакъв проблем. Малко си мрънка, но заспива, а и да мрънка през деня не ми пречи аз си върша мои си работи вкъщи. Но вечер ни разказваше играта. И как открихме решението на проблема - имаме антирефлуксно гнездо и през деня като я държахме в хола на него забелязахме колко е кротната и как сладко си спи. Почнахме да я приспиваме вечер в него и я местихме на леглото. Но като се събудеше за храна през нощта и по час и половина не можем да я приспим. Затова решихме като се събуди през нощта да я слагаме пак в гнездото и между нас. Проблемът се реши. Дори и сама може да си заспива. Гнездото ги кара да се чувстват по-натясно като в утробата. Леглото и е много голямо и я е страх според мен.
И ето сега се събуди в 5ч. , нахраних я, побудува си до 6ч., оставих я в спалнята на леглото и докато измия шишето и се върнах - беше заспала. Тя е на месец и 10 дни.
Открихме, че проблемът при нас беше мястото на заспиване. Може да опитате.

# 497
  • Германия
Какво мислите за детските пасти за зъби? С флуорид или без ползвате? Бяхме на преглед при зъболекар с малката, мнението му е, че пасти без флуорид е безсмислено да се ползват. А отделно тук дават таблетки флуорид с избиването на първите зъбки. Аз лично не съм ги давала на моята дъщеря, няма нито едно петно по зъбките, но и тя не яде сладко и пие рядко сокове. Дали не съм сгрешила?
Да вметна, препоръчаха пастата за зъби на Елмекс.

# 498
Meliii, къде се намирате? По принцип въпросът май е спорен или както винаги всеки лекар е на различно мнение. До преди да заведем сина ми на 3 г. на зъболекар, знаех от ЛЛ, че трябва да е без флуорид и че е вредно. Като го заведохме на зъболекар, каза, че трябва да е със. Аз също бях малко объркана от различните мнения и питах втора зъболекарка, моя позната, която също каза, че ако е без, абсолютно нищо не правим. Иначе и на нас ни препоръчаха Елмекс за деца, аз си взех и за възрастни и ми допадна.

# 499
  • Германия
В Германия сме, но и за Австрия знам, че дават от тези хапчета, след като тръгнат зъбките. Много странно. До сега купувах на Веледа без флуорид, но ще се откажем от нея най-вероятно.

# 500
Чак за таблетки не знам, аз по-скоро не бих ги дала. Но паста може да пробвате с флуорид.

# 501
  • Германия
Чак за таблетки не знам, аз по-скоро не бих ги дала. Но паста може да пробвате с флуорид.
Ето това са таблетките:

# 502
Ако не се лъжа таблетки и паста с флуорид се дават, когато в питейната вода няма. В Бг има и затова се препоръчва без, ако има как проверете вашето населено място.

Но това, горното, не знам от къде го знам и колко е достоверно.

# 503
Преди три години децата не умеят да плюят пастата и я гълтат. Във водата има малко количество флуорид и не е вредно за деца. В пастата количеството е по-голямо и не бива децата да гълтат. Иначе да, флуороидът е важен за зъбите и без него миенето не е толкова ефикасно, но моят все още си гълта пастата, затова ползвам без флуорид.

# 504
С флуорид започнах да купувам когато научих малката да си плакне зъбките (да плюе), което беше някъде между втората и третата годинка. Вече е на 8г и смени повечето резци, не сме имали никакви проблеми със зъбките. Обаче аз никога не разрешавам храна нощно време, след миене на зъби. Общо взето навика да се измият зъбите вечер и да не се яде (било то и с паста без флуорид) е важен.

# 505
Преди три години децата не умеят да плюят пастата и я гълтат. Във водата има малко количество флуорид и не е вредно за деца. В пастата количеството е по-голямо и не бива децата да гълтат. Иначе да, флуороидът е важен за зъбите и без него миенето не е толкова ефикасно, но моят все още си гълта пастата, затова ползвам без флуорид.

Melii е в Германия доколкото виждам, там флуорид във водата няма в повечето региони, както и в много европейски страни. От там мисля, че идва въпроса, защото децата в България поемат флуорид от водата и използвайки паста без, риска да имат липса е по-малък. При нея обаче, ако използва паста без флуорид и няма и във водата може да се получи липса. За мен въпроса е много спорен, тъй като липсата на флуорид може да повлияе, но и високото количество може да доведе до петна на постоянните зъби, няма значение, че те не са избили. Ще потърся видео, което ми беше полезно.
Аз в момента му давам предимно без флуорид, като от време на сменям със. И аз не живея в България и понеже ме можах да си отговоря кое е по-добре, това е компромисен вариант.

# 506
  • София
Добро утро
Баткото за когото писах онзи дне е с Варицела, засега само 5пъпчици ,няма много апетит, лека диария и спи след обяд което при него е рядко, надявам се да мине по бързо
От снощи пък бебето на 7м взе че му падна гласа и има някакво петна по устата

Не знам дали си личи но е като бяло

# 507
Варицелата избива нявсякъде. Бебето също се е заразило, мехури се появяват и по лигавиците и в устата,скоро ще избие и по тялото. Бързо оздравяване.

# 508
  • София
По късно ще кача по ясна снимка, като заспи, иначе гласа от шарката ли идва?

# 509
Ето малко за бебета на около 2м
Норми на сън за възрастта
Дневен 5-8 часа (4-5 дремки 40 мин-3 часа)
Нощен 9-11часа
Сумарно 15-17 часа
Слагате бебето на рамо,силно му шъткате в ухото,равномерно потупвате гръбчето или бедрото.Правете това докато бебето започне да се успокоява и заспива.Тогава го слагате в креватчето и продължавате да тупкате и шъткате докато заспи окончателно в креватчето.
Или
Сложете нахраненото,успокоено дете в креватчето .Опитвайте да уловите подходящия момент от време на време за да заспи само
Или
Поседете седнали в тъмна стая без да люшкате и да се движите няколко минути,после пробвайте да го сложите в креватчето
Ако заспи на ръце,проверете крайниците-трябва да са отпуснати и меки ,тогава я местете
Всичко това работи,ако бебето е спокойно,не преуморено и превъзбудено.В противен случай ще му трябва много успокояване и ще заспи по-трудно.Гнездото имитира тясното пространство на утробата,което е познато на детето.

Общи условия

Активация на акаунт