За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 103

• 28 366
  • 762
  •   1
Отговори
# 480
И Пег Перего имат кош, който се захваща с коланите, но за безопасност и дума не може да става. Мястото на детето е в стола/кошницата.

# 481
  • до най-прекрасния мъж
Возила съм един единствен път в коша за новородено. Трябваше спешно да отидем на много близко разстояние с колата и нямаше време да я местя в кошницата. За мен не е безопасно и не бих си возила така детето. Особено пък на дълго разстояние. Но аз не бих тръгнала на дълъг път с малко бебе. Мое си усещане и виждане, не ангажирам никого с него. Дъщеря ми септември ще е на 9 м и още се чудим дали да я заведем на море тази година. Предвид това, че дестинациите, които избираме, са много на юг и това означава поне 350-400 км в посока може би няма да си струва приключението за няколко дни.

# 482
Точно на 9 месеца беше и моят син, когато отидохме на море. Надмина всичките ми очаквания, много по-хубаво беше, отколкото си го представях.
Аз лично не бих пропуснала море, просто трябват 2-3 спирания за почивка и кафе 🙂
Сега отново се притеснявам как ще пътуваме, защото вече е по-голям и ще мрънка доста най-вероятно. Миналия път спа през почти цялото време.

# 483
  • София
Ние също пътувахме около 400км до морето с 9м бебе миналата година. Заспа с тръгването и се събуди чак малко преди да стигнем. Никакви проблеми не е имало, но и той се вози спокойно в кола.
Тези дни пак минахме близо 4ч път без спиране с него и не е имало проблем. Заспа на тръгване и почти накрая се събуди.

# 484
Ние също ще ходим на море с почивки за кърмене и малко разходка. Не бихме го пропуснали, защото голямото ми дете чака морето цяла година и е редно да има почивка. На нас сущо няма да ни се отрази зле смяната на обстановката, а бебка едва ли ще ходи на плаж, по-скоро ще се редуваме с баща й кой да остане при нея.

# 485
Ако мислите, че кошницата е неудобна консултирайте се в темата с Деца на борда дали сте я монтирали превилно или дали постявяте бебето правилно вътре, като направите снимки. Според мен само вие си мислите, че на бебето не му е ок. Да, малко по-свити са вътре. И с двете деца сме пътували много с кошницата, нищо им няма, живи и здрави. Не поддавайте на редовните "плаче с колани", "не му е удобно" и така нататък, винаги возете в кошница или стол, подходящи за теглото и ръста, в посока обратна на движението, с добре стегнати колани. Казвам го като свидетел какво се случи в града, при скорост около 50 км/ч, когато ни сякоха пътя и мъжа ми наби спирачки. Ако бебето не беше в кошница, щеше да е размазано в седалката пред нея!!!!

# 486
Ние отиваме на морето, защото моите и на ММ родителите живеят там. Няма да ходим по хотели и по плажове, особено пък с нея.

# 487
  • Sofia
littlemuffin, Jane имат кошове за новородено, които могат да се ползват и за возене в кола. Има различни варианти. При единия самия кош се сгъва като кошница, а при друг коша в легнала позиция е предназначен за обезопасяване с коланите на колата:
https://youtu.be/PslFoT50CGM

Колко е безопасно.... може да питате Деца на борда тук: https://bg-mam.ma/t/1313115
Когато става въпрос за сигурност, не гледам какво предлага като възможност дадена марка. Интересувам се дали дадено столче е получило добра оценка на краш тестовете.
Отделно е доказано, че е най-безопасно столчето да е обратно на посоката на движение. Особено за бебета под 1г заради главичката им. В коша за новородено от количката главичката не е предпазена.

Последна редакция: ср, 29 юни 2022, 11:00 от Brin de muguet

# 488
От три дни сме на море, пътувахме пет часа от Пловдив до Св. Влас. На плаж ходим всеки ден сутрин от 08:00 до към 09:30. В общи линии си пием кафето там Simple Smile Вечер също ходим за час и малко, но след 17:30. Бебето винаги е в палатка за плаж със слънцезащита, както и с шапка с УВ защита, пончо от муселинов плат. В общи линии е доста смешно отстрани и хората ни гледат малко странно, но отказвам да си съблека 3-месечното бебе и да го пържа на слънце. Крачета, ръчички и лице мажа с лосион на Wooden spoon с минерални филтри, подходящ от 0+.

# 489
  • София
Как 5 часа, ние от Сф до Влас за 3 и половина стигаме.
Да няма ремонти нещо пак?
Ние пътуваме много, малката на 9 м до Нидерландия с кола пътува с нас, по 700 км на ден минавахме.

# 490
Вероятно не е монтирана кошницата както трябва и затова има по- неудобен наклон за бебето, както е писала и Радева.
А тези кошници специално могат да не накланят малко назад и бебче да е в по- легнала позиция.

Възможно е и да няма подложка за новородено кошницата, за съжаление не всички имат и да се получава чупка в кръста на бебето.

И на 4 месеца го водихме на море над 450км и сега пак около 400км, беше си супер и двата пъти, не бих пропуснала. Но да, на плаж само преди 9 и след 5.

# 491
С три почивки. Моята госпожица яде по половин час, не е от бързите. После смяна на памперс, малко чист въздух и то минат 40-50 минути Joy

Как 5 часа, ние от Сф до Влас за 3 и половина стигаме.
Да няма ремонти нещо пак?
Ние пътуваме много, малката на 9 м до Нидерландия с кола пътува с нас, по 700 км на ден минавахме.

# 492
  • Пловдив
Ох на три месеца като беше нашата още бях в тотален шок от смяната на цялото ми ежедневните и изобщо не бих тръгнала на море. Браво на ентусиастите ❤✌

Ние тръгнахме много, много активно да обикаляме с нея като беше на 8 месеца, но никога не сме правили почивки. Директно в столчето за кола и без спирки освен ако не трябва да заредим.
Не сме я возили извън столчето.

# 493
  • Пловдив
От три дни сме на море, пътувахме пет часа от Пловдив до Св. Влас. На плаж ходим всеки ден сутрин от 08:00 до към 09:30. В общи линии си пием кафето там Simple Smile Вечер също ходим за час и малко, но след 17:30. Бебето винаги е в палатка за плаж със слънцезащита, както и с шапка с УВ защита, пончо от муселинов плат. В общи линии е доста смешно отстрани и хората ни гледат малко странно, но отказвам да си съблека 3-месечното бебе и да го пържа на слънце. Крачета, ръчички и лице мажа с лосион на Wooden spoon с минерални филтри, подходящ от 0+.

Здравей! Ние мислим да отидем септември месец и нашият господин ще бъде на 3 месеца тогава, как беше при вас морето? Как е с толкова малко дете, успяхте ли да се справите? Между другото и ние сме от Пловдив и предполагам, че и при нас ще има паузи за кърмене/хранене и почивка за бебо.

# 494
Морето е доста по-различно Simple Smile Ние по принцип сме доста активни и обикаляме много, сега след плаж се прибираме в хотела, душ, кърмене, малко почивка и ходим на обяд и кратка разходка. После следобеден сън, пак плаж, душ, вечеря и така. С бебка разликата е, че не ходим до други населени места, а само на кратки разходки тук. И вечер лягане към 22:00

Здравей! Ние мислим да отидем септември месец и нашият господин ще бъде на 3 месеца тогава, как беше при вас морето? Как е с толкова малко дете, успяхте ли да се справите? Между другото и ние сме от Пловдив и предполагам, че и при нас ще има паузи за кърмене/хранене и почивка за бебо.

Общи условия

Активация на акаунт