За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 103

• 28 367
  • 762
  •   1
Отговори
# 465
Моето дете е на АМ и аз й давам млечни каши. Те си имат нужното количество мляко в тях, което си е АМ, не е краве. Добавяш само вода според указанието на етикета на кашата. Ако кашата е безмлечна, слагам съответните лъжички АМ в кашата и доливам вода. Някои правят кашата, като първо приготвят АМ и го изливат в сухата смес. За мен това е ненужно цапане на шишета. Аз си слагам АМ към кашата и доливам с топлата вода, бъркам и готово.
Благодаря много! Ще пробвам със млечните каши на Топфер. До сега е било само на Хумана безмлечна Елда и Ориз. Но за много кратко време и след това спрях кашите.

# 466
Какви са кашите, каква марка ? Всяка една каша, която съм купувала си има ясни указания за приготвяне. Вариантите са с вода или АМ/кърма. Аз винаги ползвам вода. Пише си колко лъжици каша и колко вода. Има каши с адаптирано мляко и такива със сухо пълномаслено мляко. Разни Слънчовци и такива по-евтини са със сухо мляко. Абсурд е на храна за бебе да няма съдържанието ясно изписано.

# 467
  • София
Определено четете етикетите. Повечето каши са със сухо мляко, не АМ (дори и някои скъпи са ми попадали). Аз така и никога не съм давала такава каша. Винаги с вода разтварях + плод (не че е ял ужасно много де).

# 468
  • до най-прекрасния мъж
Аз давам на Хумана млечни ориз и царевица и безмлечна елда, която си правя с нейното мляко. Не намерих млечна, затова купих безмлечна. Сега са заредили и като ми свърши безмлечната, ще си купя направо млечна елда.
Елдата я приготвям така: суха смес, АМ от нейното, които добавям към сухата смес и разбърквам на сухо. Доливам с топла вода. Бъркам и готово. Слагам си колкото искам плодово пюре и давам. За цяла порция е 19 гр каша, 160 мл готово АМ. Но става много, като добавя и пюре. Затова преценям колко да направя според случая. 5 гр суха смес+40 мл вода+1 м.л АМ=50 гр готова каша от елда.
Оризът и царевицата са 140 мл вода на 45-50 гр каша. Аз си слагам 35 гр каша и 100 мл вода. Тях съм ги запомнила 5 гр каша+15 мл вода=20 гр готова каша.
Малко са сметки, но не ми се яде всеки ден каша, като остане много, а и искам да знам колко правя и колко горе-долу изяжда.

# 469
Какви са кашите, каква марка ? Всяка една каша, която съм купувала си има ясни указания за приготвяне. Вариантите са с вода или АМ/кърма. Аз винаги ползвам вода. Пише си колко лъжици каша и колко вода. Има каши с адаптирано мляко и такива със сухо пълномаслено мляко. Разни Слънчовци и такива по-евтини са със сухо мляко. Абсурд е на храна за бебе да няма съдържанието ясно изписано.
На етикета със  съдържанието пише „Обезмаслено мляко” - ето това се чудя дали е АМ или краве мляко. Затова във млечните каши не се добавя АМ, но въпроса е какво е това мляко в съдържанието?  Това е марка Тьопфер. Сега видях и друга разлика между безмлечните и млечните. На млечните пише , че съдържат Глутен.

# 470
На етикета със  съдържанието пише „Обезмаслено мляко” - ето това се чудя дали е АМ или краве мляко.  Това е марка Тьопфер. Сега видях и друга разлика между безмлечните и млечните. На млечните пише , че съдържат Глутен.
Съдържа сухо обезмаслено мляко значи. Ако съдържа и глутен, а не е въведен, не е подходяща кашата. Мисля, че тяхната бананова млечна беше без глутен, както и царевичната, не са ми тук кутиите да видя.

# 471
Никога не съм правила такива сметки с големия ми син. Приготвям горе-долу вода колкото за възрастта му и добавям лъжички каша на око според това каква гъстота искам и после колкото изяде.

# 472
Момичета, вие пътували ли сте с коша за новородено от количката вместо със столчето за кола? Понеже наскоро бяхме на барбекю и пътувахме 15-20 мин. със столчето за кола и на бебка изобщо не и беше удобно беше се свила … И прочетох, а и ни казаха, че става и с коша за новоредено да го сложиш на задната седалка и бебка да си лежи вътре, но на мен хем ми се струва добре, защото ще си лежи през целия път и ще и е удобно, хем ми се струва, че тя вътре бебка не е обезопасена с колани, а само коша за новородено се закрепя с колани. (Мислим как ще пътуваме след 2 седмици към морето, бебка е на 40 дни в момента)

# 473
  • Sofia
Аз не бих използвала коша за новородено. Не случайно столчетата за кола минават краш тестове.

# 474
И аз не бих. Не виждам как в случай на катастрофа, бебето ще остане в кошчето, като не е с колани.

# 475
Обсъждано е много пъти - до морето се пътува с няколко почивки. Няма друг начин. Аз не бих ползвала коша от количката дори до магазина, но и при нас шофьорите са доста агресивни и често стават катастрофи. Пък и да не ставаха често - лошото става веднъж. Малко по-неудобно е в кошница, но поне е в пъти по-безопасно. На всеки час и половина или два спирате на бензиностанция, правите 20-30 минути почивка, в която гушите бебето или го слагате да легне в коша на количката и така. Не е страшно, ние вчера пътувахме и беше дори приятно с всички почивки. Пътят ми се стори по-лек и някак не го усетих.

# 476
  • Германия
Само в кошчето се вози бебето и не се правят експерименти тип да си лежи в количката на задната седалка или мама да го гушка в движение

# 477
Съгласна съм, момичета, така е. Няма да правим експерименти и ние.
Просто се чудихме с ММ защо са го дали като опция в книжката на количката нагледно с картинки дори как става🤔
Нали уж се търси най-безопасния начин за пътуване, хората са измислили столчето за кола, а пък в книжките ти дават като опция и с коша за новородено🤔

# 478
littlemuffin, Jane имат кошове за новородено, които могат да се ползват и за возене в кола. Има различни варианти. При единия самия кош се сгъва като кошница, а при друг коша в легнала позиция е предназначен за обезопасяване с коланите на колата:
https://youtu.be/PslFoT50CGM

Колко е безопасно.... може да питате Деца на борда тук: https://bg-mam.ma/t/1313115

# 479
Категорично не. Не се излагайте да питате Деца на борда, абсурд е да се вози в легнал кош. А защо се продава такава опция - маркетинг и продажби и неосведомени родители.

Общи условия

Активация на акаунт