За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 103

• 28 349
  • 762
  •   1
Отговори
# 525
  • до най-прекрасния мъж
Зимата държахме 20-24 гр с климатик, нямаме друго отопление. През нощта по-ниска Т, денем по-висока, като не спи. Сега спим на 24-25 на климатик, но не духа директно в нея. От хола не можем да охлаждаме, далече е. Там седим през деня и не пускам климатика, но там става горещо следобед чак, иначе играе ветрец и бива. Правилото, което аз спазвам, е да пускам климатика, когато влезем с детето в стаята. Говоря за охлаждането, зимата си работи, за да е топло вътре. Така тялото се охлажда постепенно, а не шоково. Като се събуди, спирам и отварям прозореца да влиза въздух, стаята пак постепенно се затопля и тялото също. Избягвам от хладно на горещо и от горещо на хладно да се влиза/излиза изведнъж. На 7 м е и още киха, прави го от новородена. Здрава е, така си чистят нослетата, все пак не живеят в стерилна среда. През деня седи с боди потник вкъщи, за навън обличам къс панталон и боди тениска/потник или рокля. Понякога слагам чорапки, ако духа. На нея от новородена й е все топло, доста пъти сме я прегрявали и й избиваха червени петна. А сега вече се и поти.

# 526
Моля за съвет относно АМ.

По съвет на гастроентеролог, трябваше да сменим Аптамил АР с ХИП Комфорт - съмнения за алергия.
Първоначално бебка изпиваше цяло шише ХИП Комфорт без проблем, но като опитахме да увеличим храненията спря да го приема.

За това започнахме да смесваме двете млека, постепенно давайки повече ХИП Комфорт.

И така стигаме до момент в който тя се изхожда често (3-4 пъти на ден, вместо 1-2) и акото е зелено на цвят, и доста по-кашаво и воднисто от преди.

Притеснява ме възможна дехидратация, не мога да преценя това някакъв период ли е докато свикне с Комфорта - да продължим ли да го даваме още няколко дни с надежди да се нормализират изхожданията, да го спираме ли, какво да правим.

Моля за съвет.

# 527
Колко е голямо бебето? А защо сте увеличили броя хранения? Явно й е дошло много на често, не е гладна и отказва. Върнете си предишния ритъм. Моето бебе акаше по 8 пъти на ден като новородено, няма как да се дехидратира от 3-4 акания дневно. Може би преяжда 🤷‍♀️ Питайте личния лекар на бебето.

# 528
На моята й излезнаха малки ситни пъпчици по личицето(малко,но забелязах). Държа я на 25 градуса ,дано й е добре . Мислите ли ,че може да са започнали и коликите ,т.к на моменти е доста нервна и странно си вдига крачетата?10 ден след раждане е.

Последна редакция: нд, 03 юли 2022, 11:24 от Mariah 7

# 529
Момичета,

Бебешора си падна на главата доста неприятно и понеже в момента честно казано нямам нерви да търся разговора за спешните детски кабинети - обадих се в болница здравето и в 3 ще го заведа при дежурният им педиатър. Те адекватни ли бяха??? Помня, че Токуда не бяха окей , а в Пирогов много май се чака...

Той е добре, де. Реагира на звук и светлина, но яз естествено се панирах до небесата .....

# 530
  • София
В Пирогов сме чакали 40мин от пристигане до влизане в кабинет. После 5мин общо беше чакането за скенер, самия скенер и пак до другия кабинет. Влиза се по спешност на случая (ако детето е адекватно и реагира няма да е сред първите в кабинета).
Наблюдавай го, нека го видят, да направят скенер за твое успокоение. В следващите няколко дни наблюдаваш за сънливост, повръщане, замяност, промяна в поведението.

# 531
В Пирогов сме ходили и ние като беше малък. В общи линии каквото са ти казали, чакането е доста, прегледа е само за да те пратят на рентген в смисъл че след като си там винаги ще те пратят. И е рентген, не е скенер. За Здравето, не съм ходила по такъв повод, но при други првгледи съм била доволна, така че според мен идете си за часа там.

# 532
На всяко удряне на глава ли правите рентген? Това не е ли в краен случай само?

# 533
Следете също за повръщане и сънливост след падане.
Ще ми препоръчате ли бебешка паста за зъби без флуорид и ако има такава без вкус на ягода, понеже в началото нали гълтат пастата, не могат да изплакнат, а мен ме притесняват тези есенции на ягода и подобни.

# 534
На всяко удряне на глава ли правите рентген? Това не е ли в краен случай само?

И аз за това не искам да ходим там. Паника съм, ама чак пък за скенер...

Абе, ще отидем в здравето, ако е за скенер, ще ни препратят:))

То всъщност аз няма да ходя, де.
От цялото семейство аз съм с Ковид. Направихме на мъжа ми и дребоса тестови, да сме сигурни, че отиват на преглед отрицателни...САМО ЗАБАВА!!

Благодаря на ВСИЧКИ!!!🍹🍹🍹🍹🍹

Последна редакция: нд, 03 юли 2022, 12:55 от Luellis

# 535
Това, че са отрицателни, не означава, че са здрави. Хубаво е да предупредите лекаря (ако не сте) и ВМ да носи маска, за да се предпазят и другите в болницата - лекари и пациенти.

Падането от високо ли беше? Защо ви притеснява?

# 536
Следете също за повръщане и сънливост след падане.
Ще ми препоръчате ли бебешка паста за зъби без флуорид и ако има такава без вкус на ягода, понеже в началото нали гълтат пастата, не могат да изплакнат, а мен ме притесняват тези есенции на ягода и подобни.

Ползвам Nenedent, комплекта с напръстник

# 537
Това, че са отрицателни, не означава, че са здрави. Хубаво е да предупредите лекаря (ако не сте) и ВМ да носи маска, за да се предпазят и другите в болницата - лекари и пациенти.

Задължително с маскИ. Ще каже и на лекарят. Той мина дните на зараза. Аз проимах симптоми по-късно просто. Правим тестове всеки божи ден... Та падна от полуправо положение, назад върху ламината....

Последна редакция: нд, 03 юли 2022, 13:30 от Luellis

# 538
  • до най-прекрасния мъж
На моята й излезнаха малки ситни пъпчици по личицето(малко,но забелязах). Държа я на 25 градуса ,дано й е добре . Мислите ли ,че може да са започнали и коликите ,т.к на моменти е доста нервна и странно си вдига крачетата?10 ден след раждане е.
Да, тогава започнаха и при моята дъщеря. Беше на 10-12 дни, първо много плачеше и свиваше крачета, после не искаше и да спи по цели нощи. За нас беше ужасен период, дано при вас отминат бързо и леко. Иначе, много гушкане, носене, спане по корем върху мен или баща й и капки Санколик, които наскоро спрях - това помагаше. И, помнете, период е, отминава.
От Комфорт млеката и моята дъщеря акаше зелено и с по-рядка консистенция. Ние започнахме с НАН Комфортис, минахме през Аптамил Комфорт и от 2-месечна възраст сме на Аптамил АР, първо 1ца, а сега вече 2ка.

# 539

Задължително с маскИ. Той мина а дните на зараза. Аз проимах симптоми по-късно просто. Правим тестове всеки божи ден... Та падна от полуправо положение, назад върху ламината....

Напразни са притесненията значи. Когато падат от височината на своя ръст, обикновено няма никакви проблеми. Сега, разбира се, много си зависи и от самото падане, в общия случай казвам. Моя е падал няколко пъти така върху плочки... Това за успокоение го казвам, иначе нека си го прегледат детето.

Бързо оздравяване!

Общи условия

Активация на акаунт