Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 77

• 43 316
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
Аз ги суших на терасата, но около нас няма близо улица и преминаващи коли, ако това има значение.
И около нас няма.Затворен комплекс е,въпреки това се събира малко ,хубаво ще я измивам преди всяко простиране. Не знам от къде идват тия гадни прахоляци. Най-добре и аз на терасата за максимално време.

Аз някои (които не са подходящи за сушилня) ги суших на сушилник, но вътре в апартамента (февруари месец миналата година). Останалите в сушилнята, след това изгладих всичко прилежно и подредих, защото не исках да са намачкани от сушилнята.
Сега може би ще изгладя само комплекта за изписване, за другото нямам време и сили, вече с едно дете не е същото Grinning
На мен ми е спокойно като минават дрешките през сушилнята и не съм гладила нищо на детето ми, освен първия път. Вярно, че доста по-бързо се захабяват дрешките, но пък си е удобство.

# 106
Аз бях гледала, че слънчевите лъчи дезинфекцират и по тази прилича ги суших на слънце. След това ги гладих дрехите, защото макар и на ръка прани си бяха измачкани, а не обичам намачкани дрехи като цяло..

# 107
Здравейте, момичета!
Пиша с голямо притеснение. Бях на преглед при друг лекар (при моя съм след 2 седмици, но понеже той по-рядко ме вика, направих междинен преглед). Лекарката каза, че вижда кисти в главичката на бебето и много се притесних. Изпраща ме на 2-ри БХС и каза, че в зависимист от резултата може да препоръча амниоцинтеза. Каза, че в много случаи претърпяват обратно развитие, но съм много притеснена. Чудя се дали да отида сега на БХС или да изчакам прегледа и при моя лекар. На първия БХС рисковете бяха 1:59000 за Даун и 1:100000 за останалите синдроми и казаха, че няма нужда от втори БХС.
Някой запознат ли е с тези кисти и какво бихте ме посъветвали?
Като цяло имам повече доверие на моя лекар, но пък не знам дали да чакам и неговото мнение или да направя втория БХС сега. В 15 г.с. +4 съм по ехограф.

# 108
Според мен отидетв на преглед при добър пренатален лекар, не да пускате кръв, а да ви видят на ехограф.  Аз лично бях и в 16гс не защото се налагаше а по моя инициатива. Тоест 2ро мнение задължително, особено щом не е вашият лекар.

# 109
Ако сте от София или имате възможност да пътувате препоръчвам проф. Марков или д-р Атанасова в МЦ Марковс за консултация. И двамата са страхотни специалисти.

https://markovs.bg/

И стискам палци всичко да е наред!

# 110
  • София
Възможно ли е тапата да е безцветна? При първото ми раждане беше розова с кървави нишки и повече като обем.
Слагам в скрит текст описание на каква находка имах преди малко :
Скрит текст:
Прозрачно слузесто течение на бельото, без мирис. Доскоро лекувах с полижинакс, но мина седмица от последната капсула. Нямам болки и стягания.

# 111
  • София
Възможно ли е тапата да е безцветна?
При мен беше безцветна.

# 112
Момичета ,в 36 г.с +4 дни съм ,сутринта имах леко розово зацапване по бельото . Бях на тонове ,не уловиха контракции ,имам 1.5 см разкритие . Казаха ми ,че имам поне няколко дни до раждането .
Някоя от вас имала ли е подобни симпотми и кога почна раждането. 
Имам и леки менструлани болки .

# 113
Здравейте, момичета!
Пиша с голямо притеснение. Бях на преглед при друг лекар (при моя съм след 2 седмици, но понеже той по-рядко ме вика, направих междинен преглед). Лекарката каза, че вижда кисти в главичката на бебето и много се притесних. Изпраща ме на 2-ри БХС и каза, че в зависимист от резултата може да препоръча амниоцинтеза. Каза, че в много случаи претърпяват обратно развитие, но съм много притеснена. Чудя се дали да отида сега на БХС или да изчакам прегледа и при моя лекар. На първия БХС рисковете бяха 1:59000 за Даун и 1:100000 за останалите синдроми и казаха, че няма нужда от втори БХС.
Като цяло имам повече доверие на моя лекар, но пък не знам дали да чакам и неговото мнение или да направя втория БХС сега. В 15 г.с. +4 съм по ехограф.
Здравейте! При мен след БХС рискът за Даун беше много висок и ме посъветваха да си направя пренатален тест, при който резултати бяха добри. Месец по късно и при мен се видяха две кисти на плексуса, но тъй като резултати от пренаталният тест бяха добри, АГ ме успокои че най-вероятно ще се абсорбират. След месец, когато отново бях на преглед и двете кисти се бяха абсорбирали.
Стискам палци и при Вас да има добро развитие !🍀

# 114
Здравейте, момичета!
Чувала съм че много често се абсорбират кистите. Най-добре е прентален тест. Не се филмирайте излишно и посетете някой който се занимава предимно с фетална морфология☺Вярвам че всичко ще е наред☺

# 115
Здравейте момичета, случвало ли ви се е бебето да застане в такава поза , че да ви притиска нещо , че чак да ви се повръща, да е трудно дишането и да изтръпнат крайниците ви? Днес ме ритна два три пъти някак вътрешно все едно върху шийката мн болезнено и предималко ми се случи .Ужасен дискомфорт , сега е по - добре ,но се притесних дали е от позата му или нещо друго.

# 116
Възможно ли е тапата да е безцветна? При първото ми раждане беше розова с кървави нишки и повече като обем.
Слагам в скрит текст описание на каква находка имах преди малко :
Скрит текст:
Прозрачно слузесто течение на бельото, без мирис. Доскоро лекувах с полижинакс, но мина седмица от последната капсула. Нямам болки и стягания.

Да, напълно възможно е. Но тапата е по-гъста, докато обикновеното течение е по-воднисто. Като обем може да е по-малко, ако пада на части.

Момичета ,в 36 г.с +4 дни съм ,сутринта имах леко розово зацапване по бельото . Бях на тонове ,не уловиха контракции ,имам 1.5 см разкритие . Казаха ми ,че имам поне няколко дни до раждането .
Някоя от вас имала ли е подобни симпотми и кога почна раждането.  
Имам и леки менструлани болки .

Възможно е да си откараш още 2-3 седмици така. Щом нямаш контракции, значи няма индикации за започнало раждане. Разкритието не означава, че веднага ще започне раждане, нито че ще е до няколко дни.  Зацапването, ако е примесено със слуз, може да е тапата, а може и да е и от прегледа за разкритие. При него е често срещано зацапването след това. Но те съветвам да не се настройваш, че веднага ще родиш, защото си все още в 37г.с. Не за друго, но знам колко е неприятно да чакаш всеки момент, а раждането да не започва.

Иначе, аз втория път имах 4 см разкритие най-малко 10 дни преди раждането. Вероятно е било от много по-рано, защото имах много подготвителни контракции, но преди това не бяха ме преглеждали. Няколко дни след прегледа за разкритие започна да ми пада тапата на части, но пак не родих. Накрая родих ден преди термина.

# 117
  • гр.Пловдив
Цитат
Иначе, аз втория път имах 4 см разкритие най-малко 10 дни преди раждането. Вероятно е било от много по-рано, защото имах много подготвителни контракции, но преди това не бяха ме преглеждали. Няколко дни след прегледа за разкритие започна да ми пада тапата на части, но пак не родих. Накрая родих ден преди термина.

Т.е сте отишла за раждане  с още по-голямо разкритие ли ?

# 118
Да, в деня на раждането ме приеха с 5-6 см разкритие и родих след 3 часа.

# 119
Здравейте ! Малко съм притеснена утре влизам в 32 г.с днес бях на ФМ. Бебето е 1.760 кг.
Главата и е много голяма 8 см. Как вървят нещата при вас ? Дали няма да стане повече от 10 см ?

Общи условия

Активация на акаунт