Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 77

• 42 829
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
Ava-maria, аз също лекувах стрептококи с Клиндавазин към 4-5ти месец и след това доста дълго време имах някакво течение, което се появи по-обилно след самото лечение и така остана известно време време. Може да има нещо общо с антибиотика, нямам идея 🤷🏻♀ но при мен след лечението направихме микробиология и беше чиста (а течение имаше).

# 646
Мерси за отговора, Дарлинг!
И при мен е по-обилно и затова се притеснявам. Помислих, че може да не е имало ефект от лечението, но щом казваш, че и при теб е било така… Следващия път ще настоявам за микробиология, за да знам какво е положението.

# 647
Мами, приемали ли сте пробиотик по време на Б и ако да - може ли да препоръчате някой? Или нещо друго, което успокоява стомаха и чревната флора…
В 21г.с. съм и започнаха да ме мъчат киселини и рефлукс, често придружени от остри болки в стомаха, а много внимавам какво, кога и колко хапвам. Преди не съм обръщала внимание на тези проблеми и се появяваха само ако злоупотребя с количеството. Мисля ако продължава така да се консултирам и с гастроентеролог.

# 648
Това пия от началото на бременността и избегнах целия дискомфорт като гадене, киселини и др. Поръчвам от iherb.com, но го има и тук от zdravis.com.

# 649
Здравейте момичета, предстой ми фм другата седмица, ходя в болница Щерев и запазения ми час е при доктор Искилиева, може ли да ми кажете колко време продължава прегледа. Някой ходил ли е при нея, какви са ви мненията?

# 650
Аз пих през цялата бременност пробиотик за жени на Нейчър фактор, киселени имах в определени дни... беше ужасно без значение дали ям или не... от картофи и вода имах дори.

Течение засилено по време на Б е нормално, аз също имах. Без да съм имала бактерии.

Не съм била при тази лекарка, иначе стандартно е 30-40мин този преглед.

# 651
От 6тия месец омнибиотик панда. Сега го давам и на бебето повечето дни, а самата аз пия омнибиотик 10 или 6. Страхотен е.

# 652
Пробиотик пия на Биозин фем вече два месеца и ще продължа до края най-вероятно.

# 653
Идвам да ви разкажа какво ми се случи преди малко и да попитам доколко е опасно, защото направо съм в шок как е възможно такова нещо…
Преди час се прибираме с ММ към вкъщи с колата и минавайки по една главна улица виждаме нещо като дим (или много гъста мъгла), но продължихме да караме напред, защото това е пътят ни. Мислехме, че има пожар някъде, но този “дим” продължи и беше навсякъде около нас доста дълго време (2-3 км например), след което доближихме кола, от която видяхме, че излиза въпросното нещо. Предполагам пръскат за насекоми, но ние се движихме 4-5 минути по тях в “димът”.
Не знам какво беше това, не знам за какво и с какво пръскат, но съм много притеснена, че го дишах толкова време бременна в 8 месец. Някой има ли представа доколко е опасно това?

ПП. Бяхме на затворени прозорци в колата, но то пак си влиза…

# 654
Britishcat, много рано ми се вижда за такова категорично предположение. На мен в 13г.с. на ФМ ми казаха, че вероятността да е от предполагаемия пол(мъжки) е около 70-80%. При все още неразвити полови органи никой лекар не може да даде 100% категорично предположение. Вече след 15-16г.с., и то при добра позиция на бебето, може да се види ясно пола.
13+6 съм в момента бях в София на скрининг тест преди това ултразвук доктора каза чее рано да се види пола на бебето пак 18 седмица на фетална морфология

# 655
  • Sofia
С последната бременност направих ДНК пренатален тест в 11гс. Направих и 3 ранни фетални морфологии в 12 гс при различни специалисти. Само едната съчетах с взимане на кръв за БХС.
Резултатите от пренаталния тест излезнаха в деня на първата от тези 3 ФМ, някъде около половин час преди самия преглед - пишеше, че бебето е момиче. Нищо не казах на лекарите исках да видя какво ще видят. И тримата ми казаха, че е момиче (в 12 гс) 😆. Останах изумена. Не вярвах, че ще познаят. Очаквах поне единият да сгреши.

Предишните пъти следящата ме АГ виждаше противоположния пол на това, което очаквахме, а на ФМ разбрах пола на бебетата и двата пъти чак към 18/19 гс.

# 656
На мен 10 дни преди и 10 дни след феталната, моята докторка на обикновен ехограф ми каза пола. На феталната доста добър специалист с най-добрата техника каза обратното. Но аз дори преди феталната си видях атрибутите на младежа на обикновения ехограф, беше се надупил .Grinning пренаталния потвърди мнението на докторката ми. Така че и на фм може да сгрешат, ако бебето не застане в подходяща поза.

# 657
Идвам да ви разкажа какво ми се случи преди малко и да попитам доколко е опасно, защото направо съм в шок как е възможно такова нещо…
Преди час се прибираме с ММ към вкъщи с колата и минавайки по една главна улица виждаме нещо като дим (или много гъста мъгла), но продължихме да караме напред, защото това е пътят ни. Мислехме, че има пожар някъде, но този “дим” продължи и беше навсякъде около нас доста дълго време (2-3 км например), след което доближихме кола, от която видяхме, че излиза въпросното нещо. Предполагам пръскат за насекоми, но ние се движихме 4-5 минути по тях в “димът”.
Не знам какво беше това, не знам за какво и с какво пръскат, но съм много притеснена, че го дишах толкова време бременна в 8 месец. Някой има ли представа доколко е опасно това?

ПП. Бяхме на затворени прозорци в колата, но то пак си влиза…

Не се притеснявай, Darling! Бебето е защитено от плацентата. Има опасност, ако си изложена постоянно на такива вредни газове, за 5 мин. няма да има проблем. Не го мисли! В нас течеше ремонт и също се надишах на бои и лакове няколко дни.

# 658
С последната бременност направих ДНК пренатален тест в 11гс. Направих и 3 ранни фетални морфологии в 12 гс при различни специалисти. Само едната съчетах с взимане на кръв за БХС.
Резултатите от пренаталния тест излезнаха в деня на първата от тези 3 ФМ, някъде около половин час преди самия преглед - пишеше, че бебето е момиче. Нищо не казах на лекарите исках да видя какво ще видят. И тримата ми казаха, че е момиче (в 12 гс) 😆. Останах изумена. Не вярвах, че ще познаят. Очаквах поне единият да сгреши.

Предишните пъти следящата ме АГ виждаше противоположния пол на това, което очаквахме, а на ФМ разбрах пола на бебетата и двата пъти чак към 18/19 гс.
в 13+6 съм и не ни казаха на ултразвуковия преглед бебето какво е чак в 18 седмица на фетална морфология ще ни кажат полът на бебето ми

# 659
  • Sofia
в 13+6 съм и не ни казаха на ултразвуковия преглед бебето какво е чак в 18 седмица на фетална морфология ще ни кажат полът на бебето ми
В 13+6 специалист по фетална морфология ли е гледал бебето?

С предишните две бременности когато правих БХС при моята АГ в 12-13 гс тя не се наемаше да каже пола, било още рано. Но факт с тази бременност 3ма специалисти по ФМ ми казаха и познаха пола на бебето, без дори да ги питам.

Общи условия

Активация на акаунт