Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 77

• 42 864
  • 759
  •   1
Отговори
# 60
И на мен в 36та ми го спря. Simple Smile

# 61
Скрит текст:
Обаче качените килограми и големината на корема нямат никаква връзка с теглото на бебето. Може бебето да е малко, а да имате огромен корем и обратно. Големината на корема зависи от индивидуалната структура на жената, от здравината на коремната мускулатура, от количеството мазнини в коремната област, от количеството околоплодни води, от плацентата, от позицията на бебето и от поредността на бременността(тъй като всяка следваща бременност матката се отпуска все повече). Така че няма как по корема да се прецени дали бебето е малко или голямо.

А качените килограми също нямат връзка с големината на бебето. Повече качени кг не гарантират голямо бебе. Плодът за да расте има нужда от протеини, витамини и минерали, т.е. пълноценна храна. А въглехидратите обикновено са си за наша сметка - трупаме ги под формата на мазнини. Т.е. при правилно хранене, бебето ще си расте нормално, а вие няма да качите много.

Така че без значение от големината на корема и качените килограми, ако плодът си върви в норма, значи всичко е наред.
Това мн добре го знам,както казах със сина ми доста късно почна да ми личи и корема дръпна към средата на 8 ми месец и се роди 4.350кг. Мисълта ми беше,че доста хора натъртват че едвали не като ти е малък корема,бебечето ще е малко. Едно че ме вбесяват и друго че ме филмират. Иначе сега бебка си върви добре в 29 седм беше 1.700кг

Не разбирам как ще те "филмират" хората, че бебето е малко, след като по ехограф плодът си върви добре. Т.е. след като си наясно, че всичко е наред, защо се връзваш на приказките на околните? В 21ви век се доверяваме на медицината и апаратурата,с която се работи, а не на съседката. Гледай си бременността и не се "филмирай" излишно.

# 62
  • гр.Пловдив
Именно, нали първо апарата ще засече отклоненията в показатели, тегло и т. Н

# 63
Именно, нали първо апарата ще засече отклоненията в показатели, тегло и т. Н
Ами да ви кажа апаратите не очитат точно. Всеки ехограф работи по формула. Другото което е сина ми го очакваха 3.300кг,а се роди 4.350. Моя приятелка уж много голямо бебе,измерване в хубав нов ехограф и заради това,планово секцио в 37 седм голямото бебе се роди 2.700кг.Така че това не е критерии. При мен бебето за сега си върви напред въпреки че съм инвитро и се знае точната дата на О.Не оспорвам това,което казва АГ че всичко е наред,просто казвам какво ми казват околните,а колко ще се роди никой не знае😏

# 64
Скрит текст:
Обаче качените килограми и големината на корема нямат никаква връзка с теглото на бебето. Може бебето да е малко, а да имате огромен корем и обратно. Големината на корема зависи от индивидуалната структура на жената, от здравината на коремната мускулатура, от количеството мазнини в коремната област, от количеството околоплодни води, от плацентата, от позицията на бебето и от поредността на бременността(тъй като всяка следваща бременност матката се отпуска все повече). Така че няма как по корема да се прецени дали бебето е малко или голямо.

А качените килограми също нямат връзка с големината на бебето. Повече качени кг не гарантират голямо бебе. Плодът за да расте има нужда от протеини, витамини и минерали, т.е. пълноценна храна. А въглехидратите обикновено са си за наша сметка - трупаме ги под формата на мазнини. Т.е. при правилно хранене, бебето ще си расте нормално, а вие няма да качите много.

Така че без значение от големината на корема и качените килограми, ако плодът си върви в норма, значи всичко е наред.
Това мн добре го знам,както казах със сина ми доста късно почна да ми личи и корема дръпна към средата на 8 ми месец и се роди 4.350кг. Мисълта ми беше,че доста хора натъртват че едвали не като ти е малък корема,бебечето ще е малко. Едно че ме вбесяват и друго че ме филмират. Иначе сега бебка си върви добре в 29 седм беше 1.700кг

Не разбирам как ще те "филмират" хората, че бебето е малко, след като по ехограф плодът си върви добре. Т.е. след като си наясно, че всичко е наред, защо се връзваш на приказките на околните? В 21ви век се доверяваме на медицината и апаратурата,с която се работи, а не на съседката. Гледай си бременността и не се "филмирай" излишно.
О,то пък защото апаратурата е 100%вярна . Сега бях по спешност на преглед ,т.к имах известно съмнение-ами,не ме гледаше проследяващия ме и ми изкара бебето по-малко от колкото преди 2сед .Добре ,че утре съм си при моя АГ. Обясни ми,че било си до апаратура ,ама на мен ми изкара акъла с неговите замервания. Ако имаше и някой да ми дудне нон-стоп за корема ми,(тема ,която ми в супер неприятна да св обсъжда през Б)сиг щях да си помисля ,че бебето е спряло да се храни! Така ,че не виждам нищо странно в един момент да се повлияе човек от хорските подмятания,особено чувствителни сме най-вече сега.

Последна редакция: нд, 29 май 2022, 13:05 от Mariah 7

# 65
Истината е, че аз също се филмирам много от мерките, но няма смисъл особено когато седмицата е по-напреднала бебчето трудно се измерва - зависи как е застанало, кой го измерва, каква е апаратурата. Simple Smile

# 66
Ама то няма смисъл да се притесняваме за каквото и да било. Сигурно отдавна вс е писано кое как да се случи в живота ни ,но ние все пак се притесняваме.
Какво остава за една бременна-а именно как се развива бебето й и колко активно е то.По думите на днешния АГ трябваше да си помисля ,че бебето ми е минало на диета от 2 седмици 😬Добре ,че нямам такива притеснения ,но за сметка на това имах други ..

Последна редакция: нд, 29 май 2022, 13:28 от Mariah 7

# 67
А с какво се мажете против стрии? Аз сутрин се мажа с Мустела, а вечер с кокосово масло, тъй като е мазно и не попива достатъчно бързо за през деня. Преди имаше много хубав продукт на Елансил, който ползвах и нямам нито една стрия, но за тази бременност вече са го спрели и се притеснявам това, което мажа дали е достатъчно. Препоръчвате ли някой продукт?

# 68
Аз редувам

И

От време на време и кокосово масло мажа. По корема и бедрата нямам стрии, но по-гърдите вече забелязвам… дано не станат много дълбоки, но съм чувала, че при кърменето положението става още по-трагично… надявам се да има максимално малко последствия, защото после и с процедури много трудно се заличават, а и не е никак евтини, но здраве да е Simple Smile

# 69
Аз ползвах на so simple масло против стрии нямам никъде където съм се мазала, излезна ми една от страни на бедрото,  но там не съм се мазала изобщо

# 70
А с какво се мажете против стрии? Аз сутрин се мажа с Мустела, а вечер с кокосово масло, тъй като е мазно и не попива достатъчно бързо за през деня. Преди имаше много хубав продукт на Елансил, който ползвах и нямам нито една стрия, но за тази бременност вече са го спрели и се притеснявам това, което мажа дали е достатъчно. Препоръчвате ли някой продукт?
Аз мажех с Мустела олио най-мн(имах и някои др не толкова известни от същия бюджетен диапазон ,но ми излезнаха малко по гърдите.По -скъпи не съм купувала ,защото аз се мажа страхотно много и ги свършвам за 4 дни,така че нямаше смисъл да хвърлям пари.Сега мажа със свинска мас(купена от магазин ,не мерише на прасе ,но си е мас) ,смесвам я с ванилия.Все пак във всеки магазин е различна ,тази която взимам е като в кофичка от кисело мляко. Смятам да си продължа и след раждането с нея,за сега с моите качени кг и без стрии(освен по гърдите от олиото Мустела)  съм доволна от саможертвата,която правя. Честно казано като всяка суетна жена хич не реагирах добре на тези по гърдите и първоначално реагирах мн емоционално.Ако не бяха ми се появили, никога нямаше да послушам хората като ми казваха още в началото да взема мас . Иначе и от кокосовото масло съм мн доволна -пак в зависимост от марката,

# 71
Явно трябва да се комбинират няколко продукта, за да сме сигурни в резултата.

# 72
По-скоро е до кожа според мен. Краката и дупето не съм си мазала изобщо и нямам нито една стрия, гърдите ги мазах - е там имам.

# 73
Аз пилзвах зехтин и съм много доволна. Имам няколко стрии около пъпа, които ми се появиха вече 9ти месец последните седмици. От кокосовото масло много ме сърбеше кожата и се зачервяваше.

А кога се появяват стриите около гърдите? Аз родих и сега кърмя, кога ще знам дали имам или нямам.

# 74
И аз съм с маслото на So simple против стрии за бременни
и съм много съм доволна .
Иначе и от гинеколог знам (който има наблюдения върху кожите на момичетата) , че най-ефикасното средство е свинската мас . С етерично масло от ванилия
на парна баня става като крем ,не мирише изобщо .

Общи условия

Активация на акаунт