Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 77

• 42 875
  • 759
  •   1
Отговори
# 45
Darling, аз имам от първата бременност по краката, които за съжаление останаха Sad

# 46
Bubblezz, fillme, благодаря! Успокоихте ме, помислих, че е нещо страшно понеже е точно на гърдите.
Всъщност това изчезва ли след време и от какво се получава през Б?

Едит: А, писали сте, че от разтягане на кожата, но дали изчезва някога или остава завинаги като стриите 🤷🏻♀

Остават си за съжаление.

# 47
  • Асеновград
Спукани капиляри са да, на мен на краката ми излязоха няколко такива, мисля че на гърдите са излязли заради "налягането" защото вече са пълни с кърма каналите и са се избутали към повърхността на кожата и затова така се виждат. Може иначе с лазер да се избутат пак навътре, гледала съм в едно предаване как става. Но иначе мисля че си остават, няма как да се приберът сами пак навътре.

# 48
Здравейте, от коя седмица започва по-честото уриниране?В 16г.с. съм и пишкам през час, а не пия много течности, дори и по-често мога, но се въздържам, че е просто ужасно.Поне това ме успокоява, че няма парене. Направо си усещам, че нещо ми притиска мехура. А като чета пише, че точно втория триместър трябва да намали уринирането, защото тогава матката се измества нагоре, а при мен сега започва.

И също до коя седмица се пие фолиевата киселина, дали е през цялата бременност?

Няма такова правило откога започва честото уриниране. Всичко зависи от позицията на плода. В 16г.с. все още матката си е ниско и ако плода притиска пикочния мехур, може да имаш чести позиви. При мен втората бременност, някъде в периода 16-23г.с. бебето буквално ми натискаше пикочния мехур и е имало случаи както си седя, изведнъж след движенията му, да тичам в тоалетната. Дори докторът ме предупреди, че плодът е в такава позиция, че често ще посещавам WC-то. Grinning Това отмина след 23-25г.с. някъде, когато бебето промени позицията си и се измести малко по-нагоре.

А фолиевата киселина на мен са ми я спирали около 16г.с., но по принцип не пречи да се пие и по-дълго.

Darling, и на мен ми останаха няколко такива по краката. Моя приятелка ми се оплака, че и при нея са се появили по време на бременността, но в доста голямо количество. Така че бременността неминуемо променя телата ни малко или много. Smirk

# 49
Аз имам доста пръснати капиляри по корема, предполагам, че ще си останат след бременността за спомен. Grinning

# 50
Аз имам доста пръснати капиляри по корема, предполагам, че ще си останат след бременността за спомен. Grinning
Аз съм много податлива на капиляри. Стрии нямах с първата бремнсот,някои друг капиляр но изчезнаха след като родих. Качих доста тогава 22 кг и коремът ми беше огромен,но започна да расте към 8 месец. До 29 седм бях все едно съм в 4 месец. Синът ми се роди голям 4.350кг,55см,а аз съм  нисичка 162 см. Не знам как не се нацепих с това рязко растене на корема.Сега съм в 30 седм и пак за сега нямам стрии,но очаквам някои капиляр.Нямам голям корем и който ме види ми вика не ти личи че си в такъв ненапреднал месец. Понеже чакам мома и все ми натъртват,че явно ще е финна дама и се филмирам,че ще е малко бебе.Със сина ми по същия начин всички ме филмираха,че ще е малък и лекарите тогава казваха да не очаквам голямо бебе и до последно бях в страх,че ще е малкък и евентуално недоносен,но се роди в 39седм.На мен корема ми расте рязко след 32,33 седмица и сега ще видя дали пак ще е така. От толкова мн ама не ти личи,ама си супер за височината и месеца ти се филмирам излишно,иначе съм качила 14кг🤷♀

# 51
Момичета, имам още един въпрос, както казах в 16г.с съм и от вчера започнах да усещам дискомфорт в кръста. Нямам качени кг. Не мога да го опиша точно, но не е силна болка.Вече трети ден лежа. Понеже го усетих и след вчерашният преглед, на който се установи шийка 2.85см и притеснението сега се увеличи. Дали е нормално?

# 52
Момичета, имам още един въпрос, както казах в 16г.с съм и от вчера започнах да усещам дискомфорт в кръста. Нямам качени кг. Не мога да го опиша точно, но не е силна болка.Вече трети ден лежа. Понеже го усетих и след вчерашният преглед, на който се установи шийка 2.85см и притеснението сега се увеличи. Дали е нормално?
.

Споделихте ли с АГ за въпросната болка ? Шийка 2.85 не е много дълга и трябва повече
почивка . Какво ви препоръчаха за тази дължина на шийката ?

# 53
Най-вероятно са ѝ казали да лежи и ако продължи да се скъсява следва серклаж. Болката в кръста може да е от контракции. Може и друго да е...

# 54
Лежане и след седмица пак при док.
А за дискомфорта не съм, понеже той се появи след прегледа.

.

Споделихте ли с АГ за въпросната болка ? Шийка 2.85 не е много дълга и трябва повече
почивка . Какво ви препоръчаха за тази дължина на шийката ?

# 55
Скрит текст:

Аз съм много податлива на капиляри. Стрии нямах с първата бремнсот,някои друг капиляр но изчезнаха след като родих. Качих доста тогава 22 кг и коремът ми беше огромен,но започна да расте към 8 месец. До 29 седм бях все едно съм в 4 месец. Синът ми се роди голям 4.350кг,55см,а аз съм  нисичка 162 см. Не знам как не се нацепих с това рязко растене на корема.Сега съм в 30 седм и пак за сега нямам стрии,но очаквам някои капиляр.Нямам голям корем и който ме види ми вика не ти личи че си в такъв ненапреднал месец. Понеже чакам мома и все ми натъртват,че явно ще е финна дама и се филмирам,че ще е малко бебе.Със сина ми по същия начин всички ме филмираха,че ще е малък и лекарите тогава казваха да не очаквам голямо бебе и до последно бях в страх,че ще е малкък и евентуално недоносен,но се роди в 39седм.На мен корема ми расте рязко след 32,33 седмица и сега ще видя дали пак ще е така.
От толкова мн ама не ти личи,ама си супер за височината и месеца ти се филмирам излишно,иначе съм качила 14кг🤷♀

Наистина се филмираш излишно. Аз много се притеснявах за същото нещо, даже тук във форума съм писала няколко пъти. Докторите ми казваха до последно - малко бебе, малко бебе и накрая си се роди съвсем нормален (52 см, 3480гр). До последно имах и аз малък корем. 38 гс вече беше по-голям и можеше човек да каже че съм в 8-9м. 😅 После се чудех къде е било това бебе, къде се е било сгушило. Аз съм 160 см и 56 кг преди да забременея. Качих малко над 10 кг. Нямах стрии, но се появиха след това по "паласките" и страшно много по гърдите.

# 56
Обаче качените килограми и големината на корема нямат никаква връзка с теглото на бебето. Може бебето да е малко, а да имате огромен корем и обратно. Големината на корема зависи от индивидуалната структура на жената, от здравината на коремната мускулатура, от количеството мазнини в коремната област, от количеството околоплодни води, от плацентата, от позицията на бебето и от поредността на бременността(тъй като всяка следваща бременност матката се отпуска все повече). Така че няма как по корема да се прецени дали бебето е малко или голямо.

А качените килограми също нямат връзка с големината на бебето. Повече качени кг не гарантират голямо бебе. Плодът за да расте има нужда от протеини, витамини и минерали, т.е. пълноценна храна. А въглехидратите обикновено са си за наша сметка - трупаме ги под формата на мазнини. Т.е. при правилно хранене, бебето ще си расте нормално, а вие няма да качите много.

Така че без значение от големината на корема и качените килограми, ако плодът си върви в норма, значи всичко е наред.

# 57
Обаче качените килограми и големината на корема нямат никаква връзка с теглото на бебето. Може бебето да е малко, а да имате огромен корем и обратно. Големината на корема зависи от индивидуалната структура на жената, от здравината на коремната мускулатура, от количеството мазнини в коремната област, от количеството околоплодни води, от плацентата, от позицията на бебето и от поредността на бременността(тъй като всяка следваща бременност матката се отпуска все повече). Така че няма как по корема да се прецени дали бебето е малко или голямо.

А качените килограми също нямат връзка с големината на бебето. Повече качени кг не гарантират голямо бебе. Плодът за да расте има нужда от протеини, витамини и минерали, т.е. пълноценна храна. А въглехидратите обикновено са си за наша сметка - трупаме ги под формата на мазнини. Т.е. при правилно хранене, бебето ще си расте нормално, а вие няма да качите много.

Така че без значение от големината на корема и качените килограми, ако плодът си върви в норма, значи всичко е наред.
Това мн добре го знам,както казах със сина ми доста късно почна да ми личи и корема дръпна към средата на 8 ми месец и се роди 4.350кг. Мисълта ми беше,че доста хора натъртват че едвали не като ти е малък корема,бебечето ще е малко. Едно че ме вбесяват и друго че ме филмират. Иначе сега бебка си върви добре в 29 седм беше 1.700кг

# 58
Момичета ,до коя седмица се пие магнезий при желание за естествено раждане ? Вече съм 36+2 г.с. и АГ не го спира ?

# 59
Момичета ,до коя седмица се пие магнезий при желание за естествено раждане ? Вече съм 36+2 г.с. и АГ не го спира ?
Моя каза да го спра в 36-та

Общи условия

Активация на акаунт