Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 77

• 42 891
  • 759
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Аз с може би глупав въпрос, но ни предстои ходене ма море и понеже съм от по-окосмените дами и обикновено с кола маска или епилатор си премахват косъмчетата под пъпа на корема. В 9 г.с съм.
 Ама сега не знам има ли причина да се притеснявам да действам по един от двата начина на епилация.
Предполагам, че няма никаква опасност за бебето сега.

И преди писах - ходех почти до края на кола маска включително на интимната област без проблем за мен самата, не изпитвах болка, нямах и контракции, но всичко е индивидуално. Сега след раждането изчаках да мине време и отидох на кола маска, със секцио съм, та беше дори по-безболезнено от преди.

# 541
Доста е индивидуално с колата маска. Аз съм с контракции от 15 семдица и не мога да си позволя да отида. Отделно съм след инвитро и до 12 седм репродуктивната ми лекарка каза,че не е желателно. В момента играе бикчето,но е мисията не възможна. След ден правя пълни 36 седмици и се мъча с огледало напипване,абе ужас😏

Последна редакция: сб, 09 юли 2022, 19:13 от Милото

# 542
Доста е индивидуално е с колата маска. Аз съм с контракции от 15 семдица и не мога да си позволя да отида. Отделно съм след инвитро и до 12 седм репродуктивната ми лекарка каза,че не е желателно. В момента играе бикчето,но е мисията не възможна. След ден правя пълни 36 седмици и се мъча с огледало напипване,абе ужас😏

Ох на края е голяма забава обезкосмяването, при мен хванах мъжа да се погрижи за мен, защото само по усет и с огледалцети не успявах Simple Smile даже ме мина с машинката му за бръснене Joy

# 543
Здравейтв, дами!
Някоя от вас да е ползала Ибутоп крем по време на бременност ?

# 544
През бременността си епилирах краката,отдолу със самобръсначка както обикновено нищо по-различно,да накрая стана трудно нищо не се виждаше, моя мъж абсурд да ме епилира😃

# 545
  • Пловдив
Да, наистина е много индивидуално това с интимната област по време на бременността. Аз ползвах бръснач преди да вляза в болница за раждането, бяха минали 20-на дена от последната кола маска, справих се сама, но беше тегаво. Но когато имаш контракции или други опасения, естествено че това не е опция. Отделно е хубаво да се пита АГ да каже какво мисли.

# 546
Момичета , какво да ядем преди раждане
 ( предизвикано ),  сутринта трябва да съм гладна и жадна няма да мога да ям и пия 😞
Чела съм , че не е Ок да се яде млечно. Ако ям нещо по -леко ще съм много гладна сутринта ….🤷🏼♀

# 547
Не знам какво може да ядете, но да ви кажа, че на мен ми предизвикаха раждане в 12ч и изобщо не можех да мисля за храна тогава.
Горе-долу 24ч не бях яла, но това ми беше последната мисъл в главата 😀
Покрай всички емоции, притеснения и изживявания, изобщо не ми се ядеше.

# 548
Преди време бях в болница за серклаж в  Надежда, вечеря се в обща зала, като момичетата за секцио имаха само кисело мляко за вечеря.

# 549
Преди време бях в болница за серклаж в  Надежда, вечеря се в обща зала, като момичетата за секцио имаха само кисело мляко за вечеря.

И за индуцирано раждане са на това меню...ама мисля могат и да хапнат, нали правят така и така клизма

# 550
Лелее,сериозно ли 😄😅.Мислех да се наям с нещо по калорично ,но по малко като количество .

# 551
Раждах секцио в Токуда, не са ми казвали за нищо специално да ям/да не ям. Единствено трябваше да ям до 12 часа вечерта най-късно. Сутринта започна с клизма.

# 552
Соня, мисля че всяка болница е със собствено мнение Joy
Мен ме приеха деня преди секциото, вечерята беше до 18 и 30 и само кисело мляко... после чай и вода до 00 и край на всичко. Обаче ако е спешно секцио няма как да не си ял Joy

Тони хапни , ама след клизмата пак си гладна и все едно не си ял... всичко е индивидуално за яденето. С мен имаше мами дето хич не им се ядеше нито преди раждането нито след и след индуцирано и след секцио, аз въпреки секциото умирах пт глад, още 6ч след операцията
... добре че ми дадоха преди раздвижването чай със захар иначе щях да припадна Joy
Общо 36ч не бях яла друго освен чай и вода...

# 553
Мами, бременна съм в 20 гс и изпитвам огромен страх да се привържа към бебето от страх да не го изгубя или да има някакви заболявания. На някоя от вас случвало ли й се е, защото изпитвам огромна вина от това, че се опитвам едва ли не да спра да я (момиченце ще е) обичам, а то така или иначе няма как да стане?

# 554
Това не е за бързи въпроси според мен. Може би е напълно нормално, а може да има и по-дълбока причина, която изисква най-малкото работа над себе си с терапевт или сама. Не съм изпитвала този страх, но по време на бременност хормоните могат да ни бъгнар мислите много. Аз примерно не можех да се концентрирам в работата си изобщо и забравях много. Това е страничен ефект на високия прогестерон. Също и страхливост, тревожност може да се изострят на хормонална почва... Не се притеснявайте и мислете позитивно. Всичко ще бъде наред, 20гс вече е напреднала бременност. И не се тормозете за вината. Всяка жена по свой начин преживява прехода от момиче към бременна към майка. Всяка си има личен път към нейната роля на майка. Може би сте в този преходен период, допуснете го и се отдайте на палитрата чувства. Ще мине.

Общи условия

Активация на акаунт