Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 77

• 42 887
  • 759
  •   1
Отговори
# 555
Мами, бременна съм в 20 гс и изпитвам огромен страх да се привържа към бебето от страх да не го изгубя или да има някакви заболявания. На някоя от вас случвало ли й се е, защото изпитвам огромна вина от това, че се опитвам едва ли не да спра да я (момиченце ще е) обичам, а то така или иначе няма как да стане?
И аз бях така с първата бременност. Всички около мен обясняваха да говоря на бебето, да пускам музика, да чета книги и т.н. А аз не желаех да се привързвам, да не би да я изгубя. Бях бременна в късна възраст - на 40 и го отдавах на това. Чувствах се виновна, но бях на принципа, че все още нямам бебе, за да се радвам. Но и като човек съм малко хипохондричка. Все се притеснявам за болести, за инциденти и т.н. Сега ми предстои второ раждане през октомври и отново гледам да не се привързвам предварително.

# 556
На нас това ни дадохда да ядем в болницата вечерта. След 10 вече без ядене и пиене на вода. Сутринта клизма.

Момичета , какво да ядем преди раждане
 ( предизвикано ),  сутринта трябва да съм гладна и жадна няма да мога да ям и пия 😞
Чела съм , че не е Ок да се яде млечно. Ако ям нещо по -леко ще съм много гладна сутринта ….🤷🏼♀

# 557
На нас това ни дадохда да ядем в болницата вечерта. След 10 вече без ядене и пиене на вода. Сутринта клизма.

Момичета , какво да ядем преди раждане
 ( предизвикано ),  сутринта трябва да съм гладна и жадна няма да мога да ям и пия 😞
Чела съм , че не е Ок да се яде млечно. Ако ям нещо по -леко ще съм много гладна сутринта ….🤷🏼♀
Това ядене предполагам не е в БГ😅

# 558
  • София
На храната в Токуда прилича Simple Smile Съвсем в БГ си е. Аз на Щерев яденето харесвам, макар че не е чааак толкова джиджано, като в Токуда.

# 559
Това вашето на нищо не прилича. Вие на ресторант ли сте отишли или да раждате? Тц тц тц  глезотия
Ей ви една болнична леща

# 560
Мами, бременна съм в 20 г.с. От около 2 седмици отвреме навреме усещам разни движения на бебка, но досега е било общо 3-4 пъти. С предна плацента съм. Има дни, в които нищо не “засичам”. Нормално ли е толкова рядко да се усещат движенията в началото?

# 561
Нормално е, особено с предна плацента.

# 562
  • София
С предна плацента много трудно се усещат. Аз съм и по-пълна и съвсем.. А както е застанал моя - ръце и крака маха навътре Grinning Основно, като се намества го усещам, а съм 33гс

# 563
И аз съм с предна, но от около 20та седмица, го усещам много. Като изключим дните в които му е мързеливо, вече съм в 37-38, и мъжа ми преди малко подскочи даже. Имам чувството, че ми е ядосан, така ме блъска. Ако бях със задна плацента незнам какво щеше да е.

# 564
Момичета, в 9 г.с. съм и на прегледа в петък АГ ми изписа да включа към фолиевата киселина и престана, магнерот.
На вас кога ви изписаха прием на магнезий, понеже четох, че в по-напееднала бременност се взима, но предполагам е индивидуално.
Нямам оплаквания, но се притеснявам все пак да не го чия излишно. Може ли са се предозира с него?

# 565
Момичета, в 9 г.с. съм и на прегледа в петък АГ ми изписа да включа към фолиевата киселина и престана, магнерот.
На вас кога ви изписаха прием на магнезий, понеже четох, че в по-напееднала бременност се взима, но предполагам е индивидуално.
Нямам оплаквания, но се притеснявам все пак да не го чия излишно. Може ли са се предозира с него?

Излишния се изпишква/изаква, аз лично получавах диария от магнезии,  само биолектра ми действашв добре, магнерот ми дразнеше стомаха и едвам гълтах таблетките, диаспорал беше ужас. Включиха ми за малко 16гс и после след 27гс до 36та. Аз в 16 не го пиех, нямах оплаквания и както казах ми действаше зле.

# 566
Пиех магнезии чак в 8ми месец за малко. Ако няма оплаквания, не е нужен.

# 567
  • Асеновград
Аз го пия постоянно от 4-тия месец докрая на бременността (сега съм в 9 месец) и ще си го пия до последно.

# 568
Здравейте. Бърз въпрос и от мен - споделете личен опит - дали при някоя от вас в ранна бременност сте имали някои дни, в които се чувствсте супер, след това няколко дена доста отпаднали, после пак добре. Или по-скоро или сте се чувствали добре, или еднакво зле постоянно:)

# 569
Здравейте. Бърз въпрос и от мен - споделете личен опит - дали при някоя от вас в ранна бременност сте имали някои дни, в които се чувствсте супер, след това няколко дена доста отпаднали, после пак добре. Или по-скоро или сте се чувствали добре, или еднакво зле постоянно:)
При мен беше така.Имах дни в които бях добре и дни в които се чувствах адски зле☺

Общи условия

Активация на акаунт