Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 77

• 42 886
  • 759
  •   1
Отговори
# 570
Аз го пия постоянно от 4-тия месец докрая на бременността (сега съм в 9 месец) и ще си го пия до последно.
Здравей може ли да попитам заради контракций ли го пиеш и дали ти помага?

# 571
Лека подпухналост под очите нормална ли е в 6 месец.преди 4 дни ми пуснаха кръвни изследваня всичко е наред меря кръвното вкъщи благодарение на хапчетата е в норма.Но от вчера виждам леки торбички под очите Нямам албумин или белтък завишен при изследванията.... много се притеснявам Sad

# 572
Здтавейте, бременна съм в 9г.с и спешно ми трябва течен прогестерон. Моля някоя от вас ако и е останал или има нека да ми пише. Много ще съм ви благодарна!

# 573
Здравейте, как различавате контракции и евентуално разместване на бебето? Понякога в едната страна става твърд и видимо по-издут корема, а от другата като пипна се усеща отгоре малко сланинка и след това твърдо(но е със сигурност по-твърдо от нормалното състояние). Извинявам се за глупавото обяснение, но тези контракции така и не се научих да ги разпознавам.
Също много често въобще няма и да разбера, че имам такава, ако не си погледна корема, не се усеща по никакъв начин.
А има и случаи, в които усещам как корема се стяга и кожата се опъва, усеща се като лек дискомфорт.
Ако сте гледали някъде някоя лекция или добре обяснена статия или просто от опит, ще бъда благодарна!
В 22г.с. съм.

# 574
Здравейте, мамчета! Минаха почти 15 дни от секциото и лохиите бяха тръгнали да намаляват и изведнъж днес се появи силно ярко червено кръвотечение със съсиреци и малко се притесних. Четох, че ярка кръв има само първите дни. Днес беше по активен ден и се чудя дали е възможно да се чисти матката. Нормално ли след половин месец да има внезапно засилване на кръвотечението? Благодаря предварително!

# 575
Мами, бременна съм в 20 гс и изпитвам огромен страх да се привържа към бебето от страх да не го изгубя или да има някакви заболявания. На някоя от вас случвало ли й се е, защото изпитвам огромна вина от това, че се опитвам едва ли не да спра да я (момиченце ще е) обичам, а то така или иначе няма как да стане?

Чувствам се по подобен начин /бременна съм в 28г.с./. Притеснявам се за какво ли не от самото начало, и в момента, в който тръгна да се отпускам, ме залива вълна от ужас как ще го преживея ако нещо се обърка. Че нищо не е сигурно. И все едно мозъка ми се опитва да ме държи на дистанция и не мога да се зарадвам от страх. Само ме напушва на рев като видя бебе. И все пак цялата работа с непривързването си е илюзия защото ако не дай Боже нещо реално се обърка, ми е ясно че няма да боли по - малко защото съм се страхувала предварително.
Хормоните много разцентроват нещата, ако попринцип си тревожен човек кашата е пълна. Аз се мотивирам да се овладявам като си казвам че не искам да отгледам тревожно и параноично дете. Та с тази цел трябва да използвам бременността да се уча да се справям с тези мисли. Защото не ми се вярва че някога ще се махнат, нито когато се роди било то напълно здраво, нито дори когато порасне. По-скоро трябва да се научим да живеем със страховете си без да прехвърляме нашата тревожност на децата ни.
Няма никакъв смисъл да се обвиняваш, това само подсилва напрежението. Не правиш нищо на бебето. Мисля че за част от жените това ни е като етап от подготовката да бъдем майки. Колкото по - осъзнати сме по въпроса толкова по - добре.
И все пак тези рационализации не винаги работят и при мен, и си рева като магаре от страх от време на време 😃 А съм за момента с не особено проблемна бременност. Описвам толкова надълго и нашироко в случай че още някой се припознае и му стане по - добре че не откача самичък. 😃

# 576
Мами, бременна съм в 20 гс и изпитвам огромен страх да се привържа към бебето от страх да не го изгубя или да има някакви заболявания. На някоя от вас случвало ли й се е, защото изпитвам огромна вина от това, че се опитвам едва ли не да спра да я (момиченце ще е) обичам, а то така или иначе няма как да стане?

Чувствам се по подобен начин /бременна съм в 28г.с./. Притеснявам се за какво ли не от самото начало, и в момента, в който тръгна да се отпускам, ме залива вълна от ужас как ще го преживея ако нещо се обърка. Че нищо не е сигурно. И все едно мозъка ми се опитва да ме държи на дистанция и не мога да се зарадвам от страх. Само ме напушва на рев като видя бебе. И все пак цялата работа с непривързването си е илюзия защото ако не дай Боже нещо реално се обърка, ми е ясно че няма да боли по - малко защото съм се страхувала предварително.
Хормоните много разцентроват нещата, ако попринцип си тревожен човек кашата е пълна. Аз се мотивирам да се овладявам като си казвам че не искам да отгледам тревожно и параноично дете. Та с тази цел трябва да използвам бременността да се уча да се справям с тези мисли. Защото не ми се вярва че някога ще се махнат, нито когато се роди било то напълно здраво, нито дори когато порасне. По-скоро трябва да се научим да живеем със страховете си без да прехвърляме нашата тревожност на децата ни.
Няма никакъв смисъл да се обвиняваш, това само подсилва напрежението. Не правиш нищо на бебето. Мисля че за част от жените това ни е като етап от подготовката да бъдем майки. Колкото по - осъзнати сме по въпроса толкова по - добре.
И все пак тези рационализации не винаги работят и при мен, и си рева като магаре от страх от време на време 😃 А съм за момента с не особено проблемна бременност. Описвам толкова надълго и нашироко в случай че още някой се припознае и му стане по - добре че не откача самичък. 😃
присъединявам се към вашата параноя мамата.....много е трудно да си спокоен за капак и кръвно започнах да вдигам и се притесних и побърках още повече

# 577
Здравейте, мамчета! Минаха почти 15 дни от секциото и лохиите бяха тръгнали да намаляват и изведнъж днес се появи силно ярко червено кръвотечение със съсиреци и малко се притесних. Четох, че ярка кръв има само първите дни. Днес беше по активен ден и се чудя дали е възможно да се чисти матката. Нормално ли след половин месец да има внезапно засилване на кръвотечението? Благодаря предварително!
Аз съм раждала нормално, но след като ми намаляха лохиите, почти нямах течение и започна едно кървене. Първия път си помислих,че се напикавам направо.. с извинение. Случи ми се няколко пъти с големи съсиреци и количество. Ходих на преглед и всичко беше наред, посетете АГ за всеки случай. Моя позната ми е споделяла за същото кървене като описаното от мен и Вас,след секцио.

# 578
  • Асеновград
Аз го пия постоянно от 4-тия месец докрая на бременността (сега съм в 9 месец) и ще си го пия до последно.
Здравей може ли да попитам заради контракций ли го пиеш и дали ти помага?

Не, контракции нямах, превантивно ми го изписаха, и още си го пия на биолектра, и сега вече не мога без него защото дори с него имам мускулни крампи в краката, представям си без него как щеше да е, сигурно да съм родила до сега.😃😃 Та го препоръчвам с 2 ръце!

# 579
Sunshine34, при мен последователността беше следната: 7-10 дена след раждането не помня точно... лохиите бяха почти изцяло спряли и направих дори задържане на лохии. Дилатираха, лохиите се върнаха и бях на антибиотик, но ме предупредиха, че не бива да е ярка червена кръв, а кафява или жълтеникаво течение и да намалява и ако дойде ярка да се върна на преглед. Така и стана, 17-20 дни след дилатацията потече обилно червена кръв също със съсиреци. Оказа се задържана плацента в матката и ми направиха веднага кюртаж. Отиди веднага на лекар според мен да те прегледа за всеки случай. Възможно е да е нещо друго, примерно ако си се напрегнала физически, вървяла си много или си вдигала тежко или пък може и са е нормално в други случаи, не съм лекар. Но ако е задържана плацента, е опасно да се чака. Принципно не бива да се усилва и да идва ярка кръв.

Edit: 10 дни след дилатацията, обърках се, общо 17 или 20 дни от раждането имах предвид.

Последна редакция: пн, 11 юли 2022, 22:51 от snowwhite12

# 580
Момичета, имам съмнение, че ми изтекоха част от околоплодните води
Тъй като ще раждам в друг град на час и нещо път, искам  да попитам дали тук в държавната болница могат да ми направят само преглед дали са околоплодни води и евентуално да тръгна.

# 581
Момичета, имам съмнение, че ми изтекоха част от околоплодните води
Тъй като ще раждам в друг град на час и нещо път, искам  да попитам дали тук в държавната болница могат да ми направят само преглед дали са околоплодни води и евентуално да тръгна.
Би трябвало да отидете веднага да ви проверят, нищо че е държавна! Как точно изтекоха?

# 582
  • гр.Пловдив
Дами да ви попитам дали боли махането на конците на секциото-понеже с първото не съм имала ,но сега ме зашиха Thinking

# 583
Дами да ви попитам дали боли махането на конците на секциото-понеже с първото не съм имала ,но сега ме зашиха Thinking
Не, изобщо даже. Усещаш само дръпване на кожата.

# 584
Здравейте, снощи след преглед се установи, че не са ми изтекли водите, а неволно съм изпуснала урина. Почти бях сигурна, че е урина, но се стреснах.

Днес сутринта видях, че на бельото имам тъмно червено-кафяво зацапване. Дали се е получило след снощния преглед за разкритие?????

Общи условия

Активация на акаунт