ЛОНДОН - 12

• 38 951
  • 733
  •   1
Отговори
# 465
  • Great Britain
Разходката с лодка по реката подходяща ли е през януари?
Подходяща е 365 дни в годината, денонощно.

# 466
Разходката с лодка по реката подходяща ли е през януари?
Да,препоръчвам ви да пътувате в двете посоки и с лодката и с лифта,в едната по светло,а вдругата по тъмно .Лондон е различен през деня и през нощта

# 467
  • русе
А какво искате да пазарувате?

Нямам нещо конкретно, дрехи козметика, такива неща. Предстой ни бал 23, ако нещо ни хареса... нещата ще си ги получа по куриер, така ще ми е по удобно.
Щом ви предстои бал и ако има разбира се кой да ви заведе ви предлагам  Ashford Designer Outlet Mall. Това е градче близо до Лондон,в което цените са по-ниски отколкото в Лондон и ще останете много доволни.
Иначе в Лондон има страшно много молове и магазини.В централната част е много скъпо.Бих ти препоръчала двата мола на Stratford ,на Walthamstow има много магазини ,както и БГ ресторанти (ако на някой му е интересно да посети заведение ,в което се чува само българска реч)(избрах да препоръчам тези две ерии,защото в тях има много българи.)
Ако искате нещо запомнящо се купете си билети за концерта на ABBA в ABBA Arena ,скъпо е,но ще го помните.
Също така ви препоръчвам посещение на Hampton court palace. Този 200 годишен дворец е уникален.
Eltham palace е малък дворец,но е толкова красив,че вече не мога да преброя колко пъти съм го посещавала.
Кралските ботанически градини Kew gardens -ще останете очаровани
Картинната галерия -безплатна е
Вместо Лондонското око се качете на лифта,а след това разходка с лодка по Темза (ще видите много повече от Лондон)
Canary Wharf- чудесен квартал за разходка
Много благодаря за предложенията.

# 468
  • В офиса
Щом ви предстои бал и ако има разбира се кой да ви заведе ви предлагам  Ashford Designer Outlet Mall. Това е градче близо до Лондон,в което цените са по-ниски отколкото в Лондон и ще останете много доволни.
Иначе в Лондон има страшно много молове и магазини.В централната част е много скъпо.Бих ти препоръчала двата мола на Stratford ,на Walthamstow има много магазини ,както и БГ ресторанти (ако на някой му е интересно да посети заведение ,в което се чува само българска реч)(избрах да препоръчам тези две ерии,защото в тях има много българи.)
Ако искате нещо запомнящо се купете си билети за концерта на ABBA в ABBA Arena ,скъпо е,но ще го помните.
Също така ви препоръчвам посещение на Hampton court palace. Този 200 годишен дворец е уникален.
Eltham palace е малък дворец,но е толкова красив,че вече не мога да преброя колко пъти съм го посещавала.
Кралските ботанически градини Kew gardens -ще останете очаровани
Картинната галерия -безплатна е
Вместо Лондонското око се качете на лифта,а след това разходка с лодка по Темза (ще видите много повече от Лондон)
Canary Wharf- чудесен квартал за разходка
Чудесни предложения, но не и за първо посещение на Лондон, още повече само за 3 дни (даже не знаем дали са включени дните на пристигане и заминаване) Аз за себе си записвам Eltham palace, но на някой, който ще отиде в Лондон за първи път и то за малко време, бих му препоръчала да се ограничи с кварталите в центъра - Сохо, Уестминстър, Сейнт Джеймс, Ковънт Гардън, Кенсингтън. Ако се затъжат за бг ресторант - Хепи до Пикадили Съркъс. South bank walk (queen’s walk) силно приветствам идеята, ако е хубаво времето, аз лично много го обичам, може би защото го открих сама първия път, а после чак видях че е туристически маршрут. Идеята за корабчето и лифта е много хубава, но реално е на майната си и при ограничено време бих взела корабчето от Westminster до London bridge и после бих отишла до Sky garden и пак ще е доста подобно изживяване.
В мол, или магазин различен от хранителен в Лондон не съм влизала никога (но по пазари и битаци ходя), освен когато за първи път отидох, но пък от този първи път останах с толкова лоши впечатления от Лондон, че дълго време нямаше втори и чак е невероятно, че сега го обичам много. (И всичко това само защото не влизам в молове Wink)

# 469
Не съм съгласна,че лифта и лодките са на майната си. Намират се в 1 и 2 зона на Лондон)Ако се качите на лифта от Royal Docks до North Greenwich  (където е и O2 Arena) от там с лодка до Окото .След това пешеходна разходка -Биг Бен ,Абатството,парка Сейнт Джеймс,караула и след това наобратно по същия път ,това отнема около 5-6часа.
Предложих забележителности,които поне за мен са много по-интересни,а всеки сам избира какво да посети. Simple Smile

# 470
  • русе
Дните в Лондон са 3, двата в пътуване-отиване и връщане не ги броя. Записвам си всички предложения,  за което благодаря.

# 471
Здравейте,
Може ли да ме насочите в Canary Wharf къде е най подходящо за разходка - откъм гледка и имат ли нещо като център, където да е по оживено ?

# 472
Здравейте,
Може ли да ме насочите в Canary Wharf къде е най подходящо за разходка - откъм гледка и имат ли нещо като център, където да е по оживено ?
Това е кварталът на банките.Просто слизате и се разхождате.Там самите сгради са високи и ...все едно се намирате в Ню Йорк.Това беше първото място,което наистина ме впечатли в Лондон,когато дойдох преди 9г

# 473
Ние ще ходим тази седмица в Лондон за уикенда и се чудих кой стадион да посетим. Не сме футболни фенове, но лично на мен много ми харесва да посещавам стадиони като съм в чужбина. Приемам ги повече като музеи. Посещавали сме в Барселона, Милано и Мадрид. Няма да имаме време за повече от един стадион и затова се двоумя между този на Челси и Арсенал. Някой може ли да предложи кой е най-интересен за тур?

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 10:29 от Elissabeth

# 474
  • Great Britain
Амфилфд, но не е в Лондон.

# 475
За Стамфорд Бридж съм,най-малкото на по-удобно за посещение място е.

# 476
Ние ще ходим тази седмица в Лондон за уикенда и се чудих кой стадион да посетим. Не сме футболни фенове, но лично на мен много ми харесва да посещавам стадиони като съм чужбина. Приемам ги повече като музеи. Посещавали сме в Барселона, Милано и Мадрид. Няма да имаме време за повече от един стадион и затова се двоумя между този на Челси и Арсенал. Някой може ли да предложи кой е най-интересен за тур?
Посещавала съм стадионите на Арсенал,Уембли и Тотнъм,но само когато има концерт или мач.Не знам дали може да се влезе и да се разгледа.Препоръчвам ви този на Тотнъм.Той е и най-новия стадион в Лондон

# 477
Тази традиция Ден без панталони (за мъжете) в лондонското метро,масово ли се спазва?! Laughing

# 478
  • София
Скачам в темата и се връщам да изчета всичко от начало. Искам да планирам пътуване с деца 15 и 9 за три-четири дни. Ще се радвам на всякакви идеи, но първо ще се запозная с първата страница и тогава ще ви ангажирам с въпроси.

# 479
  • Варна
nelva, виж и последните 3-4 страници, писа се по темата какво да се види. Ако имаш въпроси, питай.

Общи условия

Активация на акаунт