ЛОНДОН - 12

• 39 014
  • 733
  •   1
Отговори
# 135
На Сейнт Пол може да се качите на купола и се вижда Лондон от високо. От Окото също.

# 136
  • До морето
Това щях да питам - Лондон Ай и Скай гардън не се ли припокриват? Или бъркам.

Оф, днес говорих с познат. Каза Уиндзор задължително. Вече направо изпуших. В  националния исторически музей планирам цял ден и мисля да е според времето - или събота, или неделя. Ако ходим в Уиндзор, колко време трябва да отделим и можем ли да комбинираме с още нещо или и там трябва цял ден?
 За там трябват ли билети предварително с резервация или и там мога да действам според времето.

Остава да наместя мюзикъла и мач евентуално.

# 137
  • Great Britain
Това щях да питам - Лондон Ай и Скай гардън не се ли припокриват? Или бъркам.

Оф, днес говорих с познат. Каза Уиндзор задължително. Вече направо изпуших. В  националния исторически музей планирам цял ден и мисля да е според времето - или събота, или неделя. Ако ходим в Уиндзор, колко време трябва да отделим и можем ли да комбинираме с още нещо или и там трябва цял ден?
 За там трябват ли билети предварително с резервация или и там мога да действам според времето.

Остава да наместя мюзикъла и мач евентуално.
Windsor цял ден ,разбира се.Замък,вътре,вън,градини,разходка около Темза в Windsor .Лондон от високо чудесно се вижда и от 31 етаж на Shard където се намира страхотен романтичен ресторант гурме.Гледката е изумителна. Ресторантите са Oblix I Aqua.Обслужването е на изключително високо ниво.

Последна редакция: вт, 28 юни 2022, 08:59 от Мусковадоoo

# 138
  • Варна
Пътуването с влак до и от Уиндзор е около час. В най-бързият вариант обиколка на двореца е около 3 часа, но понякога има много хора и има опашки. Имат каси на място , става бързо, незнам предварително ако се купи билет, дали е по-евтино.
Може да се хапне в района, има хубави ресторантчета.

# 139
Я вземете отидете до Кембридж или Оксфорд, ще видите как живеят студентите, на също разстояние са, не разбирам (извинявам се пак) какви са тези кралицопоклоничества. На децата ви ще им бъде по-полезно за в бъдеще де…

Последна редакция: пн, 27 юни 2022, 22:47 от ierldan

# 140
  • Great Britain
Я вземете отидете до Кембридж или Оксфорд, ке видите как живеят студентите, на също разстояние са, не разбирам (извинявам се пак) какви са тези кралицопоклоничества. На децата ви ще им бъде по-полезно за в бъдеще де…
В непосредствена близост до Windsor се намира Eaton ,та по твоята препоръка могат да видят и там как живеят студентите /каквото и да значи това/.

# 141
  • До морето
Ами, честно казано, децата са на 6 и 9 и по-скоро малката се вълнува от принцеси и кралици, ама на Дисни. И аз не съм убедена, че ще им е много интересно. Нали ще видим Бъкингам отвън? Не бях го планувала Уиндзор, ама този познат днес беше толкова категоричен,  че реших и него да натъпча някъде.
Остава въпросът с мача на Тотнъм. Има ли варианти да купя билети за мач на  Тотнъм БЕЗ да купувам клубно членство?

# 142
  • Great Britain
Ами, честно казано, децата са на 6 и 9 и по-скоро малката се вълнува от принцеси и кралици, ама на Дисни. И аз не съм убедена, че ще им е много интересно. Нали ще видим Бъкингам отвън? Не бях го планувала Уиндзор, ама този познат днес беше толкова категоричен,  че реших и него да натъпча някъде.
Остава въпросът с мача на Тотнъм. Има ли варианти да купя билети за мач на  Тотнъм БЕЗ да купувам клубно членство?
Леголенд в непосредствена близост до Windsor. Подходящ е за възрастта на децата ти.

# 143
Ами, честно казано, децата са на 6 и 9 и по-скоро малката се вълнува от принцеси и кралици, ама на Дисни.

Да малки са децата. Аз съм ходила с моята дъщеря като беше на 3, 4 и 5. А иначе, семейно за коледна и нова година много години подред до Ковид и Брекзит. Винаги има какво да се прави, но е хубаво да се планира.

Парковете са страхотни за деца, имаше една площадка Принцес Даяна Мемориъл, май се казваше. Horniman Museum също много ни хареса и е най-подходящ за деца, от тези които сме посещавали.

Вижте и този сайт: https://www.visitlondon.com/things-to-do/london-by-month/july

Има различни събития, които са еднократни, но може би любопитни за вас.

# 144
  • София
Здравейте,

Може ли помощ-  първият ми въпрос е свързан с трансторт - ще бъдем в Лондон от 1 до 5 юли, на 5 сутринта пътуваме за Leamington Spa , защото в ранни следобяд синът ми се дипломира в Worwick University и на 6 трябва да летим с Rayanair за София в 16,35.
Влакът ни от Leamington Spa  пристига в 12,10 на London Marylebone в 12,10. Въпросът ми е как е най-добре да стигна до Станстед?
От сайта на железницата ми дава мисля маршрут с метро  тс прекачване за Станстед в 12, 40, ето така изглежда маршрутът
Wed 6 Jul, 12:4014:14
Take the Tube from London Marylebone to London Liverpool Street
Greater Anglia
LE1676
13:25
London Liverpool Street
49m
Hide stops
13:37
Tottenham Hale
13:55
Harlow Town
14:04
Bishops Stortford
14:14
Stansted Airport
Не разбирам :
- има ли по-добри опции?
- това метро ли е и има ли смяна?
- дава ми цена за 2 възрастни и 1 дете 72,50  евро,което ми се струва доста  и време на пристигане 14,15. Надявам се да е достатъчно, за да не закъснеем за полета.

Въпрос 2- дали скоро някой е посещавал мюзикъл - колебая се между мюзикъл и опера в ковънт Кардън, мюзикълите са  @Juliet или Jersey Boys at Trafalgar Theatre,  Wicked at the Apollo Victoria  и колкото и да е странно другият избор е  опера?

Въпрос 3 - The  Shard -  не разбирам кое е по -добре - да избера вход и круиз иби  да отидем на ресторант там? Ако е второто няма ли да видим същата гледка или изобщо какво включва входа? Този круиз ли препоръчвате или друг?

Последна редакция: вт, 28 юни 2022, 00:08 от Енита

# 145
  • В офиса
Мюзикъл. Аз съм била на Wicked и много ми хареса. Има история, декори, костюми, сценично поведение. В Ковънт Гардън отидох на балет и... по-добре да бях отишла на мюзикъл.
За транспорта, вижте си го в гугъл мапс и изберете което ви е най-удобно. На мен ми дава първо метро от Baker street Liverpool street и после влак и пристигане 1:45. При всички положения времето е достатъчно.
Ех, като чета, ми се доходи в Лондон. В Windsor не съм ходила. A кой ресторант е на 50-тия етаж в the Shard, аз съм била в един на 31-вия - Оblix, имаше и бар на 31-вия, май има и на 33-ия, 35-ия, но на 50-тия не знам.

# 146
  • Great Britain
Мюзикъл. Аз съм била на Wicked и много ми хареса. Има история, декори, костюми, сценично поведение. В Ковънт Гардън отидох на балет и... по-добре да бях отишла на мюзикъл.
За транспорта, вижте си го в гугъл мапс и изберете което ви е най-удобно. На мен ми дава първо метро от Baker street Liverpool street и после влак и пристигане 1:45. При всички положения времето е достатъчно.
Ех, като чета, ми се доходи в Лондон. В Windsor не съм ходила. A кой ресторант е на 50-тия етаж в the Shard, аз съм била в един на 31-вия - Оblix, имаше и бар на 31-вия, май има и на 33-ия, 35-ия, но на 50-тия не знам.
Грешката е моя .За Oblix става въпрос 31 етаж.Sorry.

# 147
Енита, опитайте се да стигнете до Stansted мин 2, дори 3 часа по-рано. Или вземете fast track. Това е много натоварено летище и обикновено има големи опашки. От Liverpool street тръгва https://www.stanstedexpress.com/. С него е най-бързо.

# 148
Сребърна паричка , благодаря за насоките.
Опитах да направя резервация за Sky garden, но датите в които ще бъдем не са активни...това означава ли, че на място ако отидем няма никаква възможност да се качим? Има ли някаква друга опция въобще?
Иначе мислим да вземем и хоп он хоп оф бус и с него да пообиколим единия ден...

# 149
Или са свършили, или още не са отворили датите. Зависи за кои дни през юли търсите. По инфо от сайта отварят датите 3 седмици по-рано, но не знам как точно ги броят. Проверявай. Чух за някакви нови алтернативни градини, за които не се буква и са безплатни, но нищо конкретно не знам.

Общи условия

Активация на акаунт