ЛОНДОН - 12

• 39 023
  • 733
  •   1
Отговори
# 150
Цитат
Парковете са страхотни за деца, имаше една площадка Принцес Даяна Мемориъл, май се казваше.

Тази с фонтана в Хайд парк? То не приличаше много на фонтан де и всички англичани газеха във водата, боси...

# 151
Цитат
Парковете са страхотни за деца, имаше една площадка Принцес Даяна Мемориъл, май се казваше.

Тази с фонтана в Хайд парк? То не приличаше много на фонтан де и всички англичани газеха във водата, боси...

За площадката говоря, май-не стана ясно:

https://www.royalparks.org.uk/parks/kensington-gardens/things-to … morial-playground

Последна редакция: вт, 28 юни 2022, 09:35 от ierldan

# 152
Или са свършили, или още не са отворили датите. Зависи за кои дни през юли търсите. По инфо от сайта отварят датите 3 седмици по-рано, но не знам как точно ги броят. Проверявай. Чух за някакви нови алтернативни градини, за които не се буква и са безплатни, но нищо конкретно не знам.

Явно са свършили, понеже като първа активна дата е дадена 18.07 и за тогава може да се резервира.
А на място ако се отиде, явно няма никакъв шанс, така ли да разбирам?

# 153
  • В офиса
Като алтернатива на Скай Гардън https://www.thegardenat120.com/
Било безплатно и си струвало, казват, аз не съм ходила

# 154
  • София
И ние си прибрахме след 5 прекрасни дни в Лондон. Летяхме с Уиз до Лутън и се прибрахме през Гутуик. Имаше National express автобуси за трансфери, които те стоварват на централната авто/ЖП гара в центъра - Виктория.
Обиколихме Природонаучения, историческия и музеят на науката, аз влязох и в музея Виктория и Албърт, но за кратко. Бяхме в Мадам Тюсо, на Колелото, Св Поул, Уестминсърското абатство, Зоогическата градина, Гринуич и Раял Албърт хол. Разбира се пеша до Биг бен, Бъкингамски дворец, парламента, минахме през залата О2, но не сме влизали вътре и си купихме по една пастичка от Харолдс, че магазинът е малко скъп иначе. Направи ми впечатление, че навсякъде се плаща с карта. Дори в една градска тоалетна - 0.20 паунда с карта. Похарчихме всичко на всичко 30 паунда кеш и то защото настоявах да плащам с тях. Возихме се само с метро и на два пъти автобус. Много удобно-плаща се с дебитна
/кредитна карта.
Като цяло - прекрасен, космополитен град. Най-много пари отидоха по входове на забележителностите,но си заслужава.

Последна редакция: вт, 28 юни 2022, 09:51 от Yellow_girl

# 155
  • София
И ние си прибрахме след 5 прекрасни дни в Лондон. Летяхме с Уиз до Лутън и се прибрахме през Гутуик. Имаше National express автобуси за трансфери, които те стоварват на централната авто/ЖП гара в центъра - Виктория.
Обиколихме Природонаучения, историческия и музеят на науката, аз влязох и в музея Виктория и Албърт, но за кратко. Бяхме в Мадам Тюсо, на Колелото, Св Поул, Уестминсърското абатство, Зоогическата градина, Гринуич и Раял Албърт хол. Разбира се пеша до Биг бен, Бъкингамски дворец, парламента, минахме през залата О2, но не сме влизали вътре и си купихме по една пастичка от Харолдс, че магазинът е малко скъп иначе. Направи ми впечатление, че навсякъде се плаща с карта. Дори в една градска тоалетна - 0.20 паунда с карта. Похарчихме всичко на всичко 30 паунда кеш и то защото настоявах да плащам с тях. Возихме се само с метро и на два пъти автобус. Много удобно-плаща се с дебитна
/кредитна карта.
Като цяло - прекрасен, космополитен град. Най-много пари отидоха по входове на забележителностите,но си заслужава.

Ааааа, ако искаш да плащаш кеш, няма да приемат ли? Бях чула подобно нещо, но все се надявам да може да се плати това онова в брой.

Имам и едно такова питане - кой hop on hop off бихте препоръчали? Май няма да има време за круиз по реката, така че търся базов тур. Благодаря.

Последна редакция: вт, 28 юни 2022, 12:49 от Malini

# 156
  • София
На много места казват card only и няма възможност за плащане с кеш. Много се впечатлих с 20-те пени в тоалетната. Жената, която беше там каза, че ако не платя с карта, няма да мога да я използвам. Явно заради Ковид плащането в кеш бавно отива в миналото.

# 157
Не е заради Ковид. Някои държави са в 21 век и се придвижват към 22-ри. Принципи, правила, прозрачност... Това е 

# 158
Не е заради Ковид. Някои държави са в 21 век и се придвижват към 22-ри. Принципи, правила, прозрачност... Това е  

Да, и в Китай е така - всичко е cashless, имат и face recognition и други подобни екстри Smile

# 159
  • В офиса
Ох, стана ми смешно. В Хамбург не можах да си купя билет за градски транспорт, защото нямах кеш и си излязох безславно от едно кафе по същата причина. В Рим бакшишът в ресторантите задължително е кеш, за дребните магазинчета ясно, намират се такива без терминали. В Холандия без тяхна дебитна карта не може да плащаш безкасово на една камара места - селфчек гишета в супермаркет, заведения, магазини. Та, няма толкова общо с това в кой век сме. Това е отклонение, де. Но факт, това че и уличните музиканти в Лондон бяха с терминали, ме остави уау! За тоалетните имах опит от Норвегия и не се изненадах.

# 160
А с какво има общо?
Ние сме някъде в началото на 20-ти век. Преди две седмици се червих да обяснявам на един британец защо му трябва кеш тук. Отделно се червих, че не вдяна защо не изхвърляме разделно.
Я някой да ми обясни къде е смешката. Не че има лошо да се забавлявате...

# 161
  • В офиса
Немците, холандците, или италианците дали са в началото на 20-и век и дали се червят, че ползват толкова масово кеш. Да не мога да си купя от машина билет за градски транспорт в Германия, това някой да ми го беше казал, нямаше да го повярвам. За разделното изхвърляне е друга тема. Но те пък имат странни представи за икономия на водата, което пък мен ме шокира. Та, по-полека с червеното, всяка нация си има и защо да се гордее и защо да се черви.

# 162
Така е. Фактите са си факти. Аз се червя. Вие се гордейте

# 163
  • Great Britain
Кеш в Лондон е отживелица.

# 164
Така е. Фактите са си факти. Аз се червя. Вие се гордейте

Аз съм на съседния остров и мисля, че това че са безкашови е заради огромния размер на града. Представяте ли си занимавката със стотинки и съответните опашки. При нас на self check outs в супермаркетите се чака за плащане в брой, не за кредитни карти. Много предпочитат каш плащане. Защо мислите че записването и съхраняването на всяка ваша покупка и алгоритъмното ви профилиране е за ваше добро? Аз предпочитам с карта, но разбирам и защо тавани е идеално за всички.

Общи условия

Активация на акаунт