ЛОНДОН - 12

• 38 876
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Здравейте, може ли някой да даде съвет как може да пътуваме и разгледаме за ден поне част от Cotswolds с обществен транспорт?

Малко е трудно да се организира, обикновено трябва да се ползва влак + автобус . По - скоро е добре да се вземе кола под наем или организирана екскурзия за ден.

# 541
Здравейте, може ли някой да даде съвет как може да пътуваме и разгледаме за ден поне част от Cotswolds с обществен транспорт?

Малко е трудно да се организира, обикновено трябва да се ползва влак + автобус . По - скоро е добре да се вземе кола под наем или организирана екскурзия за ден.
Благодаря! И аз като четох разбрах, че няма да е лесно, но реших да питам все пак Simple Smile

# 542
Организираната ексурзия е добър вариант

# 543
  • Sofia
Здравейте,

Обмислям екскурзия до Лондон с тинейджърки на 16, като до момента не съм била там. Искам да ви попитам при много ранен полет с Wizz/Ryanair от Лондон до София дали е възмо да се изкара ноща на летището Лутън или Станстед? Така ще ми е по-спокойно да не изпуснем полета... Ще прегледам и какво е разписанието на автобусите до летищата, но ще трябва и да помисля и къде можем да се мотаем до по-късно в Лондон...ако имате идеи, моля да споделите.

# 544
На нас полета ни е в шест сутринта другата неделя от Гетуик и искам да питам има ли нощен транспорт към летището?
Обмисляме три часа по-рано да сме там, макар и без чекиран багаж.Тсм където ще е отседнем е в близост до зелената линия на метрото в Северен Лондон.

# 545
Здравейте,

Обмислям екскурзия до Лондон с тинейджърки на 16, като до момента не съм била там. Искам да ви попитам при много ранен полет с Wizz/Ryanair от Лондон до София дали е възмо да се изкара ноща на летището Лутън или Станстед? Така ще ми е по-спокойно да не изпуснем полета... Ще прегледам и какво е разписанието на автобусите до летищата, но ще трябва и да помисля и къде можем да се мотаем до по-късно в Лондон...ако имате идеи, моля да споделите.

Възможно е, аз съм спал на Станстед преди 20г Wink
само че разбира се хич не е комфортно и сега с жена и деца не бих го направил, сам младеж или купонджийска компания по става.
има много хотели около летищата, на пешеходно разстояние, поне до Лутън съм спал

Последна редакция: сб, 18 мар 2023, 13:44 от neuromancer

# 546
  • Пазарджик
На нас полета ни е в шест сутринта другата неделя от Гетуик и искам да питам има ли нощен транспорт към летището?
Обмисляме три часа по-рано да сме там, макар и без чекиран багаж.Тсм където ще е отседнем е в близост до зелената линия на метрото в Северен Лондон.
Автобусите са денонищни. Метрото само някои линии и то в петък и събота.

# 547
  • В офиса
Здравейте,

Станстед май затваря между 12 и 2. Лутън не, поне така пише, не съм пробвала. Но пък заради закъсняващ полет си отвисях там часове миналия петък вечер и беше тегаво. След 10 вечерта всичко затваря, пейките не са най-удобното нещо и на другия ден бях пълен парцал. За купонджии младежи може да става, ама за нас - тц. А и мотаенето в Лондон с багажи също е тегаво. Да висиш с две тийнейджърки в пъб до 2 часа - мне, аз лично бих потърсила или друг полет, или нощувка. Когато трябва да летя много рано на мен ми е най-удобна нощувка в хотел до летището. Иначе както са написали вече, автобусите вървят цялата нощ.

# 548
Автобусите са денонищни. Метрото само някои линии и то в петък и събота.

има нощни влакове от Виктория до Гетуик, вижте в Гугъл мапс или в сайта на железниците
southern railways

# 549
Здравейте,

Обмислям екскурзия до Лондон с тинейджърки на 16, като до момента не съм била там. Искам да ви попитам при много ранен полет с Wizz/Ryanair от Лондон до София дали е възмо да се изкара ноща на летището Лутън или Станстед? Така ще ми е по-спокойно да не изпуснем полета...

Хотелите в Лутън не са скъпи. Може да вземете такси до летището. Ако не се бъркам от Premier Inn Luton Town Centre до летището е 20 лири таксито. А другият Premier Inn е още по-близо до летището.

# 550
Holiday inn express London - Luton Airport, Holiday inn London - Luton Airport и ibis London - Luton Airport са на 200м от летището, пеша по един тунел под пистата

# 551
  • Sofia
Благодаря за отговорите. Ще погледна хотелите до летище Лутан, които са на 200м.
Проблема ми е, че ако заспят много трудно ще ги събудя и вероятността да изпуснем полета е голяма... Иначе имах предвид на летището да сме в кафене/ресторант, а не на пейките Simple Smile
На сайта на летище Лутън видях, че има две кафета отворени 24часа, но незнам колко е актуално.

# 552
Коста може би са 24. Другите наоколо изпозатвориха като летяхме лятото. А салонните столове/пейки на мен лично са ми по-удобни от тези по заведенията там... Абе повече от 3 часа на това летище дори при работещи магазини и заведения е много тегаво.

# 553
  • Sofia
Здравейте,

пак съм тук с въпроси Simple Smile
В Лутан цените на хотелите са много по-добри отколкото в Лондон и започвам да се чудя дали всичките нощувки да са ни там? Има ли такива сред вас, които са избрали такъв вариант?   ще проуча и цените на влаковете от Лутан до Лондон, че с автобусите ще хабим много време...

От някъде съм си записала, цитирам:
от Лутън с влак е 30 мин до Лондон...
От Лутън оперират две компании за влакове - East Midlands Railway и Thameslink. EMR са веднъж на час,
  Thameslink - 4 пъти на час. С EMR може да се пътува само с конкретния влак, а с Thameslink - с всеки.

и
сайт за продажба на билети за влакове National rail  https://ojp.nationalrail.co.uk/service/planjourney/search

Искам да попитам цените на влаковете променят ли се или са фиксирани независимо дали ще купя билетите сега или в самия ден, в който ще пътуваме?
Района около жп гара Лутан добър ли е за нощувки?

и още един въпрос -на летище Лутан с дете над 12 навършени години може да минете през елетрнонната проверка с биометричните паспорти вместо да се чака на гишетата - това така ли е?

# 554
За мен не е опция всички нощувки да са в Лутън.Всеки ден напред-назад е много време.

Общи условия

Активация на акаунт