Alesa - снимки и мнения на дрехи от бранда - 5 тема

• 26 637
  • 783
  •   1
Отговори
# 690
Аз едно нещо не мога да схвана - защо ги пускат на порции тия колекции. Нали така или иначе не са налични нещата. Кое не е готово, снимките ли кое... Те и снимани с фронт камера са пускали модели.
Аз мисля, че така се купува повече. За спорта както се казва. Едно е на два пъти да купиш по нещо, да не си без хич от новата колекция, едно е като пуснат всичко на един път, ще си купиш само 1 нещо. В случая както е слаба колекцията. Поне аз така си го обяснявам.

# 691
  • Пловдив
Все така нишо няма да поръчвам Simple Smile не ми се поръчва само заради идеята.
А и имам такава пола от преди три години, но с принт Venice mood. Имам предвид дългата пола с не еластична талия.
Имам вече от техните топове и кроп топове- полиестерни са и спарват.
Ризите са безсмислена инвестиция за мен, аз не нося подобни.
Дългите рокли са много дълги се влачат, вечно Трябва да се скъсяват.
Късите не нося толкова вече, че с дете на 2 години се навеждам доста в парка и не са ми практични, съответно не ходя и по дискотеки сега😁

Банските с едно рамо ми харесаха, но ще ходим на море след няколко дни, а те ще са налични към 15-20 юли….

И най - вече нещо ми се струват твърди скъпи . 😃

# 692
Наистина много спарва всичко, не само топовете. А тези с дългите ръкави особено са кошмар. Много лоши материи, аз само като ги облякох у нас за проба, където е 25 градуса, спалнята ни е хладна лятото, за 5 мин и ми стана ужасно топло, ако се покажа отвън с тези дрехи ще плувна в пот. П. С. Аз съм се объркала за чехлите, сега за сефте седнах на компа да ги разгледам всичките неща. Всички чехли са си по 144лв, без Positano чехлите, които са 152, щото са с панделки отгоре. Ама пък си мисля, дали не са си увеличили сега цената на старите аква чехли от миналото лято? Защо си мисля, че бяха 127лв. или нещо подобно? Жива да не бях, чехли за 150лв с намаление и да не може да се мокрят 😂 на плажа, като излезем от басейна, небрежно ще ги разнасяме в ръка, докато се снимаме, и ще се обуваме като си избършем краката. 🤣🤣

Последна редакция: сб, 18 юни 2022, 15:59 от Море

# 693
  • Варна
Единственият изчерпан артикул е гащеризонът - единственото нещо в хубав принт 😀 ама аз ще освободя една бройка в понеделник. Иначе якето май са ми го пратили вече.

# 694
Синята рокля ruffles и черният панталон се бяха изчерпали и ги пуснаха пак с други дати за доставка .

# 695
Единственият изчерпан артикул е гащеризонът - единственото нещо в хубав принт 😀 ама аз ще освободя една бройка в понеделник. Иначе якето май са ми го пратили вече.
Защо се отказа от гащеризона? 

Момичета да питам замяна без касова бележка възможна ли е?

# 696
Да , разбира се , може .

# 697
Ами те ще останат да пазаруват само тези с Морано картите. Иначе за тези без картите цените са жестоки.    Е примерно, тва поле 150лв?! Така като го гледам, ако не знам марката, не ми прилича на дреха за 150лв. И съм много разочарована от аква панталона, заради материята, откакто ви го показах съм в чудене дали да не им го върна. И аква роклята е с гадна материя, но поне тя повече впечатлява, обожавам дълги летни рокли. И тези неща ще са със същата материя. И си личи, че бързо ще се изтъркат тези материи, на дупето, то с тях не можеш да седнеш някъде, само на меко. За морето не стават, да подпреш Дто на някоя пейка, оскубал се е панталона, съответно и тази пола. Просто знам, че и вие имате такива материи и знаете за какво става въпрос. Нелепо е всичко мисля...но по-добре, че и без това само харча пари. Ще видя да взема дългата лятна рокля с птичките и до там с тая колекция.

Това е нещо, което много ми хареса (помислих го за рокля) , но този принт е ужасен , съответно ще го пропусна!

Аз също не харесах нищо от тази колекция,  отново ! Освен зеления сет. Но щом е сатен, аз да не съм луда да нося такава материя в летните жеги? Имате ли си на идея как спарва това нещо и колко е твърд сатена ?!
А за порциите , те бяха единствените,  на които се възхищавах, че пускат наведнъж всичко , а сега започнаха с тази безумна идея да се пускат отвреме навреме 5-6 моделчета.
Няма да се променят нещата , видяло се е , че ще ударят дъното. Прекалено много им са се завъртяли главите от парите. Заслепени са.
Жалко. И аз исках да съм с тях, но явно няма да съм.
С тези циркаджийски принтове , изкуствени материи и то еднакви всеки път и с тези високи цени... ще изкупя малкото неща останали от старите колекции  ,които харесвам и сме до там.

Понеделник очаквам заявения от мен куриер,  за да заменя целия ми бански аква принт  с по -голям размер.

# 698
Напълно съм съгласна с всичко казано до тук. До година две ще си останат само с "ВИП"    клиентките, инфлуенсърки и звезди. Не е нормално едни къси гащи да струват 120 лв, а един топ 100 лв. Да има инфлация нормално е да поскъпват нещата, все пак на всички услуги цените се вдигат..... НО..... Това тяхното е алчност, прекалено се надценяват мисля 🤔Поне качеството да си отговаряше на цените..ама не!! Както казахте парите са им завъртели главите, много жалко наистина.

Въобще не искам да си представям какъв ще е ценовия диапазон в есенната колекция. Щом в миналата един пуловер струваше 100 лв сега сиг ще е 150 лв 🤦‍♀️
И най-вероятно и аз ще огранича достъпа си до тях.... Ще поръчам харесани неща от стари колекции на по-логични цени и след това може би само от намеленията ( то пък едно намаление) 😆

# 699
  • Варна

Момичета да питам замяна без касова бележка възможна ли е?
Защото първо мислех, че коланчето е включено в безумната му цена, а то без него си е пижама. И второ не бях видяла, че е полиестер. И трето аз обичам да си купувам практични дрехи, които мога да нося и в ежедневието и на работа, а този гащеризон е за плаж само и евентуално за вечерна разходка край плажа. IT специалист съм и нямаме някакъв дрес код в офиса (то аз почти и не ходя в офис де, ама все пак..) и все пак не мога да се появя така на работа.

# 700

Момичета да питам замяна без касова бележка възможна ли е?[/spoiler]
Защото първо мислех, че коланчето е включено в безумната му цена, а то без него си е пижама. И второ не бях видяла, че е полиестер. И трето аз обичам да си купувам практични дрехи, които мога да нося и в ежедневието и на работа, а този гащеризон е за плаж само и евентуално за вечерна разходка край плажа. IT специалист съм и нямаме някакъв дрес код в офиса (то аз почти и не ходя в офис де, ама все пак..) и все пак не мога да се появя така на работа.

Така е ,в лятната колекция преобладават ярки принтове и прекалено къси дължини,а те са подходящи за разходки в  лъскави 5* курорти,определено НЕ са за градски/работни условия.С някои малки изключения на модели,които са едноцветни и по-изчистени......
Явно таргетът им,който се увеличава с всяка година ,е слаби и поддържани дами ,с висок стандарт, позволяващи си чести луксозни почивки. При такива условия,новите модели и принтове се вписват добре.
Лично на мен не ми прави добро впечатление,че започнаха да обличат фолк-жанра.

# 701
  • Пловдив
А и да бъдем реални, че не работят  със скъпи материали и материи,  особенно материите им не са от най-добро качество , за да търсят тези цени. Вече явно залагат на марката. Е да ама не. Въпреки че празнуваха 10г. не бих казала че са доказана марка. Не блестят нито с качество, нито с бързина , нито могат да предложат разнообразие .

# 702
Според мен проблемът с липсата на оригиналност и креативност с последните колекции е защото вече има много разнообразие на пазара и трябва наистина да си много талантлив дизайнер, че да измислиш нещо ново и оригинално, то не че можеш да откриеш топлата вода отново, но все пак трябва да е нещо по-красиво и оригинално от останалото. Алеските са започнали 2012-та година когато в България наистина нямаше разнообразие от артикули. Общо взето имаше подлези, локални пазарчета, най-евтините стоки от Турция и Китай ги караха в България, имаше няколко мола с Теранова и подобните и всичко беше еднакво. Нямахме Модиво, Фешън дейс, а и хората ги беше страх да пазаруват онлайн от чужбина. Тогава Алеса и Авин се появиха и наистина предлагаха нещо по-различно (макар и от лоши материи), нещо разчупено, което го нямаше на други места. Също така тогава все още нямаше фейсбук алгоритъма, който ограничава рекламите на кого да се показват, и за малко пари рекламата ти достигаше до хиляди хора на ден. Сега е много по-трудно да рекламираш.

Сега обаче когато има много разнообразие, много варианти откъдето да се пазарува, всеки може да наеме шивач и да покаже снимка да му го ушият и да го пусне във фейсбук, дойдоха гиганти като Зара, които пак предлагат лоши полиестери, ама поне са свежи и много евтини и така започва да лъсва, че няма реална оригиналност в последните колекции, а просто са били единствени на пазара преди. Поне така си мисля аз де. Не знам дали проблемът е, че не им се занимава да измислят нещо оригинално и удобно или просто не могат или просто таргета им е само инстаграмки, но е факт, че при толкова избор, за да останеш “в играта” трябва наистина да си талантлив и работлив, не може да разчиташ само на стари лаври и на нови принтове в същите модели. Хубаво е да имаме български бизнеси, аз с удоволствие пазарувам от малки магазинчета, избягвам големите вериги като Аико и Икеа, защото искам да спонсорирам някой малък бизнес на българин, който продава тигани например, дори да са с 5-10-20 лева по-скъпи, стига обаче да са качество. Затова и постоянно следя Алеса, Авин и други бг брандове, но като няма нищо ново… не ми трябват 5 еднакви поли с различен принт, нали. Може би и затова съм толкова разочарована, че да пиша тези тиради 😃😃

# 703
  • Варна
Лично на мен не ми прави добро впечатление,че започнаха да обличат фолк-жанра.
Ами то и партито им беше фолк - Емилия, Дриско...

# 704
Надзъртам с едно око в темата, и с другото в сайта 😬😁
Какво е това бабешко червено уау
Много от моделите и десени мога да намеря същите материи и подобни модели за 3 пъти по - ниски цени :  Hm, Answear, Orsay. Нищо свежичко ново няма и не го пиша със злоба, за мен ще удоволствие да намирам красоти все едно от кой бранд!

Според мен шансът на бг брандовете е не в "принт" десните, които са налични къде ли не, а в КАЧЕСТВЕНИ материи като лен, дори коприна(която не е за всеки) и пр. Не може с вискоза и изкуствен материал да претендираш, това е моето мнение.

Общи условия

Активация на акаунт