Alesa - снимки и мнения на дрехи от бранда - 5 тема

• 26 621
  • 783
  •   1
Отговори
# 705
От няколко колекции на сам нямам закупен нито един артикул.
Отказах се от тях категорично. За същите пари мога да си закупя Гес, Лиу Жо, Армани и т.н. съответно тези дрехи ги нося поне 2 сезона. При Алеса не е така. Купуваш и бързо бързо остава в гардероба, или го продаваш. Защо ли ? Крещящи еднодневни принтове, неудобни кройки и модели неподходящи за нищо освен за снимка. Материи от полиестер спарващи и изпотяващи.
10 години, за мен е срамно да не направиш реверанс към клиентите си с едно 10% отстъпка по случай празника. Вместо това гледаме пищното парти с разни фолк звезди и инфлуенсърки. Но тези същите пазарят с отстъпки и даже и безплатно. Накрая ще им останат само те....
Обърнали са го на печалбарство и нищо повече.
Аз ги отписах. Едно и също на все по- високи цени.

# 706
  • Варна
Това пък кога са го издали, че е и изчерпани.. Изобщо не съм я видяла, а пък е хубава (като повечето неща от старите колекции)

# 707
Мда…и аз се разочаровах, качили са цените, като съвсем не отговарят на предлаганото качество. Освен това нищо не ме грабва…, колкото и пъти да ги гледам Sad Май ще я пропусна тази колекция…

# 708
Това е стар топ , може някой да го е върнал . И да пуснат сега , едва ли ще е на тази цена .
Дано скоро да пуснат още модели .

# 709

Зимата тези пуловери не бяха ли по 89 или аз нещо се бъркам 🤔

# 710
  • Пловдив
Сега проверих, точно този пуловер, но син го имам и съм платила 76 лв след приложена 15% отстъпка.

# 711
Да , бяха по-евтини , но поскъпнаха .

# 712
Едно не разбирам... Защо пускат дадени модели на определена цена и след известно време ги покачват... Не мисля, че е коректно!!
Не им ли стигат цените на новите модели? .. 🤦‍♀️

# 713
Явно материалите поскъпват , заплатите се вдигат .

# 714
И аз съм убедена, че чехлите бяха към 130лв с аква принта! Даже ми се въртят някакви 127лв. А сега 144! Излагат се!

# 715
Полиестерът, който те ползват върви около 3-8 лева на метър, ако е със собствен принт печатан - около 15-20 лева на метър максимум. Знам, защото приятелка на майка ми от Пловдив се занимава с внос на платове от Турция и Китай (и междудругото Алеса са и били клиенти). За една дълга макси пола трябват метър и половина - 2 метра горе долу (ако няма волани и подобни). Буквално техните дълги поли са едни от най-лесните за шиене защото нямат абсолютно нищо специфично по изработката им. Като сложим заплати на момичетата на телефоните, разпределени по всичките им артикули и бройки, разходи по куриери (за които те ползват отстъпка), ддс, разходи по фабриките, в които шият, разходи по реклама и поддръжка на сайта и като сложим 50% (толкова се слага минимум) печалба, една такава макси пола трябва да се продава на около 90 лева. Като се има предвид и че те нямат голяма “фира” защото шият когато някой поръча нещо (и оттам идва забавянето), значи наистина не трябва да е над 90 лева. Ок, да кажем, че все пак в Алеса и се плаща за името, това е оправданието. Общо взето ние плащаме с допълнителната надценка (неоправдана според мен) големите им партита за рожден ден и скъпите коли, които си показват в инстаграм. Не че има нещо лошо, така работи светът, но пак казвам, поне да представят нещо, което да си заслужава 150те лева (без морано картата).

Последна редакция: нд, 19 юни 2022, 18:49 от lidiya92

# 716
Според мен старите модели трябва да са на по-ниски цени , не е възможно нещо да е актуално постоянно .

# 717
Ами да, световните брандове пускат нещо и на края на сезона е с 30% или 50% намаление. Така дрехите на Гес излизат по-евтини от тези на Алеса. Не че Гес са кой знае какво качество, но къде са те, къде е Алеса….И аз смятам, че няма как едно и също палто три години да е на една цена, че и да поскъпва. Да, на нас може да ни харесва и да не се влияем от модата, но е факт, че тя всеки сезон се мени.

# 718
Цените се вдигат на всяка колекция.Това е смешно според  мен и  неоправдано,но пък щом има търсене,то е нормално .Иначе дори не увеличават и процента намаление на най-редовните си клиентки.Повечето сме точно от бедна и средна класа.Когато започнаха  ги нямаше онези чалгарки,инфлуенсърки и "ВИП" дами.На тях сигурно и без пари им ги дават срещу реклама.
Една проста сметка  и малко познания и всеки знае,че печелят много над 100% от дадена дреха.Говоря за чиста печалба. Ако за шиене,материали и персонал дадена тениска е 15лв,то те я продават за 69. Чистата печалба е огромна, но ако ги питаш "Работим редовно на загуба". Да,някой от яслата може и да се върже.Все пак никой не ни кара насила да купуваме...

# 719
Личи им колко работят на загуба .

Общи условия

Активация на акаунт