Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 14

• 40 325
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Още един красив филм с Поли Уокър- Вълшебният април. Аз го имам на DVD.

Enchanted April
https://youtu.be/1-HsRAM2Ink

# 601
  • Бургас
Още един красив филм с Поли Уокър- Вълшебният април.

О, да, наистина много хубав филм. Преди време го бях гледала по телевизията. Сниман е по тази книга
https://www.ozone.bg/product/v-lshebnijat-april/

# 602
  • Пловдив
Ирене, къде я има тази версия? Аз съм гледала само версията от 1974 година с цяла плеяда звезди и тази на Брана. Последния път като гледах първата версия ми направи впечатление, че Дейвид Суше играе в нея редови полицай.

За "Убийство в ориент експрес" питам, уж беше пред мен, сега гледам е на предната страница Simple Smile

# 603
  • Бургас
По BTV cinema я гледам. Аз мога да превъртам назад. Давали са я преди няколко дни.
Иначе можеш да я гледаш в Youtube

Последния път като гледах първата версия ми направи впечатление, че Дейвид Суше играе в нея редови полицай.

Това е много интересно. Сега като се разтърсих в imdb-то открих, че Дейвид Суше играе ролята на инспектор Джап във врсията на "Смъртта на лорд Еджуотър" от 1985, където Поаро се играе от Питър Устинов.

Последна редакция: ср, 04 яну 2023, 17:13 от Irene Adler

# 604
  • Пловдив
Благодаря!
Сега се замислям, дали не беше там (лорд Еджуотър), имаше период изгледах много филми за Поаро, но не знам защо ми е останало впечатление ,че е в Ориента, сякаш имам спомен, че съм ги видяла заедно с Албърт Фини. А може да е и друг от филмите. Голям размисъл му дръпнах Simple Smile

# 605
  • Дивата природа

като Луи XV, любовник на графиня Жана дю Бари… БГ-статия + 3
Официални снимки от филма-завръщане на Джони Деп „Jeanne du Barry“

# 606
Довечера ще доглеждам последният 6 епозод на Сиси🙂
Хареса ми общо взето сериала.
Предполагам, че ще има и 2 ри сезон.

Еххх...Бриджъртън с нетърпение го чакам!
Тъкмо прочетох последната излязла книга за Франческа.
За този сезон се моля за по-малко черни попълнения сред актьорите. 🙂
Че миналият път ми бяха множко.
Вече съм забравила историята.
Май беше ред на Пенелопи и Колин🤔

# 607
По книги е ред на Бенедикт, но го прескочиха и сега ще са Колин и Пенелопе. Според ще има огромна разлика с книгите, дано да го направят хубаво.
На Франческа историята ми е любима, според мен е много истинска и дори съвременна, нейните проблеми ги има и в днешното общество. После съответно на Елуиз, да видим как ще го направят с нейния Филип. Има някакви съмнение че може да сменят в кого ще се влюби.

Довечера ще доглеждам последният 6 епозод на Сиси🙂
Хареса ми общо взето сериала.
Предполагам, че ще има и 2 ри сезон.

Еххх...Бриджъртън с нетърпение го чакам!
Тъкмо прочетох последната излязла книга за Франческа.
За този сезон се моля за по-малко черни попълнения сред актьорите. 🙂
Че миналият път ми бяха множко.
Вече съм забравила историята.
Май беше ред на Пенелопи и Колин🤔

Последна редакция: ср, 04 яну 2023, 20:33 от deska90

# 608
  • След завоя в дясно
Също така давам още един глас за Restoration. Един от любимите ми е.
Може ли линк към Restoration ако е възможно, нещо не мога да се ориентирам за кой става въпрос.

# 609
# 610
Гледах "Ботев", не е чак толкова зле, че да не го догледам, интересен е, но жалко че българското кино плува някъде под морското ниво вече 30г без да мръдне. Много си личи разликата в школуването на старите актьори в сравнение с младите. Кинематографията и режисьорската техника са на ниво училищен клуб, иначе сценарият беше по-добре отколкото очаквах. Всъщност тръгнах да го гледам с много ниски очаквания, а ме изненада приятно че не беше чак такова клише, нямаше ги образите на носталгията по родната къща или плачещата баба със забрадка и въобще жените бяха борбени образи, а мъжете бяха не само добре обрисувани но и съвсем различни по характер герои Hands Plus1 Хареса ми как са вмъкнали оригинални текстове на стихове и клюкарска историческа информация, не ми хареса че няма нищо общо с кинематографичните похвати, но личи че е имало някакво добро намерение за направата на продукцията  😁 Сега мисля да изгледам и "Левски", вече знам що-годе какво може да се очаква и явно не е чак толкова страшно да се изгледа Satisfied С нетърпение чакам задаващите се исторически продукции за средновековните царе от същия ентусиазиран творец Hug

# 611
Аз много си мечтая някой да направи сериал или дори филм да е за Асеневци.
Или Изобщо за Средновековието.
Затова чакам да пуснат "Войната на буквите", нали снимаха сериала скоро.
Снимките приключиха.
За Асеневци може да се направи чуден сериал, например по Четирилогията на
Фани Попова- Мутафова.
Ама няма кой да се сети. 🙂

# 612
  • Бургас
За филма за Ботев няма как да се сърдя, че не е на ниво, защото е правен почти без пари, само от дарения. За този калпав бюджет са скалъпили нещо прилично. Режисьора-сценарист изобщо не му се отдава нито актьорството, нито писането, нито режисирането. По се ядосвам, когато се наливат държавни пари и то много, с претенцията за някакъв шедьовър, а накрая резултата е пълна боза. Войната на буквите и аз го чакам.

Последна редакция: чт, 05 яну 2023, 10:48 от Irene Adler

# 613
  • Галифрей
То и Шибил е правен от дарения,доброволци и режиьора също е бил продуцент и дълго са работели по него и стана уникален. Спечели много награди и по Нетфликс го пуснаха. Може да се правят хубави филми стига да има желание.
Докато за Ботев е една пародия, МГ е проблематичен,простоват човек. И аз се ядосвам,че му дават държавните. пари да прави глупости и да пародира  националните ни герои.
И аз чакам Войната на  буквите, трейлъра изглежда обещаващо.

Последна редакция: чт, 05 яну 2023, 09:50 от Диана Бишоп

# 614
  • Бургас
МГ е проблематичен,простоват човек.

Което явно не е проблем (заедно с предните провалени филми) за Българската национална телевизия, тъй като е отпуснала пари за снимането на филм за Иван Александър, в който ще участва дъщерята на президента. Божкеее луд умора няма Anguished

Общи условия

Активация на акаунт