Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 14

• 40 316
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • София
За фенките на Бриджертън

Скрит текст:

# 631
Бях сигурна, че с правилната прическа и облекло ще се случат нещата, то си личеше как нарочно я обличат така 😏

За фенките на Бриджертън

Скрит текст:

# 632
  • София
Препоръчвам тази екранизация на Клетниците, ако не сте я гледали:
https://filmisub.com/filmi/drami/44007-les-miserables-season-1-k … sezon-1-2018.html
Чела съм книгата може би в 6-7 клас, но бях забравила историята. Особено в началото историята е тежка, чак се чудя наистина ли се води детско-юношеска литература, но в крайна сметка има щастлива и достойна развръзка.

# 633
  • Бургас
Наистина не е за деца това. Ние я учихме в 5-6 клас и аз тогава не вдявах нищо от Френска революция. А като си спомня учителката с какъв патос разказваше колко геройски Гаврош (дете на нашата възраст) е умрял на барикадите и как бил за пример, направо ми призлява.

# 634
“Клетниците” не е роман за Френската революция, действието в него се развива през следващия век.

# 635
  • Бургас
Значи смятайте колко съм разбрала тогава като съм я чела на тази възраст.

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 10:07 от Irene Adler

# 636
Клетниците ми е любима книга точно от училище. Не знам защо избират в училище да се занимаваме с Гаврош, като има по-интересни персонажи и моменти и замисъла е друг в книгата.
Сериала съм си го набелязала, сега остава да имам и време да го изгледам.

# 637
  • Бургас
Не знам защо избират в училище да се занимаваме с Гаврош, като има по-интересни персонажи и моменти и замисъла е друг в книгата.

Може би, защото децата ще се асоциират с него, заради близката възраст.

# 638
  • Галифрей
И аз съм го изучавала  в училище това беше в шести клас и учителката ме дразнеше и ни караше да пишем есета как Гаврош бедното дете на революцията търси  оцеляване.  Смятайте колко ми е разбирал акъла, а аз бях гледала филма от 1998г. Имах бегли спомени и ми хареса главно заради любовната история 😁
Клетниците я прочетох когато станах по голяма. Наскоро го намерих Клетниците и пак много ми хареса не го бях  гледала от години. Чудя се да гледам ли френските?
Глуповото в училище като се изчучава някой автор  ти го намразваш и те накарат да пишеш онези глупави анализи в които няма смисъл.  Какво е искал да каже авторът? Еми казали са ги  написано. В един ден момент се бях изнервила и в гимназията дразнех г-жата с реални факти от авторите, тя седеше срещу мен и ми се подираваше,че говоря глупости. Мързеше я дори да прочете биографията.
Аз си бях доста добра по литература  и историята и някакси даскалите не им харесваше това. Онзи по история ни пускаше едни гадни филми действието се развиваше 16 век или по време на войните. Бях травмирана от един който бях гледала само пет минути не можех да спя със седмици. Едвам се бях успокоила.

# 639
  • Бургас
Добре че училището не можа да убие любовта ми към четенето. Laughing

За да не е спам. За фенките на периода WWII по БНТ тръгва нов сериал - Атвъд Атлантика
https://bnt.bg/news/otvad-atlantika-307338news.html
Разказва се за тогавашната норвежка принцеса и спасението й в САЩ от президента Рузвелт по време на нападението на Германия в Норвегия. Аз лично не смятам да го гледам, защото не си падам по политически драми.

# 640
"Какво е искал да каже авторът" e за подтекста, той не е написан черно на бяло Wink Детско-юношеска литература някога се водеха приключенските книги, затова и Клетниците бяха там, както и Граф Монте Кристо. Не ме тегли да видя новия сериал Клетниците, въобще не ми е любима тази история, а и не ми се гледа за кал и мизерия.

По коледните празници обичам някой и друг исторически филм, затова гледах The Pale Blue Eye, уж Крисчън Бейл, Едгар Алън По, кримка някаква обаче беше голяма скука. Гледах и втория филм за Даунтън Аби, и това беше боза, не знам за какво са всички фанфари по него.

Някой гледа ли сериала "Парфюм" и има ли отзиви. Филмът (по книгата) беше супер, затова се опасявам да не си разваля впечатленията със сериала?

# 641
  • Галифрей
Не съм го гледала но това е филмът който ме трамвира  “ Парфюмът”и то само за пет минути,  незнам кое ти е харесало беше най- отварителното нещо което съм виждала в филм. Не искам да го коментирам,защото е гадно.

Както и да й да е. Междругото сега съм на вълна Човекът лисица -Зоро. Един страхотен стар  сериал от 1990 въпреки,че няма кой знае какъв бюджет е направин много хубово. Аз не бях гледала  всички епизоди сега съм си ги намерила.  Приятен ми е,прекрасни каскади, интерестно е,забавно. Жалко,че е само 4 сезона епизодите са крадки.

# 642
Ако става дума за "Парфюмът: историята на един убиец"...
Наскоро четох книгата и никога няма да си причиня да гледам филм или сериал по нея. Отвратителна е!!!
Не знам на кого въобще му е харесала тази история, че да добие такава популярност, за да снимат екранизации и дори нови такива! Блякс!

Навремето четях всяка друга литература, но не и тази, която ни даваха в училище.
"Клетниците" няма да я прочета никога, нито ще гледам филма.
Има и други произведения, които съм намразила заради училището.

Много се чудя на "Малката Дорит". Книгата ли да чета, сериала ли да гледам...

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 17:08 от ❄️ Manique ❄️

# 643
За Зоро няма лош филм досега Grinning
Дикенс не мога да го чета, гледам екранизации, обикновено са добри.

# 644
  • Свети Влас
Когато първоначално гледах " Парфюмът " се бях стреснала страшно много, май бях на 16 години. Книгата не съм я чела и няма да я чета. Клетниците изобщо не помня книгата.

Общи условия

Активация на акаунт