Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 14

• 40 279
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
Аз изгледах Сиси, Кралицата - змия съм накрая и сега започнах за Мехмед Завоевателя.

Аз изгледах и двата сезона на Мехмед Завоевателя по Нетфликс и много ми хареса. Актъорите са страхотни.

# 721
Да похваля един сериал, на който попаднах случайно в youtube. Руски е, но има английски субтитри и са качени пълните 8 епизода. По принцип не си падам по руските филм, но този ме впечатли. Казва се ТHE PROFESSOR (Воскресенский) като е криминален и действието се развива през 1912 г.  в Санкт-Петербург. Оставам линк:
https://www.youtube.com/watch?v=A4svtRA23-A

Последна редакция: сб, 28 яну 2023, 13:40 от geri93p

# 722
Аз пък изгледах и двата сезона на  "The Knick" ("Хирургът"). Действието се развива в Ню Йорк през 1900 г. Очаквам с нетърпение 3-ти сезон Simple Smile.
Допълвам се - каня се да гледам:  "The English Game" Simple Smile. Дано си заслужава....

# 723
Аз изгледах Сиси, Кралицата - змия съм накрая и сега започнах за Мехмед Завоевателя.

Аз изгледах и двата сезона на Мехмед Завоевателя по Нетфликс и много ми хареса. Актъорите са страхотни.

Кой точно гледаш ти?
Защото този, който аз гледам е от 2018 и са само 6 серии. Стигнах до 4 та и нататък не намирам с бг превод сериите и много ме е яд,защото е много интересен.
Те май са няколко сериалите за него.

# 724

Кой точно гледаш ти?
Защото този, който аз гледам е от 2018 и са само 6 серии. Стигнах до 4 та и нататък не намирам с бг превод сериите и много ме е яд,защото е много интересен.
Те май са няколко сериалите за него.
[/quote

Аз гледам продукцията от 2020 г. по нетфликс като я има качена и в замунда. Декември 2022 г излъчиха и втори сезон, касаещ битката с Влад дракула

# 725
Супер, ще погледна и нея🙂
Може ли линк? Заглавие поне, за да я намеря там.
Аз чакам преводи, не ме устройва без.
Сега има и сериал за Ататюрк, пак там, но както казах ми е важно да е преведен.

# 726
[/quote

Rise of Empires: Ottoman

# 727
[/quote

Rise of Empires: Ottoman

Благоаря много!

# 728
  • Down south
Днес загледах "Las Villamizar" (Netflix) излязъл е преди около месец.

Стигнах до епизод 4. Интересен е.

Разказва историята на три сестри от висшето общество, които решават да живеят двойствен живот, прониквайки в Армията на освободителите, за да се изправят срещу мощната испанска армия, водена от Colonel Montenegro, отговорен за смъртта на майка им преди 12 години.

# 729
Къде гледате  "Las Villamizar"?
Звучи интересно.

# 730
  • Down south
Netflix

# 731
Аз сега пуснах "Корсаж" от 2022, за Сиси. Не помня дали сме го споменавали тук. За трите сестри звучи интересно.

# 732
И аз го загледам Корсаж.
А този за Мехмед бил документален, така ли е?
Имало разказвач. Защо тогава го пише историчека драма?
Аз реших, че си е сериал.

# 733
Документална драма. 🙂
Има разкази на историци, но по- голяма е игралната част. Така че по-скоро е сериал.
Има такава поредица за империите. Ако не се лъжа, последно правиха за Римската.

# 734
Днес загледах "Las Villamizar" (Netflix) излязъл е преди около месец.

Стигнах до епизод 4. Интересен е.

Разказва историята на три сестри от висшето общество, които решават да живеят двойствен живот, прониквайки в Армията на освободителите, за да се изправят срещу мощната испанска армия, водена от Colonel Montenegro, отговорен за смъртта на майка им преди 12 години.

Уха, 74 епизода. Ще пада гледане.

Общи условия

Активация на акаунт