ДЕКЕМВРИЙски щъркелови доставки -- тема 3, 2022

• 45 526
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
Момичета някоя от вас да е имала “множество левкоцити в цервикалния канал” при цитонамазката ? Моята туко що си я взех.. никой не ми се обади от Токуда да ми каже, че има нещо проблемно 😳

Боря се и с урина вече 5ти път - излиза всеки път нещо различно, сега имам бактерии плюс нисък креатинин и високо съотношение протеин/креатинин. Чакам си и стерилната в понеделник.

Следващата ЖК ми е чак другия понеделник и съм сериозно притеснена 🙁

# 496
  • до най-прекрасния мъж
blue.angel, благодаря за разширеното обяснение! При явяване на телк искат ли обяснения за причините?
Исках ти па лично каква е процедурата за Пловдив, от където съм.

# 497
Момичета някоя от вас да е имала “множество левкоцити в цервикалния канал” при цитонамазката ? Моята туко що си я взех.. никой не ми се обади от Токуда да ми каже, че има нещо проблемно 😳

Боря се и с урина вече 5ти път - излиза всеки път нещо различно, сега имам бактерии плюс нисък креатинин и високо съотношение протеин/креатинин. Чакам си и стерилната в понеделник.

Ако ти е притеснено по-добре се свържи с проследяващият ти лекар за да се посъветваш. Не съм сигурна, че тук в групата има някой достатъчно компетентен да даде съвет по изследвания. Все пак всичко е строго индивидуално. Според мен ако имаше нещо притеснително щяха да се свържат с теб .

# 498
Здравейте, пуснала съм пренатест базов панел, като ме посъветваха да не правя биохимичен скрининг, а само прегледа фетална морфология. Аз също не желая да ме забъркват тези математически изследвания, защото доста пъти чета, че скрининга греши.
Вие на какво мнение сте, има ли нещо в повече, за което да има смисъл да правя скрининг и има ли някоя от Вас, която е пропуснала скрининга, защото е пуснала  пренатест?

# 499
Цял ден звънях и никой не ми вдига.. от АГ отделението на Токуда ми дадоха само някакъв номер в кабинета, след множество позвънявания.. нищо.. а телефон личен на лекарката нямам 😕 Като попитах, защо никой не ми е звънял при тези резултати отговорът беше - ми ние не звъним 😳

Ако ти е притеснено по-добре се свържи с проследяващият ти лекар за да се посъветваш. Не съм сигурна, че тук в групата има някой достатъчно компетентен да даде съвет по изследвания. Все пак всичко е строго индивидуално. Според мен ако имаше нещо притеснително щяха да се свържат с теб .

# 500
Аз също не правих БХС, а само пренатален. И според моята АГ е излишен БХС когато се прави пренатален,защото БХС е само математика. Вкарват данни в компютър и той изчислява вероятност. Така ми обясни 🙂

Здравейте, пуснала съм пренатест базов панел, като ме посъветваха да не правя биохимичен скрининг, а само прегледа фетална морфология. Аз също не желая да ме забъркват тези математически изследвания, защото доста пъти чета, че скрининга греши.
Вие на какво мнение сте, има ли нещо в повече, за което да има смисъл да правя скрининг и има ли някоя от Вас, която е пропуснала скрининга, защото е пуснала  пренатест?

# 501
Аз също не правих БХС, а само пренатален. И според моята АГ е излишен БХС когато се прави пренатален,защото БХС е само математика. Вкарват данни в компютър и той изчислява вероятност. Така ми обясни 🙂

Вие на какво мнение сте, има ли нещо в повече, за което да има смисъл да правя скрининг и има ли някоя от Вас, която е пропуснала скрининга, защото е пуснала  пренатест?

Не е точно така. В БХС се исследва два хормона на бременноста: PAAP-A и free bHCG.  Норма е от 0.5 - 2.00.

Като е установено, че при високите нива на free bHCG(>3 или 4) и нисък PAAP-A(под 0.5) и NT > 2.8 има по  голяма веротяност на аномалии.

А после в системата се кварват показателите PAAP-A, free bHCG, NT, NB, възраст, размер на CRL и системата прави матеметически исчисления на вероятноста.

Но пренателен тест е тест който анализира ДНК и дава много точен резултат за основните синдроми.

# 502
  • София
Всяка информация за болничните и процедурите за издаване на болничен според мен са полезни.

Аз влизам в 14 седмица, имам главоболие и понякога ми пада кръвната захар. Хапвам си 1-2 блокчета шоколад и се оправям. Не знам в жегите как ще съм. С ниска кръвна захар съм и като цяло избягвам жегите.

# 503
Аз също правих само пренатален и АГ ми каза, че няма смисъл от БХС, като се съгласих, но после я помолих тя сама да ми измери риска от прееклампсия, защото знам, че на някои резултати го изчисляват и ми беше притеснено. Като цяло не мисля, че е излишно да се направи И БХС, стига още едно вземане на кръв да не ти е проблем.

Момичета, вчера имах час за преглед - бебка е пораснала колкото се очаква и си отговаря точно на периода - 17+0 седмици, т.е. вече съм в 18гс или в пети месец. 😯❤ Всичко изглежда наред, чувствам се много по-спокойна от преди и вече чакам ФМ средата на юли. Казаха ми само, че имам контракции и започвам магнезии + (при нужда) но-шпа, но аз сякаш нищо не усещам и съм чувала, че много мами имат от рано., затова се надявам всичко да е ок. 🙏

# 504
Flame,   добре е, че вече си се поуспокоила, не се притеснявай от контракциите, щом не ги усещаш. Само си пий лекарствата и не се претоварвай, повечко лежи. Аз бях от 4м.така с първата бременност, нищо не усещах, може би от време на време кръстът ми се схващаше, но си почивах повечко и всичко беше наред.
Аз правих БХС+ ехографския преглед и АГ прецени, че няма нужда от генетичен пренатален тест. Въпреки че първо ми беше прегледа, после дойдоха резултатите от теста, тя държеше да ги види, може би е важно за лекарите.🤔

# 505
Здравейте. Аз съм с 37.5 сега 37.8. Хванах вирус от синът ми.
Гади ми се ужасно, слагам вомакур, иначе дай чай излиза навън. От Авирон рапид много ми боли стомаха, изобщо от всички витамини и лекарства. Сега ще правят домашен тест на ковид, ваксинирана съм края на октомви с Файзер. И ще пия парацетомол. Чувсвам се лошо, особенно заради това че не мога да ям. Чудя се дали да не постъпя в болницата. Ако тест на ковид положителен, ще ме настанят в инфекциозното?

# 506
Здравейте момичета, да ви питам някоя от вас има ли болки в кръста над опашната кост. Имам такива болки от доста време изписаха ми Диаспорал, но от време не време пак се появява, чувствам все едно ми е схванат нерв.

# 507
Момичета, някоя от вас да е правила ранния скрининг+БХС в Надежда(София) ? Дали кръвните изследвания излизат в web портала им или трябва да си чакам да си ги взема от болницата ?

# 508
  • София
Днес ми пристигнаха резултатите от цитонамазка и влагалищен секрет.  Във влагалищния секрет са открили инфекция от бета хемолитичен стрептокок. Някой може ли да каже колко фатално е това? Имам записан час за преглед за след 2 седмици. Успокоявам се, че ако беше критично АГ щеше да ми даде насоки по имейл, но все пак.

# 509
Здравейте, момичета!

Имам един може би тъп въпрос, може ли сега да си ламинираме миглите или да си слагаме косъм по косъм, 3д и тн.

Благодаря ви и се извинявам!! Heart

Общи условия

Активация на акаунт