ДЕКЕМВРИЙски щъркелови доставки -- тема 3, 2022

• 45 503
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
ZiggyStartdust ще стискаме палчета 🤞🏼

А тази рядка микроделеция и най-разширения пакет на Vision ли не я хваща ? То вярно че там са 5те най-срещани микроделеции..

Ей, най-накрая и аз да мога да гласувам в анкетата тук! Днес огледахме малкото човече и е момче Relieved

108 грама парче, всичко му е в норма.

Иначе днес трябваше по план да ми взимат и материал с амниоцентеза, но не стана номерът, за съжаление (дълга история). След 2 седмици чак ще е, ще си почакам. Дано всичко е наред, че това ми е тежест от миналата бременност и много, много ми се иска да се успокоя или поне да имам яснота.

(Имах предишна бременност с рядка микроделеция, която не се хваща на пренатален тест, затова този път ми препоръчаха пак да направим).

# 556
  • София
Благодаря, Butterfly_Lilly!

Не, за съжаление тази е възможно да бъде потвърдена само с инвазивен тест. Ще пуснем същия, като миналия път, в Геника. Методът на анализ (MLPA) хваща и минимални размери на изследваните делеции (за разлика от изследвания като Chromoseq анализа например).

ZiggyStartdust ще стискаме палчета 🤞🏼

А тази рядка микроделеция и най-разширения пакет на Vision ли не я хваща ? То вярно че там са 5те най-срещани микроделеции..

Скрит текст:
Ей, най-накрая и аз да мога да гласувам в анкетата тук! Днес огледахме малкото човече и е момче Relieved

108 грама парче, всичко му е в норма.

Иначе днес трябваше по план да ми взимат и материал с амниоцентеза, но не стана номерът, за съжаление (дълга история). След 2 седмици чак ще е, ще си почакам. Дано всичко е наред, че това ми е тежест от миналата бременност и много, много ми се иска да се успокоя или поне да имам яснота.

(Имах предишна бременност с рядка микроделеция, която не се хваща на пренатален тест, затова този път ми препоръчаха пак да направим).

# 557
Здравейте мами, как сте? Аз от два дни съм много зле повръщам. Бременна на съм в 15+5 и имам чувството , че се върнах в началото. На всичко отгоре ме наболява и гърло, решила съм да взема Тантун Верде .
Все още не усещам бебчо , мама прекарала бременност с предна плацента кога е започнала да усеща?☺️
Жеги големи имаме тук и на втория етаж е ужассс, понякога пускам вентилатора към стената и си лягам , че не се търпи.
Ето един линк , на мен ми беше много интересно да го чета ❤️💙❤️🧿 Пазете се и лека бременност на всички.
https://premature-bg.com/nasarchavane-na-karmeneto-za-nedonoseni … ya-po-pediatriya/

# 558
Звучи като да си хванала някой гаден вирус, сестра ми караше нещо подобно преди седмица.. май циркулира тук там, дано бързо отмине! На мен за гърло много ми помагат бонбони кармолис (аз ползвам варианта без захар и винаги действа).

Здравейте мами, как сте? Аз от два дни съм много зле повръщам. Бременна на съм в 15+5 и имам чувството , че се върнах в началото. На всичко отгоре ме наболява и гърло, решила съм да взема Тантун Верде .
Все още не усещам бебчо , мама прекарала бременност с предна плацента кога е започнала да усеща?☺
Жеги големи имаме тук и на втория етаж е ужассс, понякога пускам вентилатора към стената и си лягам , че не се търпи.
Ето един линк , на мен ми беше много интересно да го чета ❤💙❤🧿 Пазете се и лека бременност на всички.
https://premature-bg.com/nasarchavane-na-karmeneto-za-nedonoseni … ya-po-pediatriya/

# 559
Здравейте.  Някой правил ли иследования в Майчин Дом? Гдедам, че цените им са по добри. Как се получават резултати?

# 560
Здравейте.  Някой правил ли иследования в Майчин Дом? Гдедам, че цените им са по добри. Как се получават резултати?

За какви изследвания става въпрос? Аз си правих преди месец и нещо стандартните изследвания, които се полагат при проследяване на бременност и платих само 10 лв някаква такса (даже не помня за какво).

# 561
Здравейте.  Някой правил ли иследования в Майчин Дом? Гдедам, че цените им са по добри. Как се получават резултати?

За какви изследвания става въпрос? Аз си правих преди месец и нещо стандартните изследвания, които се полагат при проследяване на бременност и платих само 10 лв някаква такса (даже не помня за какво).

Първо имам направление от АГ, при първа визита в ЖК тя ми даде направление за някакви задължителни изследвания като ПКК, урина и др.
Витамин В12 и Д3 по своето желание искам да изследвам.

Дават ли достъп за он-лайн проверка на резултатите?

Благодаря!

# 562

Първо имам направление от АГ, при първа визита в ЖК тя ми даде направление за някакви задължителни изследвания като ПКК, урина и др.
Витамин В12 и Д3 по своето желание искам да изследвам.

Дават ли достъп за он-лайн проверка на резултатите?

Благодаря!

Резултатите не излизат онлайн, а трябва да отидете да си ги вземете от място. Относно допълнителните изследвания, които искате да си пуснете нямам инфо колко струват. Съветвам ви да звъннете в МЦ и те ще ви кажат с подробности.

# 563
Здравейте!!!!
 Мамчета, някоя от вас има ли болки в ставите??
В 18 г.с. съм и от няколко дни коленете направо ме скъсват. Не съм качила килограми, едва 3 от началото. През нощта и сутрин е ужас докато се раздвижа.

# 564
Здравейте, днес и аз минах ФМ първата ми в 17г.с съм и ще си имаме момиченце. Всичко е наред, тежи 240гр❤️🥳❤️🥳❤️❤️🥳❤️😍

# 565
Здравейте, момичета! Обмислям да сменя АГ-то, че от 5 дена вече чакам да получа отговор и след последния преглед не съм особено доволна. Бихте ли препоръчали добър АГ за рискова бременност. Благодаря!

# 566
Здравейте!!!!
 Мамчета, някоя от вас има ли болки в ставите??
В 18 г.с. съм и от няколко дни коленете направо ме скъсват. Не съм качила килограми, едва 3 от началото. През нощта и сутрин е ужас докато се раздвижа.

Аз вчера имах в коленете, а от няколко дни имам ужасни болки в гърба и врата, съответно и в главата и очите от там, толкова е силна …. С всичко възможно се мазах, раздвижвах … нищо … чак ми се повдига от болка, като болна съм. Може би е от бременността, не знам.

andez аз също се водя с рискова бременност и съм много, много доволна от д-р Дойчиновски във Вита. Отговаря ми буквално до минута-две във Вайбър, понякога направо ми звъни. Младичък е, към 30 и няколко може би, супер внимателен, много деликатен и усмихнат. Бях и болна, веднага реагира. За каквото и да съм питала, винаги е бил супер адекватен. Аз просто много си го харесвам 😀🤷🏻♀🫶🏼

# 567
Ох и аз да попитам момичета. От вчера имам някаква тъпа болка в зъба. Звънях на АГ-то каза, че няма проблем да ида на зъболекар, но много ме е страх. В 16+2 съм аз.
Жегите също не ми действат добре, макар че  съм стоя на хладно и не ходя по жегите. Дано всички сме добре и в декември да си гушкаме малките сърчица 💙🙏

# 568
Момичета колко мм ви е шийката ? Днес за първи път ми я измериха.. в края на 14г.с. и е 33мм та леко се шашнах.. изписа ми малко магнезии.

# 569
Момичета колко мм ви е шийката ? Днес за първи път ми я измериха.. в края на 14г.с. и е 33мм та леко се шашнах.. изписа ми малко магнезии.
в 14+4/5 беше 40 и каза че е супер и въпреки това пия магнерот 3х1 но заради схванат карак и чувство като контракции..

Общи условия

Активация на акаунт