ДЕКЕМВРИЙски щъркелови доставки -- тема 3, 2022

• 45 500
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
Ох и аз да попитам момичета. От вчера имам някаква тъпа болка в зъба. Звънях на АГ-то каза, че няма проблем да ида на зъболекар, но много ме е страх. В 16+2 съм аз.
Жегите също не ми действат добре, макар че  съм стоя на хладно и не ходя по жегите. Дано всички сме добре и в декември да си гушкаме малките сърчица 💙🙏

Аз заради такава болка ходих на зъболекар миналата седмица. (В 17гс съм). Няма проблем да се ходи ня зъболекар, но е много важно да го информираш, че си бременна, за да знаят какви медикаменти евентуално да изпозлват. Дори е препоръчително да се ходи за зъболекар, защото често заради бременността зъбите се развалят доста по-бързо и ако има инфекция може да ескалира и да навреди на бебето. Не се притеснявай да посетиш зъболекаря си.

# 571
Ох и аз да попитам момичета. От вчера имам някаква тъпа болка в зъба. Звънях на АГ-то каза, че няма проблем да ида на зъболекар, но много ме е страх. В 16+2 съм аз.
Жегите също не ми действат добре, макар че  съм стоя на хладно и не ходя по жегите. Дано всички сме добре и в декември да си гушкаме малките сърчица 💙🙏
Аз ходих вече няколко пъти а и когато преминеш 3 месец всичко е наред. Дори ми слага упойка, която е без адреналин, така че спокойно можеш да ходиш  Wink

# 572
  • София
Здравейте! Да се запиша и аз. Simple Smile На 33 г. съм, от София. В 18 г.с. Терминът засега е 1.Декември. Казвам засега тъй като бебчето отговаря на 1 седмица по-рано. След около 3 седмици ми предстои ФМ. Проследявам се при д-р Мирчева.
Оплаквания имам само с гадене и повръщане... все още. Също така ТСХ -то ми е малко високо и се налага да пия еутирокс и да се следя при ендокринолог.

Полът не бебето- 70% момиче тъй като последно на ехографа беше с кръстосани крачета. Smile

# 573
SunshineSt, Много благодаря Hug! Намерих го в superdoc и ще си запазя час. Че вече 2 седмици и половина си чакам резултатите от кръвните изследвания, микробиологията и цитонамзка и една седмица чакам отговор от АГ-то...
andez аз също се водя с рискова бременност и съм много, много доволна от д-р Дойчиновски във Вита. Отговаря ми буквално до минута-две във Вайбър, понякога направо ми звъни. Младичък е, към 30 и няколко може би, супер внимателен, много деликатен и усмихнат. Бях и болна, веднага реагира. За каквото и да съм питала, винаги е бил супер адекватен. Аз просто много си го харесвам 😀🤷🏻♀🫶🏼

# 574
Идеални са 40мм 😎

Аз точно за това се притесних и ме сложиха на магнезии и прогестерон..

Момичета колко мм ви е шийката ? Днес за първи път ми я измериха.. в края на 14г.с. и е 33мм та леко се шашнах.. изписа ми малко магнезии.
в 14+4/5 беше 40 и каза че е супер и въпреки това пия магнерот 3х1 но заради схванат карак и чувство като контракции..

# 575
SunshineSt, Много благодаря Hug! Намерих го в superdoc и ще си запазя час. Че вече 2 седмици и половина си чакам резултатите от кръвните изследвания, микробиологията и цитонамзка и една седмица чакам отговор от АГ-то...
andez аз също се водя с рискова бременност и съм много, много доволна от д-р Дойчиновски във Вита. Отговаря ми буквално до минута-две във Вайбър, понякога направо ми звъни. Младичък е, към 30 и няколко може би, супер внимателен, много деликатен и усмихнат. Бях и болна, веднага реагира. За каквото и да съм питала, винаги е бил супер адекватен. Аз просто много си го харесвам 😀🤷🏻♀🫶🏼

Няма за какво! Сподели после мнение ❤ Аз попаднах случайно на него и отидох с насълзени очи буквално заради един друг не знам даже дари да го нарека лекар … и просто Дойчиновски беше толкова спокоен и така ми обясни нещата, че ми върна надеждата. 🫶🏼 Пред кабинета съм чакала макс 5 мин., часовете се спазват наистина, а ако имаш нужда - веднага се отговаря и човека наистина го бърка, не да те претупа❤

# 576
Здравейте.
Малко късничко, но да се запиша и аз в темата.
На 26г съм, в 15гс+2дни. По календар терминът ми е 23.12 Flowers Four Leaf Clover
Накратко за мен:
Скрит текст:
Трета бременност ми е след един мисед 2018г и една извънматочна 2020г. Извънматочната не я хванахме навреме и ме оперираха по спешност (коремна операция). Прекъснаха ми дясната тръба, защото беше разкъсана. Голям шок беше цялото изживяване, но няма да навлизам в подробности.. Радвам се, че мен спасиха.
След това около 10 месеца се пазихме, последва цветна снимка, на която се видя, че лявата тръба е добре. Започнахме опити март 2021 като следях О с лентички. През август 2021г започнах да ходя на фоликулометрия. До декември овулирах все от десния яйчник. Тогава ме посъветваха да направя диагностична лапароскопия. През февруари ми беше лапароскопията, от която разбрахме, че лявата тръба всъщност почти не пропуска и шансът ни е минимален. ММ пусна спермограма - 10% морфология. Реши се, че ще започваме инвитро.
Март подадохме документите към фонда. Средата на април разбрахме, че са ни одобрили и решихме лятото да започнем, за да не отсъствам от работа и да ми е по-спокойно. Да, ама не... Господ е имал други планове за нас. Няколко дни преди Великден (33ти ден от средно 31дневен Ц) нещо ме жегна да си направя тест, защото нямах абсолютно никакви ПМС. И каква изненада - със следобедна урина блесна почти ясна 2ра чертичка.
Газ към лабораторията, ЧХГ през 48 часа - идеално удвояващо се. Прегледи през седмица докато чуем пулс и чак тогава съобщихме на родителите ни.
В началото нямам почти никакви симптоми, освен ужасно болезнени гърди, но от около седмица вече почти премина. Не съм имала гадене и повръщане, за което много се радвам.
На 20.06 ми беше ранния скрининг, на който се видя, че всичко засега е идеално. Бебче помаха на ММ. Не казаха пол, а и ние не попитахме. По-важно ни е да е живичко и здравичко.
Следващия ми преглед е на 11.07 когато ще съм в 16гс и нямам абсолютно никакво търпение вече Blush
Нямам търпение и да започна да купувам това-онова, но все не се осмелявам..

# 577
  • София
Добре дошла, Мери!

Много сте преживели и стискам палци оставащата бременност да е съпроводена само от позитивни емоции Two Hearts

Тук, за съжаление, ще срещнеш много дами, които са преживели болка и разочарования, но пък така знаеш и че донякъде разбираме и винаги се подкрепяме (макар и напоследък да не сме толкова активни, сигурно от жегата Smile)

Напомняш ми да споделя и че аз също имам една "годна" тръба, но не заради подобни преживявания, а просто се оказах с еднорога матка. И това го разбрах след 2 неуспешни бременности (нямат общо). И аз се бях записала да започвам работа с репродуктивен, а още на първия преглед съм била бременна без да знам и без нито един симптом.

Използвам случая да се извиня, ако съм пропуснала да добавя някого в списъка или не съм обновила термин/пол. Не се стеснявайте, пишете ми и ще коригирам.

Здравейте.
Малко късничко, но да се запиша и аз в темата.
На 26г съм, в 15гс+2дни. По календар терминът ми е 23.12 Flowers Four Leaf Clover
Накратко за мен:
Скрит текст:
Трета бременност ми е след един мисед 2018г и една извънматочна 2020г. Извънматочната не я хванахме навреме и ме оперираха по спешност (коремна операция). Прекъснаха ми дясната тръба, защото беше разкъсана. Голям шок беше цялото изживяване, но няма да навлизам в подробности.. Радвам се, че мен спасиха.
След това около 10 месеца се пазихме, последва цветна снимка, на която се видя, че лявата тръба е добре. Започнахме опити март 2021 като следях О с лентички. През август 2021г започнах да ходя на фоликулометрия. До декември овулирах все от десния яйчник. Тогава ме посъветваха да направя диагностична лапароскопия. През февруари ми беше лапароскопията, от която разбрахме, че лявата тръба всъщност почти не пропуска и шансът ни е минимален. ММ пусна спермограма - 10% морфология. Реши се, че ще започваме инвитро.
Март подадохме документите към фонда. Средата на април разбрахме, че са ни одобрили и решихме лятото да започнем, за да не отсъствам от работа и да ми е по-спокойно. Да, ама не... Господ е имал други планове за нас. Няколко дни преди Великден (33ти ден от средно 31дневен Ц) нещо ме жегна да си направя тест, защото нямах абсолютно никакви ПМС. И каква изненада - със следобедна урина блесна почти ясна 2ра чертичка.
Газ към лабораторията, ЧХГ през 48 часа - идеално удвояващо се. Прегледи през седмица докато чуем пулс и чак тогава съобщихме на родителите ни.
В началото нямам почти никакви симптоми, освен ужасно болезнени гърди, но от около седмица вече почти премина. Не съм имала гадене и повръщане, за което много се радвам.
На 20.06 ми беше ранния скрининг, на който се видя, че всичко засега е идеално. Бебче помаха на ММ. Не казаха пол, а и ние не попитахме. По-важно ни е да е живичко и здравичко.
Следващия ми преглед е на 11.07 когато ще съм в 16гс и нямам абсолютно никакво търпение вече Blush
Нямам търпение и да започна да купувам това-онова, но все не се осмелявам..

# 578
Ооо, жегата си оказва влияние - от толкова много вода се будя посред нощ и едва заспивам после, през деня ако може да стоя някъде на хладно - доста ми е тежко, не ми се мисли когато корема порасне ...
Вчера се записах на женска консултация и лекарката каза че плода си отговаря  на седмицата, тоест термин 01.01 (на 22.06 бях на скрининг и ми казаха термин 25.12) и сега в коя тема да пиша 😆

Използвам поста да споделя че от 04.07 в болница Надежда няма да се допускат придружители :/

# 579
  • София
Ние сме 24/7 на климатик, само като излизам през деня ми тежи жегата (но и това е предостатъчно). Едно време майка ми все повтаряше, че на климатик не се спи, но от много години всяко лято само така оцелявам, а и мъжът ми е като мен 😅

Дано не отпадне възможността да ходим заедно на прегледи, че ми е много добре с придружител. Живот и здраве, ако иска, ще се радвам да е с мен и на раждането.

# 580
Ziggy Stardust на мен може да ми добавиш пол -момче💙
Аз като чета новините едно,че леко се стряскам с този ковид предвид това което ми се случи предния път, а и ми се струва,че м. Декември пак няма за пуснат татковците изобщо, а само на изписването 😔
А за жегите аз съм като парцал. Петък и утре няма да ходя на работа,защото тук в Русе е ад. Не знам занапред какво ще правя и как ще ходя...

# 581
  • София
Бях на преглед при АГ. Лечението за стрептококовата инфекция вкл.антибиотик Зинат и вагинални глобули. Надявам се, да изчистим тази гадинка и всичко да е под контрол. Дозата на Зинат-а е висока и вчера в аптеката бяха изненадани, но щом АГ е написала така ще следвам.

# 582
Здравейте, днес се обадих на АГ и казах , че искам да ме прегледа понеже си кашлям вече (бухам). От малка съм с ларенгит и бронхиална асма. Всичко това знам че стана от студена вода и студена диня , но уви лекаря реши да се предпази и ми каза че възможноста да е ковид е висока.. Нямам температура, нямам суполи , хрема или другаде болки , вкус ,мирис имам. Просто тази кашлица си ми е от малка...Много гадно ми стана , че няма да мога да видя бебчо и да се успокоя повече.... Разочарована съм без тест , без нищо ковид... Понеже още не усещам бебчо и съм с предна плацента едва ли близките дни ще го усетя с е притеснявам , най-нормално. Каза ми да смуча ефизол🤣 и инхалация с физиологичен разтвор (това добре). Да видим какво ще стане ... Надявам се с всеки всичко да е наред до финал❤️

# 583
Kaderay, вземи си тест от аптеката, направи го и му прати снимка да види, че не е ковид. Може тогава да ти обърне внимание.
Аз също не търпя жегите, пускам още в 10 сутринта климатика. Вечер към 10 го спирам, защото отвън е все още хладно вечер. Имам още 2 работни дни и излизам в дълга отпуска, така че ще се крия успешно в горещините, че тук става над 40° ежедневно. Спомням си, че предишния път от горещините краката ми се подуваха страшно много, глезените ми бяха равни с бедрата😁
Другият вторник съм на преглед, вероятно ще направим феталната морфология, защото ще съм 18+5гс.

# 584
Аз да ви попитам има ли някой с контракции. От миналата седмица ми се втвърдява долу ниско, малка част от корема предполагам, че са контрации не ме боли нищо в 17+5г.с съм. В Петък бях на ФМ и точно като започна прегледа ми беше надуто пак, но докторската нищо не каза. В края на прегледа и казах, че ми се подува и тя каза, че ако е твърд като камък са контракции и това беше. Много ми е странно, че на прегледа не ги установи.

Общи условия

Активация на акаунт