ДЕКЕМВРИЙски щъркелови доставки -- тема 3, 2022

• 45 498
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
Добре дошла, Мери! Желая на всички ни през декември да сме спокойни и щастливи, въпреки миналите ни несполуки и да гушкаме здрави бебчета. ❤

Аз от тази седмица излязох в болничен за месец и активно почивам, особено след като последния път ми казаха, че имам контракции.
Малко ми е странно в последните седмици - изчезнаха неприятните симптоми, а пък още не усещам движения (може би 1-2 пъти ми се стори, че ме побутва нещо, но повече не съм усещала) и общо взето освен коремче ми няма нищо друго, което да напомня на бременност, и понякога се притеснявам дали това е нормално. В 19гс съм, с предна плацента и се надявам много скоро да бебка да започне да се обажда. 🤗

# 586
Здравейте, аз съм в 18 г.с. с предна плацента и ми казаха още 2-3 седмици да почакам за усещанията. Нямам симптоми, освен че понякога ми става лошо при пътуване с кола (гадене и повръщане).

# 587
Flame, имаш ли идея как ще се отрази този болничен на майчинството, или не си се замисляла ? Ще се връщаш ли като приключи болничния, или ще го продължаваш?

# 588
Аз и детето май лепнахме някакво вирусче с дращещо гърло, малко кашлица и лека температура.. Даже днес пратих мъжа ми за тест, че ми беше притеснено да не е ковид, но за щастие не е. На моменти вдигам малко Т - ту 37.2, ту 37.4, най-високо беше 37.8. Утре трябваше да ходя за кръвни и урина, но май ще го задържа да е към края на седмицата, че да се пооправя. Ще звънна и на ЛЛ за всеки случай.. При първия преглед на ЖК ми взеха секрет и цитонамазка, та съм в очакване и затова. На ФМ бебчо май се показа, че ще е момче.☺ Аз съм много доволна от този факт. Не сме казали още на бъдещия батко, че ще става такъв, но като подхвърлим въпроса все братче си поръчва. 😂

# 589
  • София
Аз да ви попитам има ли някой с контракции. От миналата седмица ми се втвърдява долу ниско, малка част от корема предполагам, че са контрации не ме боли нищо в 17+5г.с съм. В Петък бях на ФМ и точно като започна прегледа ми беше надуто пак, но докторската нищо не каза. В края на прегледа и казах, че ми се подува и тя каза, че ако е твърд като камък са контракции и това беше. Много ми е странно, че на прегледа не ги установи.

Ванеса, това не е шега.  Свържи се със следящето те  АГ за консултация. Може да се получат от претоварване и да се наложи да си почиваш повече, ако се случва по-често. При всички положения е хубаво АГ да ти каже как да процедираш в твоя случай.

# 590

Безплатно е, разгледайте. Има и полезни лекции за малки деца. ❤

# 591
Altaya, ще се отрази със сигурност на евентуалното майчинство, но аз съм самоосигуряващо се лице и в моя случай, при положение, че ми е трудно (понякога непосилно) да извършвам дейността си, е по-добре да съм в болнични, а и АГ ме посъветва да почивам максимално заради контракциите.

Ванеса93, за контракциите ми изписаха Диаспорал (магнезии) по 1 на ден засега и трябва да се следят да не са болезнени, както и шийката да се мери на прегледите - важно е да не се скъси преждеврвменно. Моята не я мериха сега, но на ФМ със сигурност ще поискам.

# 592
В точни цифри не мога да говоря, но бях коментирала с моя приятелка,която излезе болничен още от трети месец и ми беше казала,че най-много 40 лв да и се е намалило майчинството, а я осигуряваха на реалните пари и на бонусите и вземаше хубава заплата.

Flame, имаш ли идея как ще се отрази този болничен на майчинството, или не си се замисляла ? Ще се връщаш ли като приключи болничния, или ще го продължаваш?

# 593
Благодаря! Има време ще го мисля, но ако е такава сума, нито е мялко, нито у много. Че като се сметнат 12м.по 40-50-60лв са си почти една минимална заплата.  Мен също ме осигуряват на реалните доходи. Мислех да изляза болничен още през септември, но тогава получаваме годишен бонус и като поговорих със счетоводителката вчера, че посъветва да изляза от 1 окт.,за да се вземе предвид и доходът за септември. Играла съм го този филм с майчинството и беше много кофти, защото доходите ми 24м назад не бяха много високи, и беше изключително трудно, особено втората година. Сега май през втората година е високо, дано не решат да го намалят, докато дойде ред за го ползваме😁

# 594
  • до най-прекрасния мъж
Не се отразява много. Аз съм от деня на трансфера в болничен и до раждането не съм се връщала на работа. Вземам си прилично майчинство, в месеците с повече работни дни вземам до 250 лв повече от нетната ми заплата. Единствено, през май, септември и декември сумите са по-ниски заради празниците. Преди дни са правили преизчисление и получих близо 400 лв за 1.2 г назад допълнително, както и ми вдигнаха майчинството отново на базата на това преизчисление с около 20тина лв на месец. Ако вземате бонуси, изчакайте си ги. Ако ви осигуряват на реални суми, ще получавате средно нетната ви заплата за първата година. За втората се надявам да ги вдигнат още, че на мен скоро ми предстои да решавам ясла и работа или 2ра година вкъщи.

# 595
Здравейте, момичета Simple Smile Как сте? Реших да раздвижа малко темата, че не сме много активни в последно време Grinning отдавам го на жегите.

Аз днес влизам в 18 г.с., което май си е официално 5ти месец. Направо не ми се вярва как бързо лети времето. Вече започнах да разглеждам за колички, легло и всичките необходими неща за бебето. Тъй като за нас е първо детенце и не знам от къде да започнем, ще ми е полезно ако някой тук може да сподели инфо относно това кога е най-удачно да се започне с покупките така че да не натежат на бюджета изведнъж.

Спалнята ни не е много голяма и обмисляме варианта да вземем или сгъваема кошара или от тези легла, които са тип next to me. Ако някой има опит с тях ще е супер да изкаже мнение. За количката също приемам препоръки Simple Smile

# 596
За количкята- трябва да прецениш плез какви терени ще преминаваш ежедневно. Помисли си как ще пресичаш- т.е. как ще слизаш от тротоара, има ли условия за слизане, или ще се налата да я сваляш ти  вдигайки я на 2гуми. И тогава ще прецениш дали да вземеш количка с надуваеми гуми, или не.  Гледай да е лека рамата, зящото в нячалото бебето е леко, но количката ще я ползваш дълго време и то ще порасне. Ако се налага да вдигаш количката и да я носиш по стълбите, заедно с бебето-ще тежи след време.
Имах една приятулка с много модерна количка, но тя не можеше да слиза от по-високи тротоари и винаги обикаляше да търси снижение в настилката, за да пресече. Моята пък беше като трактор-минаваше от всякъде, но пък е 9кг и в комбинация с бебето си тежеше, но рядко я вдигах. Ако трябваше да я свалям по стълби- изправях я на задните гуми и така преминавахме през тях. Друго не се сещам в момента като съвет, на което да обърнеш внимание.

# 597
За покупки аз също ще съм благодарна на мамите с опит да споделят такъв. И на нас ни е първо детенце и искам буквално да изкупя магазините, а знам че не е добра идея 🤣

# 598
И за нас ще е първо детенце, живот и здраве, и от няколко дни чета статии и препоръки какво да се купи заначало, като не искам да се “зариваме” с непотребни вещи. В момента гледам из сайтовете за легло-люлка (което да мога да местя и в другите стаи за през деня), може и тип некст-ту-ми, като харесах няколко многофункционални в немския амазон - струва ми се, че там съотношението цена/качество е много по-добро от тукашния пазар.
В края на следващата седмица ще влизам в 21гс и тогава съм на ФМ. Надявам се резултатите да са добри и да се поуспокоя, като след това мисля лека-полека да започнем с по-големите покупки, за да не натежи всичко в последния момент. Имам 2 добри предложения за количка от близки и преди си мислех, че за първото ни дете със сигурност ще купим нова, но сега започвам все повече да клоня натам да се възползвам, защото така или иначе има много други неща за купуване.

# 599
И за мен е първа бременост - мисля септември да започна с покупките живот и здраве, като ще разчитам на приятелки за някой неща (количка, легълце, дрехи). След това,  ако се налага ще докупувам каквото сметна за необходимо.

Общи условия

Активация на акаунт