ДЕКЕМВРИЙски щъркелови доставки -- тема 3, 2022

• 45 497
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
И за нас ще е първо бебче живот и здраве.
Ако е момче, имам доста неща от братчетата ми (вече са на 6 и на 8 години). Ако е момиче, пак имам възможност някои неща да ми ги дадат роднини.
Разбира се, пазаруване ще има, но не от нулата.
Не сме решили кошарата дали ще е сгъваема или от другите, но и нея няма да купуваме.
За количка още не съм мислила, но най-вероятно ще е някаква комбинирана.
Като цяло за списъка майка ми ще помага със съветите.
Изгарям от желание вече да купувам, но ще изчакам може би до септември, защото все още сме в цялостен ремонт. Единствено спалнята и банята са ни изцяло готови. Остава ни кухнята и хола, като за кухнята имаме купени уредите.

# 601
  • до най-прекрасния мъж
Моят съвет е да не се презапасявате, особено с дрехи. Растат страшно бързо и дрехите остават почти нови. Имам няколко огромни торби вече, а беба е едва на 7 м. Вече 74 започва да й малее. 56 й ставаше точно 3 седмици, а се роди 47 см и 3160 гр. Аз предпочетох дрешки с прехвърляне за първите месеци, много по-удобни са за обличане.
За количка моят съвет е, ако не можете да си позволите скъпа количка с леко шаси и кошове, то заложете на нещо евтино, колкото да избутате зимата и инвестирайте в лека лятна с напълно легнало положение. Дъщеря ми се вози в лятна количка от 3+++,  тоест от края на март. Сега е над 8 кг и ако трябваше да бутам комбинираната, която е 12 кг със седящия кош, трябваше да си стоя вкъщи, когато няма кой да ми свали количката. Аз си взех 7 кг лятна и се родих, лека, маневрена, сама си я качвам и свалям по стълбите 2 етажа два пъти на ден, заедно с детето.
Относно останалите неща аз действах минималистично. Купихме дървена кошара по поръчка, защото за сгъваема няма място. Доволни сме, но вече е активна и се чудя как да я обезопася да не се удря. Ако имах място, бих взела сгъваема, хем като пътувате, може да си я носите с вас и детето да спи в неговото си креватче.
На нас люлката-шезлонг ни беше много полезна до 6ти месец да я оставям вътре да си стои, докато си свърша нещо или се нахраня. Активната гимнастика не я хареса изобщо. Ваничка й взехме със стойка и източване, много полезно за кръста. Единствено пластмасовата поставка за вана се оказа непотребна, беба се плъзгаше и не искаше да седи на нея. Хамачетата са по-удобни, но ние пораснахме, докато стигнем до тях.
За шишета - 1 малко на първо време стига. Ако кърмите, и то няма да трябва. Ако кърменето не потръгне, вземете направо големи, малките бързо умаляват.
Това се сещам засега. Ако някой нещо се сети, ще помагам Simple Smile

# 602
Въпреки, че очаквате бебе за първи път, не отказвайте помощ от дрехи и неща за бебето от близки и познати. Всичко се израства за много кратко време, а някои неща се оказват непотребни. При нас излишно беше шезлонгът, дали е стояла сумарно 2-3часа, добре че беше назаем от приятелка, иначе пари на вятъра. Но столчето за храна беше незаменимо. Комплект за изписване-сумати пари за 1 блузка и 1 ританки, останалото не се облече, за цвета и модела-нищо особено. Сега ще си купя някакви дрешки, които не са в комплект, но пък ще си ги ползвам с кеф. Не се впускайте в пазаруване, защото ще имате и много подаръци, а някои взимат без да питат от какво имате нужда. Накратко според мен какво трябва - няколко комплектчета дрешки(повечко да са горните, че може да повръща в началото), легло за спане по ваша преценка, спално бельо, корито за къпане, количка за разходки и кошница(задължително!) за пътуване в колата. Шишета (не е задължително, че ще потрябват). Козметика и памперси -ползвайте малки разфасовки или мостри в началото, за да определите кои са удачни за бебето. Друго не се сещам за сега.

# 603
Здравейте! 18г.с. декемврийско бебче😄🤞🙏
Простете, ако не е подходяща темата...но някоя от вас има ли болки в ребрата при дишане? Междуребрена невралгия или нещо подобно? Доколкото знам е нормално за последните месеци. При мен е вляво, и тъпа болка в лявата ръка, схванат врат..
Лекарите не ми дават особени обяснения, та реших да се допитам тук от статистическа гледна точка😅
Бъдете здрави☀️

# 604
Здравейте! Пиша ви от болницата , бях приета с кашлица , която правии контракции.Бебчо е добре, вчера го видяхме на видеозона и чухме сърце всичко е наред. Пуснаха ми магнезий обаче , една банка не можах да издържа и видяха колко лошо ми става и я спряха веднага днес не са ми пускали. Бременна съм 16+3 с термин 17 декември ( но съм сигурна , че ще е по рано) Живо и здраво да е.... шийката е добре 39
За сега това от мен стискайте ми палци , за покупки аз съм решила края на Септември 😇🥲🥺💙❤️💗

# 605
Имам един въпрос към по-опитните или знаещи, за първи път ми се случва болка ниско долу кръста и корема отпускаща и стягаща, предположих,че са контракции корема беше твърд сега вече не е, 20-25минути може би беше цялата работа и си болеше. Контракции ли са? Как ги разпознавам? Трябва ли веднага да тичам в спешен кабинет? Влизам в 17та седмица,ако има някакво значение.Благодаря предварително!

# 606
  • до най-прекрасния мъж
Контракции са, аз изкарах така цялата бременност от горе-долу същата седмица до края. Ако не се усилват и не се периодични, не е страшно, но е добре да споделиш с лекаря си. При мен можеше в един ден да имам 5 пъти, в друг ден веднъж, после дни наред да нямам. Някъде около 5-6 месец започват подготвителни контракции, които са случайни като период и не са опасни. Така организмът се подготвя за предстоящото раждане. Обикновено изписват магнезий, аз лично не пих, лекарят ми беше против. Но аз бях инвитро и имах друга терапия.

# 607
Аз пък се филмирам за други неща. Мина доста време от последният ми преглед и тъй като не усещам движения на бебето, постоянно си мисля дали е живо, какво се случва? Понякога като че ли усещам някакво побутване, но не мога да го определя с точност? Вие усещате ли ги вече или и при вас го има това притеснение?

# 608
И аз съм така, малко ми идват прегледите, а се притеснявам да ходя и по често, изобщо пълен филм.С предна плацента и обърната матка съм всички казват че по късно ще я усетя. Усетя някакво движение но не е постоянно и айде пак филм.

# 609
В началото не се усещат бебетата така, както си мислим, че трябва. Не е като по филмите, или ако сте пипали коремчето на приятелка в голям месец. Има разлика дали усещате отвътре, или с ръка на корема. Аз го усещам отвътре, но с ръка все още не мога. Усещането мога да го опиша като газове и къркорещи черва, но на мястото, на което е бебчето. Ако имам газове ги усещам по-навътре, откъм задната страна, по-близо до гръбначния стълб. Най-често усещам бебето, когато съм легнала по гръб с изпънати крака. 2-3мин и ако е будно, започва да се движи.
В големите месеци си са ритници и ся ясни и отчетливи като усещане, сега е по-скоро гъделичкане някакво. Не зная как да го обясня по друг начин. Пък и при вас може да е различно усещането. Не се шашкайте излишно, за да са на рядко прегледите, значи АГ е спокойно, че всичко е наред. Wink

# 610
Хубаво го е описала Altaya аз се чувствам като ужасна бъдеща майка. Не знам усетила ли съм нещо,чета момичетата какво усещат, но не знам усетила ли съм го и бебето ли е. Не смея и да кажа,ако си мисля че усещам нещо да не е фалшиво. Общо взето имам чувствата, че ще чакам отчетлив ритник,за да съм сигурно. Това леко ме подтиска. Все едно не мога да различа бебето ми от нещо друго.

# 611
Аз съм минавала по този път веднъж и съм си мислела същите неща. Гледам по филмите за първия ритник, пипала съм коремите на много бременни и знам какво да очаквам. Но, уви, не беше така... и сега не е... в началото е усещане, което няма нищо общо с последните месеци. Сега се чудим бебето ли е или имаме газове, но лично аз, в повечето случаи, газовете ги усещам на различни места из стомаха и коремната област, а движенията на бебето само в една област.
Не се упреквайте, че не усещате, всяко тяло е различно и всяко бебе е различно. Ако е първа бременност е нормално към 18-20г.с. да започнат усещанията за движение, ако е предна плацента и по-късно. При втора, трета бременност може и по-рано. Другото, което пречи на усещането, е мазнинките по корема, те също притъпяват усещането с ръка.

# 612
Steliyana89, нормално е да не усещаме още и напълно неоснователно да се обвинявяш. Съвсем скоро всички ще се радваме на тези трепети, бъди спокойна. 🤗 Всички казват, че и докъм 22-23гс може да не се усети. А като съм чувала по-напреднали мами да охкат и да ги боли от ритници, дори не изглежда толкова приказно, а забавно (даже леко притеснително) отстрани, но има време за всичко.

И аз като Altaya от няколко дни като легна, особено след хранене, както и след шофиране усещам нещо като наместване и плуване на мъничето, но може и да не е това.. макар че е твърде различно от всичко друго. Но определено е само отвътре и като пипна корема нищо не се усеща. Може би и заради предната плацента още ще трябва да почакаме, за да може и таткото да усети по коремчето.

# 613
Flame, определено е бебчето, щом ти е различно усещането. Но първоначално е само отвътре. Аз съм 17+6гс, но усещам само отвътре отпреди 2 седмици, ММ постоянно ме пита дали рита, казвам му когато усетя, слага ръка, казва по някой път, че уж усеща движение/туптене, аз се съгласявам с него, макар да знам, че нищо не е усетил😁
Иначе наистина в 9м. е страшно по някога, усещаш ритници в ребрата, в пикочния мехур, коремът ми се движеше от крайно ляво, в крайно дясно, докато си седя мирно. Особено, когато бях навън с приятелки и се случеше, им беше много забавно. Усещах как бебето хълцаше, дори и клипчета имах. Но пак казвам, всяко тяло е различно, сега може да не е така.

# 614
Аз съм 18гс , задна плацента но въобще не съм сигурна дали усещам бебка .Искам да ви разкажа нещо за чудесата на живота-Някои от вас знаят че началото на февруари направих мисед , после март отново забременях, всичко върви добре , докато преди 3 седмици не откриха една от най страшните болести на мъжа ми , дори не искам да я казвам с три букви , последва операция , а сега ни предстоят химиотерапии , след които повечето от вас знаят , че деца в близките 1-2 год е невъзможно .Не зная беба как оцеля след този целия стрес , но вчера бях на преглед и е супер -тя е нашия малък войн и сега съм абсолютно сигурна , че тя е НАШИЯТ ДАР ОТ БОГА и искрено се надям да е избутам докрай и да е жива и здрава .Всеки ден ви чета и ви се радвам на преживяванията … надявам се декември всички да гушкаме едни здрави бебчета !

Общи условия

Активация на акаунт