ДЕКЕМВРИЙски щъркелови доставки -- тема 3, 2022

• 45 490
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
IrenB всичко ще бъде наред и с бебето ти и с мъжа ти. Тя наистина е вашия дар.

Момичета благодаря за думите и подкрепата,така съм малко по спокойна ❤

# 616
Кураж IrenB! И след най-страшната буря игрява слънце. Ще бъдете много щастливи ❤️❤️❤️

Аз съм 18гс , задна плацента но въобще не съм сигурна дали усещам бебка .Искам да ви разкажа нещо за чудесата на живота-Някои от вас знаят че началото на февруари направих мисед , после март отново забременях, всичко върви добре , докато преди 3 седмици не откриха една от най страшните болести на мъжа ми , дори не искам да я казвам с три букви , последва операция , а сега ни предстоят химиотерапии , след които повечето от вас знаят , че деца в близките 1-2 год е невъзможно .Не зная беба как оцеля след този целия стрес , но вчера бях на преглед и е супер -тя е нашия малък войн и сега съм абсолютно сигурна , че тя е НАШИЯТ ДАР ОТ БОГА и искрено се надям да е избутам докрай и да е жива и здрава .Всеки ден ви чета и ви се радвам на преживяванията … надявам се декември всички да гушкаме едни здрави бебчета !

# 617
Оххх, това усещане.... с първото дете по рано усетих движение, но бях и по малко килограми, а свга усещам само една топка в стомаха си. Сега в петък съм на преглед и нямам търпение да видим малката принцеса ( ако не съм се похвалила още.... ще си имаме още една принцеса) . Хубавото е че сега ходя през 2 седмици и пак ми се виждат далеч дните един от друг Simple Smile Понякога се чудя на АГ-тата как понясят всички тия хормони по цял ден 😆😆😆

# 618
IrenB, дано всичко да се оправи и най-хубавите ви мигове тепърва предстоят за  вашето (скоро) по-голямо семейство! 🙏

# 619
  • София
Нашият малък господин днес на прегледа се местеше непрекъснато. АГ искаше да го огледа от всякъде, но той е своенравен като татко си въртеше се в противоположна посока на желаната от АГ-то. Вървим с 1 седмица напред. Нищо чудно името да си дойде с по-ранната дата. Аз също не мога да кажа, че имам усещания. Понякога ми се струва, че нещо се помдърдва, но е още рано 17 ГС.

# 620
IrenB, кураж, момиче! Ще се преборите! Не случайно бебето е дошло точно сега - да налее сили и мотивация за борба в баща си! И най-вече положителни мисли.

Аз постоянно имам контракции, които се виждат на ехографа, и ги усещам, но така бях и първата бременност. Пия магнезий, но шпа и някак избутвам. Бебето го усещам понякога като се размърда, на точно определено място отстрани на корема. С предна плацента и обърната матка съм, затова само от едната страна усещам. То е по-отгоре, някак под коремната стена, докато червата са навътре, към гръбнака по-скоро. За разлика от вас обаче, аз не горя от трепет да го усещам. С първата бременност това постоянно мърдане вътре ме обременяваше, а като почнеше да хълца (през половината време), направо откачах, все едно имам тик на мускул, който не мога да спра.

За покупките мисля, че не е рано. Всеки месец по нещо, че накрая ще озоря бюджета. Но да ви споделя накъсо моя опит. Полезни вещи са:
- креватчета със свалящи се прегради, които се допират до леглото. Ползвах такова "новороден" размер и нормална кошара - незаменими.
- маса/скрин за повиване. С първото нямах и си съсипах кръста с повиване на легла и дивани.
- столче за хранене
- слинг и ергономична раница
- бебешки кантар (особено при кърмене и проблеми с храненето). Нашият изгледа вече поне 4 бебета и ще се върне за петото. А има и под наем за няколко седмици.
- седалките за кола са задължителни
- лигавници за хранене с обличане като ризки (спасяват дрехите от удавяне при захранването)

Излишни ни бяха:
- шезлонг (имахме люлеещ - музейна вещ)
- проходилка (местихме се в много студено място при пропълзяването, но пак беше излишна)
- онова дето се закача и подскачат в него
- кенгуру (вредно и неудобно за бебето и съсипва родителския кръст)
- пелена за повиване с велкро, дето станаха модерни (обикновена бархетна е доста по-практична, трябва акушерка или възрастна жена да ви покаже как се повива бебе)
- играчки всякакви до 2 год (всичко им е играчка)
- активната гимнастика (под въпрос)
- възглавницата за кърмене (под въпрос, не можах да спя с това, заема половината легло, не можах и да кърмя с него, огромно е, ползвах обикновена възглавница, свърши работа само като оградка за търкалящо се бебе)
- помпи и шишета са индивидуално
- дрехите за изписване са само за изписването.

Разбира се, тези неща са в голяма степен индивидуални. Нашият шезлонг и възглавница за кърмене бяха много ползвани от други. Не се харчете излишно, освен ако не искате точно това. Пробвайте неща на заем, под наем, втора употреба и ще разберете кое ви е полезно и кое - излишно. Ако имате нормално количество роднини и приятели, ще ви подарят много дрехи и играчки. А ако сред тях има такива с деца, ще изпадне оттук оттам по нещо. Като се замисля колко излишни пари сме пръснали по първото дете... детските стоки са огромна индустрия. По-лошо от харченето е това, че тези неща са и обемни и крадат от скъпоценното място в дома. Освен това изискват обгрижване като всяка вещ - крадат от ограничените сили и време. Затова съм станала много практична. На втори дубъл ще взимам само най-необходимото, по възможност неща, които се ползват по различен начин, на заем, втора употреба, без много картинки и ярки цветове (много ми е писнало), възможно най-простите за употреба неща.

# 621
Здравейте мами, на 28г съм и живея в чужбина. Със серклаж Макдоналд съм направен в България и сега съм в 16г.с. момченце. Терминът ми е на 18.12.2022. имам леки втърдявания на корема, не знам дали е нормално, но като цяло имам лека бременост. А вие мами как сте?
#декември2022

Последна редакция: чт, 07 юли 2022, 12:40 от Rozovka93

# 622
Здравейте момичета, колко пъти досега АГ ви е пускал изследвания. Аз съм в 19 г.с. и досега само един път са ми вземали  кръв и урина, а останах с впечатлението, че е всеки месец. Има ли смисъл да си пускам сама изследвания, за да си следя нещата или не? Чета, че други мами си изследват щитовидните хормони. Трябва ли, ако няма установени изменения?

# 623
Аз съм 17та и само веднъж съм пускала по ЗК, веднъж си платих. Кръвно и т.н не са ми мерили. Сега ме лекува от цистит, които обаче на стерилна урина го няма, абсолютно чиста проба 💁 аз си меря кръвно от време на време, кг също дори не ме е питала освен, ако не повдигна аз въпрос. Кога мислите да правите 2ра ФМ?

# 624
  • София
Miriaam, вчера ми каза АГ-то м/у 20 и 22 ГС. Моята АГ ми пусна ТСХ от щитовидните още при първите изследвания, както и витамин B2 и D3. Явно всяко АГ процедира различно.

# 625
В 12гс при записването на ЖК ми пуснаха някои от първите изследвания + урина + МБ и цитонамазка.
Другият АГ за ФМ ми каза между 20 - 24гс, защото от ранния скрининг всичко е перфектно. Мисля към 22гс да е, за да си спазя моя "график" - през 2 седмици. Grinning

IrenB, кураж и сили ви желая! Heart Всичко ще е наред! Flowers Four Leaf Clover

# 626
На мен ми пускаха в 11
После имах в 13
Сега съм 16+5 , в болницата сме още защото клиничната пътека е била 5 дена. Добре се чувствам , нямам оплаквания Силно се надявам и бебчо да е добре. Прегледаха го , като ме приеха и ще го прегледат , като си тръгна живот и здраве! Окото ми все трепти и се надявам да е за добро , мразя този мой навик, но винаги трепнели става нещо.
Пазете се не яжте нищо студено , винаги при болки с които се притеснявате , вместо първо да пишете тук посетете АГ. Разбира се , че тук има опитни майки , които помагат МНОГО и аз съм благодарна за всеки съвет! Бъдете спокойни и силно вярвам , че декември ще се радвам и ще плачем от РАДОСТ ❤️💙

# 627
Аз съм 17та и само веднъж съм пускала по ЗК, веднъж си платих. Кръвно и т.н не са ми мерили. Сега ме лекува от цистит, които обаче на стерилна урина го няма, абсолютно чиста проба 💁 аз си меря кръвно от време на време, кг също дори не ме е питала освен, ако не повдигна аз въпрос. Кога мислите да правите 2ра ФМ?

Всеки месец да се пускат изследвания е напълно излишно при една нормално протичаща бременност. АГ по здравна каса ми обясни че такива се пускат при записване на ЖК и към края на бременността

# 628
Момичета, направих страшна глупост. След кавга с мъжа ми реших да изляза на въздух, видях колелото и реших да карам, за да се успокоя. Не бях карала откакто знам, че съм бременна. И познайте! Паднах! 16 г.с. съм. Утре ще ходя да ме прегледат. Паднах по лице и корем. Навсякъде съм надрана и настена - лице, крака. Имам болки на дясната гърда, дясната ръка.л. Боли ме като се движа. Ребро ли счупих какво направих. За щастие нямам болки в корема, но все още се притеснявам. Сънувах много лоши неща. Чета и в нета. Мн ми е притеснено. Силно се надявам юнака да е добре 😔😢 ако стане нещо заради моята глупост няма да си го простя 😭 много ми е тъжно…

# 629
Moon Beauty, ако имаш възможност отиди на преглед още сега, за да се успокоиш и да не го мислиш до утре. Но иначе бебета са много добре защитени в утробата. Един АГ в Надежда ми беше разказал, че дори при счупени ребра и тежки злополуки при по-напреднала Б, бебета най-често остават невредими. Но всичко е Божа работа според мен.

На мен тази седмица (19та гс) пак ми дадоха направление за ПКК и урина. Може би ще пусна щитовидните и някои витамини, които си следя. А ФМ ми се пада в деня, когато влизам в 21гс.

Общи условия

Активация на акаунт