Лято горещо се задава, ДЕКЕМВРИйче на половин годинка скоро става! (Тема 4)

• 17 337
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
Значи аз, като една “компетентна” и амбициозна майка, съм си записала на пищова за захранването - каша - около 30 дни, след като съм въвела първият зеленчук. Сега като го чета и ми се струва много късно. Не знам - това захранване ще ми е докторантурата 😃
Зависи кога е захранено детето. Ако е захранено на 4 месеца със зеленчуково пюре, на 5 месеца плодово пюре, на 6 месеца безглутенови каши, на 7 месеца глутенови каши, а на 8 месеца попара.
Ако е захранено детето на 6 месеца, за един месец се въвеждат пюрета и безглутенови каши, за да може на 7 месеца да са глутеновите каши.

# 361
Захранен е със зеленчукови и плодови пюрета на 5 месеца. Кашите, сокчета кога?

# 362
Захранен е със зеленчукови и плодови пюрета на 5 месеца. Кашите, сокчета кога?
Безглутеновите каши на 6, глутеновити на 7. Сокчетата по желание, аз ги въведох след плодовото пюре.

# 363
А по ЗВБ нали не се мислило много и нямало такива строги схеми? 😀 И аз вече не знам, да няма реакции само и полека.

# 364
Важно е единствено за глутеновити каши, трябва да се въведат до края на 7 месец. За другото не е толкова строго да се спазва.

# 365
  • до най-прекрасния мъж
Аз захранвах 1 месец само със зеленчуци, после дадох 3 плода по 3 дни, след това 3 дни оризова каша, после 3 дни пилешко, въведох и грах, който беше в готово пюре с картоф и морков. От днес ще въведа елда, после заек, след това царевична каша и още някой зеленчук, после пуйка, пак плод/зеленчук и накрая жълтък. Като започна да редувам месо/жълтък, тя ще е на 7 месеца. Аз мислех глутена от 8 м, но в четвъртък сме на консултация и ако каже педи, тамън от 7 ще го почнем.
Титанка, докато въвеждащ глутен, даваш ли нови плодове/зеленчуци? Аз имам още тиквичка, зелена чушка, спанак да въведа, също банан не съм дала. Каквото успея между месото и кашите, ще дам, но което не успея, може ли после, докато давам глутен или не е желателно? Зелен фасул кога въведе? Чета различни неща и не знам от кога да го дам. Също магданоз, копър, лук, чесън (пресни), телешко месо? На различни места различно чета, а готови пюрета с телешко виждам и 5+ и 6+, даже и 4+ видях и се чудя. Аз си намерих ръководство на машинката за пюре и мисля като намирам пресен хубав зеленчук, да правя домашни пюрета. Оказа се елементарно и за 15 мин стават. На Мими оня ден й излязоха три пъпки и не знам от какво са. Новото е грах в събота и неделя, като в пюрето имаше и рапично олио, макар и 1,3%, в четвъртък, петък и събота дадох пилешко. Може и ухапване да е.

Вчера тази на ръчичката стана като прясно ухапани от комар, а после доби вид на петно. От събота са и трите.

# 366
Аз захранвах 1 месец само със зеленчуци, после дадох 3 плода по 3 дни, след това 3 дни оризова каша, после 3 дни пилешко, въведох и грах, който беше в готово пюре с картоф и морков. От днес ще въведа елда, после заек, след това царевична каша и още някой зеленчук, после пуйка, пак плод/зеленчук и накрая жълтък. Като започна да редувам месо/жълтък, тя ще е на 7 месеца. Аз мислех глутена от 8 м, но в четвъртък сме на консултация и ако каже педи, тамън от 7 ще го почнем.
Титанка, докато въвеждащ глутен, даваш ли нови плодове/зеленчуци? Аз имам още тиквичка, зелена чушка, спанак да въведа, също банан не съм дала. Каквото успея между месото и кашите, ще дам, но което не успея, може ли после, докато давам глутен или не е желателно? Зелен фасул кога въведе? Чета различни неща и не знам от кога да го дам. Също магданоз, копър, лук, чесън (пресни), телешко месо? На различни места различно чета, а готови пюрета с телешко виждам и 5+ и 6+, даже и 4+ видях и се чудя. Аз си намерих ръководство на машинката за пюре и мисля като намирам пресен хубав зеленчук, да правя домашни пюрета. Оказа се елементарно и за 15 мин стават. На Мими оня ден й излязоха три пъпки и не знам от какво са. Новото е грах в събота и неделя, като в пюрето имаше и рапично олио, макар и 1,3%, в четвъртък, петък и събота дадох пилешко. Може и ухапване да е.

Вчера тази на ръчичката стана като прясно ухапани от комар, а после доби вид на петно. От събота са и трите.
Пъпчеците може да са от топло, а може и просто така, на бебетата често им излиза по някоя пъпчица на лицето, това не е проблем.

Още на миналата детска консултация   педиатърката ми каза, че щом съм заместила цяло хранене със зеленчуково пюре, не е нужно да продължавам да захранвам с други зеленчуци, а просто давам по цяло бурканче.
Месото е хубаво, като започнеш едно месо да даваш, само от него една седмица през ден , нямат значение зеленчуците и кашите. После една седмица другото месо и т.н. Кашите е хубаво пак така по една седмица или 10 дни, през ден или два, и после другата каша и т.н.

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 11:01 от Titanka

# 367
  • до най-прекрасния мъж
Аз месото го дадох в 3 поредни дни, може би сгреших. Оризовата каша си я давам всеки ден с малко плодово пюре следобед, просто първите 3 дни не давах друго ново. Докато давах месото, също не давах друго ново. Аз мислех да въвеждам месото 3 поредни дни давам, 4 не давам, в които 4 да давам нов зеленчук или плод, или каша. То така няма ли за 1 месец да въведа само 3 меса и жълтък? Ами останалите неща кога?

# 368
Аз месото го дадох в 3 поредни дни, може би сгреших. Оризовата каша си я давам всеки ден с малко плодово пюре следобед, просто първите 3 дни не давах друго ново. Докато давах месото, също не давах друго ново. Аз мислех да въвеждам месото 3 поредни дни давам, 4 не давам, в които 4 да давам нов зеленчук или плод, или каша. То така няма ли за 1 месец да въведа само 3 меса и жълтък? Ами останалите неща кога?
Не е добре всеки ден да яде месо. Дава се месно пюре, а на другия ден жълтък с зеленчуковото пюре. Може също вместо оризова каша да дадеш от елда и да ги редуваш.

# 369
  • до най-прекрасния мъж
Да, да, тя не е яла само месо. Давах зеленчуково с 20 гр месно заготовка, в която има 6 гр месо първият ден, вторият ден 30 гр. заготовка с 9 гр месо, третият 40 гр заготовка с 12 гр месо. Елда ще дам от днес пак 3 дни само елда с плод и после ще редувам с оризовата, докато въведа царевична.

# 370
Момичета при 130гр пюре трябва ли са се дохранва?

# 371
На 130гр моят си иска още и мляко. 😀

Май и за това питах, но сега като много се въртят за заспиване и насън, имат ли проблеми с дремките навън? Нашият от около 2 седмици заспива по корем и много се движи из леглото, докато заспи. В количката мисля, че това му пречи да прави по-дълъг сън от едва 25-30мин - че е вързан на едно място. Интересно е навън, несъмнено, но като че ли просто не му е удобно за сън.

Не се възползваме съвсем от хубавото време - докато се оправим, става почти време за дрямка; на обед с мазалото трябва да сме вкъщи, както и с идващите червени следобедни плодове 😀

За мазнини - добавяте ли вече и кокосово масло, след въвеждането на плод ли е добре да бъде? Купих едно масло на Холе, комбинация от няколко вида и го въведох в малки количества.

# 372
Момичета при 130гр пюре трябва ли са се дохранва?
Зависи си от детето, може да издържи със 130 грама 3 часа или 1 час.
Понякога със 190 грама пюре огладнява след 2 часа, понякога след 3 часа, тогава го кърмя.
130 грама не е малко, така че можеш да изчакаш да огладнее и тогава да предложиш мляко.

# 373
По схемата на Хип пише, че може да се добавя рапично масло към пюретата. Аз досега не съм давала, защото в някои пюрета на Гербер има такова.

# 374
За мазнината аз си мисля да започна с кравето масло, защото нали уж с регионални суровини  е добре да се захранва, а кокосовот масло мисля с плодовете да го давам.

ЗВБ няма схема да, но аз реших да си направя някаква последователност, защото имаме и алергии в рода, а и да не се чудя днес какво, утре какво.

Блу, времето за което си вкарала изброените неща имат връзка с това, че си започнал рано, нали?

Общи условия

Активация на акаунт