Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия - 5

• 54 953
  • 775
  •   1
Отговори
# 180
Самите фирми, не Doyuoitaly. Някаква такса, последното го помня, пълната застраховка трябваше да е 24 на ден, на гише ми казаха 30 Е. Да не отварям дума, че това, което блокираха нямаше нищо общо с това, което пишеше, на място така и не разбрах защо.
2019-та стана по същия начин, но вече не помня подробности. Само си спомням, че едни руснаци пред нас почти бяха припаднали от ужас, и при тях стана същия номер😀
За третия път ще съм психически подготвена🤣

# 181
  • София
Колкото повече наближава пътуването - въпросите стават много.
Колебая се от Матера за Бари - влак или автобус? Автобуса е два пъти по-скъп, и за повече хора има разлика.Та интересува ме прекачването в Алтимура на влака - има ли шанс да се объркаме, голяма гара ли е,  подлези - надлези??

# 182
Гарата в Алтамура е малка, няма надлези и подлези, възможно е да няма прекачване, но дори и да има - от единя влак слизате и се прехвътляте на другия, няма как да се объркате.

# 183
  • София
Много благодаря.

# 184
Няма как да се объркате с прекачването. Ние на отиване към Матера бяхме с автобуса от летището - въздух нямаше, наблъскано, правостоящи...От Матера към Бари бяхме с влака/имаше прекачване/ - чист влак, широко, климатизирано, абе много приятно пътуване.

# 185
Да, и моите впечатления за влака до Матера са, че е много чисто и приятно.

# 186
Гарата в Алтамура, както са писали, не е голяма и не може да се объркате. Още повече, че всички вървят в една посока.
Аз бих избрала влака. От една страна е по-широк и има повече място. Няма опасност да не ви качи. Защото автобусът може да се напълни и да не вземе всички желаещи.
От друга страна, гарата е ясно къде е и не може да я объркате. Докато автобусните спирки може да са няколко. Миналата година си стояхме на една в Алберобело, за да се връщаме в Бари. Подозрителното беше, че нямаше други хора. Добре, че попитахме един човек и че дъщеря ми знае италиански, та ни насочи към правилната спирка и успяхме да хванем автобуса.

# 187
  • София
Прочетох, че билети за влака за Бари може да се купят от самата гара, или от автомат вътре. Не е необходимо да купувам предварително онлайн. Нали правилно съм разбрала?

# 188
  • Бургас
Да, не е необходимо онлайн. Скоро се върнахме от Бари. Препоръчвам ви направо на гарата в Бари има информация - да се обърнете към служителите, много са любезни, направо ни написаха кои влакове да хванем, за да са без прекачване по кое време  Та за Матера имаше сутрин около 9 без прекачване, отидохме с него, много по- добър вариант от автобуса. Него ползвахме за Алберобело. Та със спирките наистина си е объркващо

# 189
  • Russe, Ruse, Bulgaria
Здравейте, пътешественици. Тъй като нямам купени места за полета Бари - София, и не мога да се чекирам от България, бихте ли ми казали, къде в Бари мога да си разпечатам бордната карта, като се чекирам? Благодаря.

# 190
  • София
Няма нужда да се разпечатва - минавате си директно с телефона.

# 191
Здраейте, а Sita Sud ли е единствената автобусна линия, която се движи по крайбрежието. Гледам, че имат карта за 15 евро, която включва неограничен брой пътувания за един ден плюс един морски преход. Тъй като на мен идеята за единия ден ми е да пътуваме от Соренто до Позитано, от Позитано да отидем с ферибот до Амалфи и от там да се върнем към Соренто пак по суша, се чудя изгодно ли да е взема направо такава карта или не е оферта, защото ако има и други видове транспорт ще съм ограничена да чакам само тези автобуси?Simple Smile
А реалиситчно ли е да включа в същия ден и Равело, т.е. сутринта тръгване от Соренто с автобус до Позитано, след това с ферибот до Амалфи, после Равело и накрая връщане към Соренто?

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 15:14 от _Angie_

# 192
Ние тръгнахме в 8 сутринта от Соренто до Позитано, после до Амалфи пак с автобус. От там до Равело с автобус ,после  слязохме до Амалфи по разкошна панорамна пътека и от там в автобуса за Соренто.За всяка отсечка купувахме билети по 4 евро. Спокойно се разглежда всичко за ден.

# 193
Момичета, може ли да ми кажете как са такситата в Неапол и как се различават от така наречените "копърки"?

# 194
Момичета, чудя се относно това, от коя фирма да наема кола. Смятам, направо от летището в Неапол да я наемем и пак там да я върнем. Предполагам, че имат кутии за ключове фирмите там, тъй като връщането ни е с по-ранен полет и примерно в 7:30 сутринта трябва да я оставим на летището? От коя фирма сте доволни ?

Общи условия

Активация на акаунт