Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия - 5

• 54 941
  • 775
  •   1
Отговори
# 165
Само да допълня, пропуснах да спомена в поста си по-горе, че се влюбих и в остров Прочида, предпочитам го пред Исхия.
Прочида е  столица на културата за 2022 г., много цветен град, не случайно е наричан "слънчев остров". За съжаление бяхме само за 2-3 часа, а мисля по-натам за поне 1-2 нощувки на него.
Скрит текст:

А в Иския какво разглеждахте, там нали са основно басейни с минерална вода и хотели?

# 166
А в Иския какво разглеждахте, там нали са основно басейни с минерална вода и хотели?
Беше 40 градуса сигурно, басейни не видях, те са май само към хотелите. В най-голямата жега бяхме в един крайбрежен парк на прохладно място, доколкото може да се нарече прохладно.
Много красива природа, зеленина и цветя навсякъде, също и хубави паркове. Бяхме за 5-6 часа само.
От брега на Исхия се вижда и Арагонският замък, като мини остров е, гледката е пленителна откъм единия от плажовете на острова - Пескатори. Казаха, че на острова има още 8-9 плажа.
Тук пише повече за замъка:
https://www.compassmedia.bg/aragonskiyat-zamak-simvolat-na-iskiya/

Последна редакция: ср, 17 авг 2022, 21:58 от Rosita

# 167
  • EU
Ние бяхме от 1 до 9 август на голямото препускане Stuck Out Tongue Winking Eye
Кацнахме в Бари и там за 2 нощи, като от летището взехме кола за 2 дена на космическа цена. Стигнахме до Лече. За двата дена: Остуни, Монополи, Локоротондо, Полиняно а Маре, Алберобело, Мартина Франка. Навсякъде е наистина много красиво. Очарована съм от градчетата. Върнахме скъпата кола и с влак за една нощувка в Матера. На сутринта с автобус на фликсбус в 7 сутринта до Салерно за 1 нощ. Подцених града - той е много приятен. С яхта обиколихме Амалфи, а на връщане с кошмарния автобус. На другия ден имахме 2 нощи в Соренто. До там  стигнахме с влак, като имахме смяна на железницата в Помпей, където трябваше да се прикачим на Циркумвезувиана -20 евро за такси, тъй като другата линия е на около 25-30 минути пешеходно. От Соренто с корабче до Позитано, от там в Равело с автобус. И накрая от Соренто с корабче за последните 2 нощувки в Неапол. Преди пет години бях идвала и наистина ми се стори по-мръсно, но пак ми харесва атмосферата. Този път ядохме след 2 часа чакане в пицарията от филма "Яж, моли се и обичай" с Джулия Робъртс. На Капри съм ходила и този път на Прочида - острова е малък с красиви панорамни гледки. До летището в Неапол предната вечер резервирах такси за сутринта. От стария град, но локация дадох едно кафе под нашата улица, още веднага ни дадоха цена 19,50 евро.
До сега винаги съм спала на едно място и смяната на 5 места за настаняване ми беше изморително.

# 168
  • На черешатааа
Отваряш Google my maps и започваш да си правиш собствена карта там. Не е просто Гугъл мапс, а MY мапс. Там на място влизаш в нея и всичките ти точки по програмата са обозначени. Ще ти помогна, дай на ЛС да разменим някакви други канали за комуникация, Месинджър, Вайбър.
И аз обмислям този район за посещение, но към момента ми е трудно  да се организирам. Бих била безкрайно Благодарна ако направите маршрут и го споделите в темата или на лично съобщения. За мен ще е безценна помощ Green Heart . Благодаря предварително Flowers Hibiscus

# 169
Здравейте, във вторник летим към Бари. Сега попълвах данните за онлайн чекиране и беше споменат въпросник за попълване онлайн, но не го намирам. Вие попълвали ли сте такъв въпросник? И къде да го намеря?
Извинявам се, ако е писано по назад в темите, не го намирам и Ви благодаря предварително.

# 170
galinasn, не, няма нужда.

# 171
galinasn, не, няма нужда.
Много благодаря за бързия отговор 😊

# 172
Някой може ли да каже какви са актуалните цени за ферибота от соренто до капри? излизат ми някакви цени от 30 евро в посока на човек, наистина ли е толкова скъпо?

# 173
# 174
От Капри до Соренто на 22.07 платихме 19.10 евро на човек....Може и да е имало по-евтин вариант, но нямахме друг избор тогава...

# 175
  • София
Прекрасна и полезна тема!
Предстои ми пътуване през септември до Пулия, като кацам в Бари. Бих искала да наемем кола, с която да обиколим някои от препоръчаните тук градчета, както и да се отбием на някой и друг плаж. Предполагам, че времето ще е подходящо. Прочетох, че доста потребители са пътували с рент-а-кар в тази област и ще се радвам, ако споделят и препоръчат компания, от която са доволни. Предварително благодаря!

# 176
Два пъти съм наемала кола от Бари летището и двата пъти ми взеха повече пари, отколкото беше оповестено предварително. Като отидеш на гишето и се появява още някаква такса, вдигнала съм ръце, колкото вземат, толкова 😂
През Doyuoitaly излизат най-добрите оферти, коректен посредник е, сменях, отказвах, връщат депозита.
Сега взехме от Leasys, а 2019-та, май от Maggiore, помня гишето, последното в ляво до страничната врата,  но там са три фирми на едно място.

ПС Щом ще сте с кола, непременно се отбийте да хапнете бомбети в Чистерино, непременно! Месото е извънземно, а и самото градче е прелест! Създали са толкова красота на две улички на кръст!

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 08:08 от evhen

# 177
Ще ти напиша моя ☺️ ако ти свърши рабита[ quote author=gold laydi link=topic=1448435.msg45191774#msg45191774 date=1660911358]
Отваряш Google my maps и започваш да си правиш собствена карта там. Не е просто Гугъл мапс, а MY мапс. Там на място влизаш в нея и всичките ти точки по програмата са обозначени. Ще ти помогна, дай на ЛС да разменим някакви други канали за комуникация, Месинджър, Вайбър.
И аз обмислям този район за посещение, но към момента ми е трудно  да се организирам. Бих била безкрайно Благодарна ако направите маршрут и го споделите в темата или на лично съобщения. За мен ще е безценна помощ Green Heart . Благодаря предварително Flowers Hibiscus
[/quote]

# 178
  • София
Smile
Два пъти съм наемала кола от Бари летището и двата пъти ми взеха повече пари, отколкото беше оповестено предварително. Като отидеш на гишето и се появява още някаква такса, вдигнала съм ръце, колкото вземат, толкова 😂
През Doyuoitaly излизат най-добрите оферти, коректен посредник е, сменях, отказвах, връщат депозита.
Сега взехме от Leasys, а 2019-та, май от Maggiore, помня гишето, последното в ляво до страничната врата,  но там са три фирми на едно място.

ПС Щом ще сте с кола, непременно се отбийте да хапнете бомбети в Чистерино, непременно! Месото е извънземно, а и самото градче е прелест! Създали са толкова красота на две улички на кръст!

Много благодаря! За Чистерино обещавам, всъщност за семейството ми съчетаването на исторически, географски и кулинарен туризъм е задължително. Приемам и други предложения за кулинарни изживявания.Smile

# 179
Хм, това с колата е доста притеснително. Аз запазих точно с Doyouitaly. Но пък кредитната карта е с лимит точно колкото е резервацията, не съм помисляла, че би могло да искат повече....Сега се чудя, ако се случи подобно нещо, дали ще мога да доплатя кеш или с нормална карта. А за какво са ви искали повече пари от посоченото в резервацията, ако е удобно да ми кажете?

Общи условия

Активация на акаунт