Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия - 5

• 54 899
  • 775
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Аз на второто ходене го намерих сандвича с октопод, пожелавам ти и на теб!
Оххх...Точно оттам минахме, evhen.И опашките видях...Но с гладен мъж ( и неядящ риба Simple Smile ) и мрънкащи от жегата тийнове не можах да се сборя.
Със сигурност трябва да има повторение. Решила съм го.

# 151
Сандвич с мини октопод (цял, а не някакви парчета) ядохме на втората панорамна площадка (отдясно) към плажа. Има си точно на площадката ресторантче - сядаш културно и поръчваш.
Търсих го на картата, но пусто - не го намерих, за да дам линк.

Допълвам си публикацията. Днес намерих снимка от площадката, на която се намира въпросният ресторант. Може да послужи за ориентир.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 20:16 от Djordja

# 152
Ще ви опонирам!
Едвам озаптих компанията да седнем в дясно от входа на стария град, пак имаше сандвичи с октопод.
Аз не съм по-умна от тълпата!
Едното, Пескерия-та, има 1000+ отзива и опашките са нон-стоп извън заведението, не спират, а другите са с доста по-малко отзиви.
А сандвичът беше невероятно вкусен!
Освен че имаше  много 🐙, зелениите и прясното сирене в сандвича са  феноменално вкусни!
Да не говоря, че вътре са окачени в рамки всичките им награди спечелени за сандвичи през годините.

# 153
Здравейте момичета. Купих билети до Неапол с идея да разгледаме района на Амалфи. Според вас къде е най-удачно да запазим хотел? Само за три нощувки сме и не знам има ли смисъл да сменяме градчето. Идеята ми е да видим Помпей и Херкулан, Позитано, Соренто, Равело и Капри. Посъветвайте ме за хотела. 🙏🏻

# 154
Соренто определено. Не мога да посоча конкретен хотел, ние бяхме в апартамент, избран от букинг.

# 155
  • София
Или хотел в самия Неапол, някъде в Centro Storico (например в Decumani, който е в едно палацо от 17 век), за да си доставите удоволствието и от големия град. И Помпей, и градчетата по Амалфийското крайбрежие са много лесно достижими оттам.

# 156
Здравейте,момичета😉 Имам нужда от помощ ,който може да помага 🥰
Ще пътуваме октомври до Неапол,6 дни ще сме там. Искам , не ,мечтая да отидем до Амалфийското крайбрежие,но незнам дали ще се оправим. И двамата със съпруга ми сме глухонеми🤣🤣🤣 сиреч не говорим добре нищо друго освен български🤭 та незнам дали ще се справим с толкова много прекачвания . Та ако може някой да обясни подробно като за малоумни дет се вика ,как се стига най лесно до Соренто(без корабче ,че мен ме е страх) ама ако пък това е по лесен вариант и за там ще се прежаля😉само да стигна до там с възможно най малко говорене.Приемам всякакви съвети относно осъществяването на това пътуване. Не ми се иска да стоя 6 дни само в Неапол. Благодаря ви мили дами,знам че винаги има хора готови да помагат🥰🥰🥰

# 157
Отваряш Google my maps и започваш да си правиш собствена карта там. Не е просто Гугъл мапс, а MY мапс. Там на място влизаш в нея и всичките ти точки по програмата са обозначени. Ще ти помогна, дай на ЛС да разменим някакви други канали за комуникация, Месинджър, Вайбър.

# 158
Върнахме се от Неапол и района, за втори път съм там, много по-мръсен ми се стори Неапол от предишния път - преди 3 години. Ужасната жега водеше до още по-неприятно усещане на миризмите на урина от тротоарите - да не говорим за боклук, опаковки и друга мръсотия. В централните райони е по-поддържано. Мръсотията разваля всичко прекрасно в този невероятен град. Сградите също изглеждат неподдържани и с белеща се мазилка. Хората обаче са прекрасни, усмихнати и готови да ти помогнат. Поне така ми се стори.

Влюбих се в Салерно Purple Heart този път и в Исхия. Бих отседнала в Салерно следващия път - невероятна чистота, спокойствие и атмосфера. Много ми харесаха крайбрежните алеи, цветята и зеленината. Едно спокойствие витае във въздуха. Предпочитам го пред Соренто, защото не е чак толкова туристически и определено не заслужава да бъде пропуснат.  
Скрит текст:

До Салерно ходихме с влак на Трениталия от Неапол за 5.20 евро на човек, стига за по-малко от 30 минути.

# 159
# 160
Само да допълня, пропуснах да спомена в поста си по-горе, че се влюбих и в остров Прочида, предпочитам го пред Исхия.
Прочида е  столица на културата за 2022 г., много цветен град, не случайно е наричан "слънчев остров". За съжаление бяхме само за 2-3 часа, а мисля по-натам за поне 1-2 нощувки на него.
Скрит текст:

# 161
Здравейте,
Скоро се върнах от Южна Италия (06.08-08.08 вкл.). За два дни и половина успяхме да посетим Неапол (хотела ни беше там), Равело, Амалфи, Позитано, Соренто и о. Капри.
Наехме кола от летището и добре, че го направихме, защото първоначално мислех да се придвижваме с корабчета/градски транспорт, но жегата беше неописуема и просто щеше да е голяма мъка. Едно от най-добрите ми решения Grinning Температурата всеки ден беше над 35 градуса, но според мен се усещаха като 45. Наистина много горещо.

Не съжалявам, че спахме в Неапол (много се чудех, заради мненията тук, а и не само), хотелчето беше много бюджетно - 135€ за три нощувки със закуски за двама. Сградата беше стара, но стаите реновирани, климатизирани и много чисти. Около хотела имаше къде да се паркира свободно, близо е до летището, та ни беше удобно.
Накратко:
Неапол - колкото и да е неприветлив, мръсен и т.н си има своя чар, честно казано се бях приготвила за много по-лошо, така че не съм разочарована. Всички вечери вечеряхме там, в централната част, но нямахме време да разгледаме града през деня, само вечер се разхождахме след вечерята.
Първия ден отидохме до:
Равело - посетихме две от популярните вили, красиво беше, хареса ни. Паркинг 4€ на час.
Амалфи - тук честно казано очаквах повече, не знам някак си не ми хареса особено, на снимки изглежда по-красиво, но се радвам, че го посетихме. Паркингите бяха по 5-6€ на час.
Втория ден посетихме:
Позитано - Може би мясотото, което лично на мен ми хареса най-много. Страхотно е. Паркингите бяха 8-10€ на час.
Соренто - също много ми хареса, при повторно посещение бих отседнала там, за да разгледам повече, защото за 4-5 часа нямаше как да разгледаме всичко. Паркинг 2€ на час.
Третия ден беше само за:
о. Капри - страшна красота, ходихме и до Анакапри и най-високата точка Монте Соларо, като до там се стига със седалков единичен лифт, който струваше 12 или 15 евро на човек двупосочно.

Надявам се информацията ми да бъде полезна на някого, които не е ходил. Ако имате някакви въпроси може да ми пишете на лично съобщение.
Обобщението е, че останахме доволни, със сигурност времето ни беше малко, а жегата голяма Sweat Smile, но с добра организация успяхме да посетим всичко, което бях набелязала предварително.

# 162
  • Русе
georgievraia, ние също ще бъдем с кола под наем. Четох, че има забрана за карането на коли с четни номера на четна дата и съответно с нечетни от 10 до 18ч. по Амалфийското крайбрежие. Има ли такава забрана и ако може да  напишете координатите на паркингите.
Благодаря предварително!

# 163
georgievraia, за толкова кратко време сте направили невъзможното за посещение на различни места, аз не бих могла...

# 164
georgievraia, ние също ще бъдем с кола под наем. Четох, че има забрана за карането на коли с четни номера на четна дата и съответно с нечетни от 10 до 18ч. по Амалфийското крайбрежие. Има ли такава забрана и ако може да  напишете координатите на паркингите.
Благодаря предварително!

Ами нямам такава информация, доста странно ми звучи. За координати на паркингите ще се поразровя, но общо взето като влезете в даденото място ще видите къде има паркинги, обозначени са. Докато ние бяхме си беше доста натоварено, така че спирахме и питахме дали имат места и ако имат паркирахме. Всички искат да оставите ключа на колата, защото се запушват колите и те си ги местят. В Позитано даже колата си беше с ключа на нея и с отворени прозорци, което леко ни притесни, но нямаше проблем.

georgievraia, за толкова кратко време сте направили невъзможното за посещение на различни места, аз не бих могла...
Ставахме раничко, не по-късно от 7, закусвахме набързо за 15-20 мин. и тръгвахме. Със сигурност ако имахме повече време щяхме да отделим повече време на местата, които ни харесаха най-много като Позитано и Соренто, но пък беше толкова горещо и толкова пълно с хора, че честно казано не ми се и обикаляше повече. Най-важните и основни неща ги видяхме.

Общи условия

Активация на акаунт