На море в Турция - тема 74

• 76 912
  • 788
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Много благодаря на включилите се. Ние ще пристигнем там събота следобед, събота и неделя вечерта ще спим там. Я понеделник рано ще потеглим за Бг. Гледах в интернет за Килич лунапарк, но странно почива събота и неделя. А парк Сазова дали е подходящ за 13-годишен или е за по-малки деца.

# 376
Здравейте, имам нужда от съвет. Повече от 10 години почиваме в Турция, но винаги сме пътували с автобус или самолет. Имаме бебече на 5 месеца и мислим за море в Кушадасъ, но със собствен транспорт. За първи път ще пътуваме с колата и малко се притесняваме за пътя, дали детето ще издържи, как ще му се отрази престоя там. По принцип е много спокойно бебе и обича да си поспива. Евентуално ако пътуваме мислим да тръгнем вечер, за да може да спи през цялото време. Какво бихте ме посъветвали, да рискуваме ли или е глупаво от наша страна да пътуваме толкова далече с бебе на 5 месеца?

# 377
  • София...........
Някой по-напред беше писал, че са нощували в Ескишехир. Моля, за информация..къде хапвахте, какво интересно видяхте?? Освен парк Спасова..той е ясен. Благодаря предварително Heart Eyes
Уникално място за хапване, но не сервират алкохол. Автентично и безкрайно вкусно....
https://www.google.com/maps/place/Ci%C4%9Ferci+Ahmet/@39.7755911 … 5592!4d30.5228305
Това е хотела в който отседнахме и определено ни хареса - чисто, много мил персонал и хубава закуска.
https://www.google.com/maps/place/Soyic+Hotel/@39.774085,30.5239 … 139!14m1!1BCgIgAQ

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 00:07 от divna_

# 378
С бебе на 5м пътувахме много по-лесно от колкото с бебе на 1г и 5м. До като стоеше в количката си беше разкош.

По отношение на турските пакети да добавя нещо. Ако намерите турски гражданин, който да ви вземе карта с интерент и обаждания например и после само да я зареждате е най изгодно. Вярно е, че по закон ако  телефона те е закупен от Турция, картата е валидна само 3м, след това трябва да смените апарата. НО не винаги става така. Понякога не се блокира каратата и работи от същия апарат по-дълго време. Ние имаме такава сим карта повече от година и я ползваме с един и същ апарат (телефон). Разбира се, това не е гаранция, че при всеки е така, но има и такива случаи.
Последно заредихме 30гб интернет за 130лири.

# 379
С бебета според мен няма проблем. Едната ми дъщеря е на 4год и 8 месеца и пътуването с кола с нея е приключение, до като другата само спи - на 4 месеца. Миналата година август чакахме 16часа на границата от турска страна и още 6 на нашата. И за това трябва да се има предвид кой месец ще се пътува с кола. ММ е от Ескишехир и до София се прибирахме около 32 часа общо.

Искам да попитам дали някой може да ми препоръча хотел в Анталия, на който плажа да плитък в началото, т.е. да е подходящо за малко дете да си играе, без камъни? Миналата година бяхме до Манавгат, Lykia World, май само плажа ми хареса.

# 380
  • София...........

Искал да попитам дали някой може да ми препоръча хотел в Анталия, на който плажа да плитък в началото, т.е. да е подходящо за малко дете да си играе, без камъни? Миналата година бяхме до Манавгат, Lykia World, май само плажа ми хареса.

Kamelya Collection Side и по-специално  K club!

# 381
Здравейте, имам нужда от съвет. Повече от 10 години почиваме в Турция, но винаги сме пътували с автобус или самолет. Имаме бебече на 5 месеца и мислим за море в Кушадасъ, но със собствен транспорт. За първи път ще пътуваме с колата и малко се притесняваме за пътя, дали детето ще издържи, как ще му се отрази престоя там. По принцип е много спокойно бебе и обича да си поспива. Евентуално ако пътуваме мислим да тръгнем вечер, за да може да спи през цялото време. Какво бихте ме посъветвали, да рискуваме ли или е глупаво от наша страна да пътуваме толкова далече с бебе на 5 месеца?

Моето бебче сега ще направи 4м живи и здрави септември ще е на 7м когато искам да пътуеаме. Избрах самолет, заради неьнайното висене по границите и да не я изтормозя в столчето за кола толкова часове, а я и кърмя и съвсем сложно става в колата, трябва да спираме и тн.. Та за мен звучи по приатния и неизморителен вариант чартър, така и аз и тя ще сме отпочинали.

# 382
  • Варна
Какво бихте ме посъветвали, да рискуваме ли или е глупаво от наша страна да пътуваме толкова далече с бебе на 5 месеца?

Забранили сте ЛС , как да ви каже нещо човек без да пречи на другите

# 383
Какво бихте ме посъветвали, да рискуваме ли или е глупаво от наша страна да пътуваме толкова далече с бебе на 5 месеца?

Забранили сте ЛС , как да ви каже нещо човек без да пречи на другите

Мисля, че го оправих. Дори не знаех, че съм забранила. Очаквам вашите съвети.

# 384
Лична карта на дете над 13 иска ли се? Имам декларация от другия родител, паспорт, акт за раждане и други, но искат ли лична карта?

# 385
  • София
С бебе до Кушадасъ няма никакъв проблем според мен. Миналата година го пътувахме с 9-месечно, особено ако хванете магистралите през Истанбул, от София почти до Кушадасъ не се слиза и е супер бързо и лесно.
Там зависи от хотела вече, но базовите удобства няма как да нямате - климатик, кана за вода и тн. Пюрета и памперси си има по магазините както тук (не като в Гърция), никаква трудност не срещнахме. Даже напротив, хората са супер любезни, във всяка по-голяма бензиностанция има ЧИСТА стая за смяна на памперс. От бебе и петгодишен миналата година, бебето най-добре понесе пътя и в двете посоки.

# 386
Лична карта на дете над 13 иска ли се? Имам декларация от другия родител, паспорт, акт за раждане и други, но искат ли лична карта?
Не

# 387
Пускам информация, ако някой може да помогне:

Изчезнал е 21 годишен младеж от Плевен, студент в София. Пътувал е към Бодрум - Турция с чартър 8H3027 на Balkan Holiday - BH Air. на 7 Юни. (Май чартъра е на Онекс Тур.) Не се е върнал обратно с чартъра на 14 юни и родителите му го издирват, няма връзка с него. Майката моли всеки, който е бил на полета и има каквато и да е информация, да се свърже с нея.

Може би някои от вас са пътували с този полет, или ваши приятели.  Ако някой има информация, нека пише, не знам дали е удобно да се слага тук профила на жената от фейсбук. Дано скоро го открият!

# 388
Здравейте, Аз да ви питам. Виждам всички минавате през Истанбул, пътувайки за Анталия. Мъжа ми иска да спим в Измир една вечер, което значи че трябва на минем през Чанакале. Нищо лошо, но ако някой го е правил от Измир до Сиде после, ние мислим да се качим на магистралата. Някъде бях чела че пътя от Истанбул до Анталия е бавен,и труден. Ако може и някой за такси да ни ориентира, ще е хубаво. Колко време  горе долу би ни отнело. Измир - Сиде.

# 389
Здравейте, Аз да ви питам. Виждам всички минавате през Истанбул, пътувайки за Анталия. Мъжа ми иска да спим в Измир една вечер, което значи че трябва на минем през Чанакале. Нищо лошо, но ако някой го е правил от Измир до Сиде после, ние мислим да се качим на магистралата. Някъде бях чела че пътя от Истанбул до Анталия е бавен,и труден. Ако може и някой за такси да ни ориентира, ще е хубаво. Колко време  горе долу би ни отнело. Измир - Сиде.
А защо трябва да минете през Чанаккале, за да стигнете до Измир? До Измир има магистрала и то почти без движение по нея. Ние пътувахме по нея до Дидим, като една нощувка имахме в Измир.

Общи условия

Активация на акаунт