На море в Турция - тема 74

• 76 911
  • 788
  •   1
Отговори
# 390
тази цена не е вярна --миналата година само магистралата от измир до Гебзе беше около 800 лири, сега е малко повече. Магистрала има но пътуването ще ви е по-тегаво заради Истанбул, да не говорим че км ще са ви повече . Тази година със новия мост и новопостроените отсечки на магистралата --предполагам няма да  е голям пробем минаването през Чанаккале

# 391
тази цена не е вярна --миналата година само магистралата от измир до Гебзе беше около 800 лири, сега е малко повече. Магистрала има но пътуването ще ви е по-тегаво заради Истанбул, да не говорим че км ще са ви повече . Тази година със новия мост и новопостроените отсечки на магистралата --предполагам няма да  е голям пробем минаването през Чанаккале
Цената е абсолютно вярна! Преди 2 седмици минахме точно по този маршрут. Километрите са със 100 повече, но пътуването е много по-леко и по-бързо. В Истанбул пък изобщо не се влиза. Минава се по третия мост и се заобикаля. По моста няма никакво движение и се минава за 2 минути 🤣

# 392
от моста осман гази до измир ---   459,00 TL
1 мост на истанбул --19 лири
моста осман гази --184,50лири
Измир --айдън //че не намирам изхода за Селчик //--9,50лири
от границата до истанбул --23,25лири
Общо 695,25 лири
--мисля че като се отбиете от магистралата преди истанбул и да се качита на новата за да минете по 1 мост се плащаше още нещо --но не мога да го намеря

ето го сайта преведете го и четете
https://www.hesapkurdu.com/trafik-sigortasi/h/kopru-gecis-ucretleri-hesaplama

Км от Пловдив до Кушадъсъ според Гугъл мапс са ви:
през Чанаккале --820км или 10ч08м
През Истанбул--979км или 10ч59м
времето ви е само за ориентир защото на обикновнния пък който се води със средна скорост от 110км може да превишавате, докато на магистралата ако карате над 136км няма да ви излезе времето, засичано от камерите и ви грози задължителна глоба.
В крайна сметка всеки сам предценя през къде да мине --на нас лично стария път си ни харесва, позволява достатъчно бързо каране, докато магистралата със този автопилот на 136км ми е скучно.

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 14:15 от jijo99

# 393
Пак казвам - НЕ Е ВЯРНО
Колко пъти минахте по този маршрут и платихте тези такси?
Ние минахме 2 пъти!
И таксите са 602.50лири в посока!
Това е, което сме платили на 23.05 и 1.06!

Eli, съветвам те да влезеш в групата “Почивка в Турция” във Фейсбук и да прочетеш там! Има качен файл с 6 различни маршрута + цени. Има и много публикации през последните дни за пътуване до Анталия + съвети за места за нощувка. Може да си зададеш и там въпроса и да ти се даде съвсем прясна информация за таксите, а не от някой, който не е минавал от там, а само чете тук и там!

# 394
Благодаря Ви група. Ще ги видя маршрутите тогава е Фб група. То идеята ми бе някой по скоро да ме ориентира от Измир нататък, като часове . Какво да очакваме ,, като едва ли ние ще се отклони от маршрута или заобиколим 😂

# 395
Благодаря Ви група. Ще ги видя маршрутите тогава е Фб група. То идеята ми бе някой по скоро да ме ориентира от Измир нататък, като часове . Какво да очакваме ,, като едва ли ние ще се отклони от маршрута или заобиколим 😂
Може пък и да се отклоните малко през Памуккале, ако не сте били, то е почти на път. Simple Smile
Но вероятно ще е як мор там. Камък се пука.

# 396
Пак казвам - НЕ Е ВЯРНО
Колко пъти минахте по този маршрут и платихте тези такси?
Ние минахме 2 пъти!
И таксите са 602.50лири в посока!
Това е, което сме платили на 23.05 и 1.06!

Eli, съветвам те да влезеш в групата “Почивка в Турция” във Фейсбук и да прочетеш там! Има качен файл с 6 различни маршрута + цени. Има и много публикации през последните дни за пътуване до Анталия + съвети за места за нощувка. Може да си зададеш и там въпроса и да ти се даде съвсем прясна информация за таксите, а не от някой, който не е минавал от там, а само чете тук и там!

колко пъти съм минал ли?--повярвай ми повече от вас
няма нужда да пишете с главни букви има сайт пишат си хората за таксите //прикачил // съм ви го --прогледнете си хубаво hgs извлечението в приложението да не останете изненадани ако някъде някоя камера не ви е хванала, не се заяждам от добро ви го казвам.

# 397
  • Русе
7-8 часа може и да има.

# 398
  • Бургас
Някой има ли отзиви за този хотел?
Много се чудя.
https://ekvator.bg/hotel-pochivka/tui-pegasos-royal/1075/7272
Мислих и за вариант собствен транспорт, ама цените са същите.
И при полет от Бургас не си струва това изпитание.

# 399
  • В.Търново
Пускам информация, ако някой може да помогне:

Изчезнал е 21 годишен младеж от Плевен, студент в София. Пътувал е към Бодрум - Турция с чартър 8H3027 на Balkan Holiday - BH Air. на 7 Юни. (Май чартъра е на Онекс Тур.) Не се е върнал обратно с чартъра на 14 юни и родителите му го издирват, няма връзка с него. Майката моли всеки, който е бил на полета и има каквато и да е информация, да се свърже с нея.

Може би някои от вас са пътували с този полет, или ваши приятели.  Ако някой има информация, нека пише, не знам дали е удобно да се слага тук профила на жената от фейсбук. Дано скоро го открият!
Поста май остана назад. Има ли възможност някак си да бъде закачен и да излиза с особено внимание за четене.

# 400
  • Ст.Загора
Някой има ли отзиви за този хотел?
Много се чудя.
https://ekvator.bg/hotel-pochivka/tui-pegasos-royal/1075/7272
Мислих и за вариант собствен транспорт, ама цените са същите.
И при полет от Бургас не си струва това изпитание.
  Днес след обяд летим за Анталия , ще бъдем в Пегасос . След няколко дни ще напиша отзив за хотела.

# 401
Здравейте
След седмица пътуваме за Турция със самолет.Ако някой знае дали се изискват някакви тестове за влизане  в Турция през летище да сподели.На сайта на външно не пише, че искат,но пък може и аз да не съм прочел правилно.
Благодаря.

# 402
Здравейте
След седмица пътуваме за Турция със самолет.Ако някой знае дали се изискват някакви тестове за влизане  в Турция през летище да сподели.На сайта на външно не пише, че искат,но пък може и аз да не съм прочел правилно.
Благодаря.

Отпаднаха тестовете от 1 юни.

# 403
Здравейте, за първи път ще ходим на почивка в Турция. Избрахме Tui Pegasos Club Алания от 31.08. Някой дали го е посещавал? Хем съм супер развълнувана и нямам търпение, хем се чудя дали не се прецакахме с хотела. Дано не сме Simple Smile
П.с. Мимето в кой от трите Пегасоса сте?

# 404
  • Пловдив
Добро утро, група 😀 Пия си кафенцето в Клуб Туран Принс и реших да ви драсна набързо няколко реда. За сега сме супер доволни! Всичко е на ниво ( освен интернета 😂). Персонала супер любезен, хигиена на ниво, храна в изобилие по всяко време. Аквапаркът е доста приличен. Плажът е с пясък до морето, от там започват камъните, но не са болка за умиралка, даже и акваобувки не сме слагали. Морето бързо става дълбоко. Има доста хора като цяло, но места по басейни и плаж се намират спокойно. Единствено като забележка мога да кажа, че само стаята ни е малка, като за 3ма, с диван за детето.
По летищата никакви тестове, никакви маски, нищо.
Като се завърнем ще дам по-подробен отзив 😀

Общи условия

Активация на акаунт