Отношенията с партньора по време на бременност

• 4 134
  • 58
  •   1
Отговори
# 30
Според мен той не е наясно, че има проблем.

# 31
Че то бебето още го няма, какво очакваш да се промени в живота ви?
Не е чистенето, ами недоволстваш, че ти е малко признателен, вместо вече да се занимава само с теб.
Не е ли така?

# 32
Сега прочетох, че все пак и той не стои със скръстени ръце вкъщи.
Значи може и да го има момента на осъзнаването, че вече нищо няма да е същото. Каквото и да си говорим, дори и мъжът да е ангел небесен и супер загрижен за жена си, раждането и отглеждането на деца в най-голяма степен засяга майката. Тя ще качи килограми, ще изгуби форма, ще й капе косата и всички там красоти свързани с раждането и мъжът няма вина за това.
Просто в случая партньорът е добре да се съобразява малко повече и да отделя повече време за жена си и да й осигури някакво спокойствие. Но тя явно има силно изявено чувство за дълг, което отделно я подтиква да прави жертви, за което той отново няма вина. И при мен го има тоя момент и когато ММ усети, че ме хваща нервата,  гледа да изчезнат някъде с малкия, за да имам някакво време да се наспя, разкрася или каквото там ми се иска и малко да заредя.

# 33
Той ако сам не се осъзнае и не се промени нещо, считай, че така ще е и занапред. А когато се роди бебето ще е по-трудно. Седнете и разговаряйте за проблемите, защото ако и това не помогне си обречена да водиш този живот и с деца. А това не е нормален живот, повярвай ми. Без подкрепа на мъжът до теб не очаквай добро бъдеще.

# 34
Напълно права си. Не е редно единият човек да се лишава от социален живот и излизания, а другият да си живее живота все едно нищо не се е променило. Не е нормално в градския транспорт например да ти отстъпват място или на опашка за чакане чужди хора, защото си бременна, а твоят собствен мъж да те третира като слугиня. Въобще мисля, че той трябва да поеме по-тежката домакинска работа. Има моменти, повреме на бременността, когато искаме да сме активни, но възможностите ни не кореспондират с желанията.
За съжаление, на мъжете трябва да им се казва директно, защото не винаги се усещат. Говори с него. Ако е голям мъж и не му се чисти, а му се излиза да извади едни пари за домашна помощница.  Сега и без това ги харчи по кръчми.

Не искам на мен да ми е добре, искам на Вуте да му е зле.

# 35
Няма нищо общо с Вуте.
Всяка бременна е емоционална и донякъде уплашена от промените не само в нейния отганизъм, но и от промените в семейния живот, че и на обикновено битово ниво. И е нормално когато за нея промените настъпват по-рано и започне да ги осъзнава, да се притеснява, че е останала сама в позицията си. Защото в крайна сметка родителите са двама. И заедно са го правили това дете. В тези моменти пък на половинката й ще му се наложи да се съобразява с нея и с нейните желания. Защото ако тя е нещастна, скоро това ще се усети в семейството. Жената се чувства така, защото е бременна. Ами, има право да поиска малко съпричастност от страна на мъжа, ако ще и да е каприз. И не, не казвам, че мъжът трябва да подскача като куче при всяко свирване със свирката или да носи топката, като му я хвърлят, но ако пък той се чувства така, значи има нещо доста объркано в семейните отношения. Все пак не става въпрос за някоя фръцла, а за майката на децата му. Ако той не може и не иска да й помогне да се чувства щастлива, защо са заедно?

# 36
  • София
Ами...да не те плаша, но след раждането на детето съвсем няма да ти остава почти никакво лично време.

Зависи от жената и от партньора й.
Чакам 5-то и имам достатъчно лично време.
Важното е и в отглеждането да са партньори, както в битовизмите, в ежедневието и в забавленията, а не за единия само медът, за другия само жилото.

# 37
Ами излизайте вечер, да, няма да е по луди купони и барове но варианти много. Кажете на мъжа си,, моя живот се променя на 180градуса а твоя не, това ме сттресира,,. Не се чуствайте прецакана. Всичкото това домакинстване скоро ще го правите за детенцето, тогава изведнъж се усмисля всичко. Но ако СЕГА не помага той и после ще е пас. Приобщете го някак към каузата. Какво тренирате Вие и мъжа ви?

# 38
  • Great Britain
Намери си чистачка .Зависи колко голямо е жилището ще ти го приве жда в ред за 3,4 часа седмично.

# 39
Отстрани изгкежда така все едно ви е страх. Че се разделяте с досегащния си живот а него го гледате, че продължава както до сега. Паника. Казвате, че пишете тук а не говорите с него, защото имате чуденка дали има нещо сбъркано. За мене се откроява факта, че вие се чуствате кофти но се чудите дали е нормално, та да не го повдигате като тема на разговор с мъжа си. МА разбира се. Трябва. Няма значение дали тук едни смятат че проблем няма, други че има. Важното е, че вие се сдухвате, има проблем - трябва разговор. Казвате, че не искате да го лишавате-ТРЯБВА ОБАЧЕ. Той трябва да знае, осъзнае, че да е баща си има цена някаква. Иначе лошо го учите. Няма да му се развали мнението за вас ако му обясните, че всичко се променя.

# 40
Сега е моментът и двамата да се пренастроите.
Осъзнавам, че не звучи добре но леко понамали критериите за чистота и всичкоправене относно домакините работи. Повече време прекарвайте заедно и повече разходки. Сега още не е много горещо. Ако се прибирате по едно и също време излизайте на разходка, вечер нещо бързо за хапване, къпане и гушкане. В почивните дни действате бързо двамата да отметнете каквото с е натрупало.
Още, той докато е на фитнес ти може да излизаш с приятели.

# 41
А преди да отиде на фитнес?
Ставате в събота, кафенце, чистите и оправяте /за час двама човека могат да почистят един апартамент/, отива си на фитнес, ти си почиваш/излизаш с приятелки/на фризьор/на маникюр и готово. После след фитнес и твоето време, се срещате, пазарувате, после си готвите заедно, после разходки, гушакне и тн. И всички са доволни.
Пп. Спри да работиш. Излез болничен, после майчинство. Сега най-важно е бебето и ти да сте добре. Работата няма да избяга.

# 42
Зарежи малко това чистене. Така или иначе след като се роди бебето свободното време не стига, особено ако няма кой да ви помага. Намерете начин да разпускате в момента. Важното е и на двамата да ви е добре. В момента сте двама. Надали цапате толкова много. Можете понякога да ядете на вън или да си вземате готова храна.
Ако не ти се работи, наистина може да вземеш болничен.

# 43

Отдели си време за почивка, разхождай се. Плуването, например, е идеален метод за разпускане и добра подготовка за раждането. Или йогата.

Простете, че съм малко извън темата, но ако сте от София, бихте ли споделили къде е подходящо бременна да ходи на плуване? Притесненията са най-вече от хигиенна гледна точка, не толкова за транспорт и удобства.

# 44
  • София
Ако спомена конкретно място, може да прозвучи като реклама. Аз лично ходя на 3 места. Бих ти писала на лични, но не знам дали може на анонимен потребител да се пращат съобщения.
П.П. Пробвах и не става със съобщение.

Общи условия

Активация на акаунт