Пубертетът при момчетата - тема 11

• 49 944
  • 726
  •   1
Отговори
# 585
Е, опаковаш ги покрай нещо друго. В крайна сметка става въпрос за 1 блистер за забъркването на лосиона. Или направо някой да го смеси и да го прави в шишенце от някаква козметика. Чак изследвания на състава никой няма да прави.

# 586
  • Deutschland/HE
Много е странна ситуацията, защото от Германия изпращам лекарства до България без никакъв проблем (антибиотик ноември 2020, а и след това), с най-стандартната услуга на ДойчеПост.

# 587
Колибри от Бг за чужбина говорим ми се струва

Е, опаковаш ги покрай нещо друго... Или направо някой да го смеси... в шишенце от някаква козметика.

Въпрос на късмет е. Аз бях навряла авирона в джобовете на едни дънки. Разтворимите витамини  в едни обувки. А изпращахме кашон с лични вещи на щерката 20 килограма. Още преди да почнат да ровят ме предупредиха че не можело лекарства. Казвам им нямам лекарства. Намериха авирона, казаха това не може. За мен това не е лекарство казвам. Добре госпожо отговарят - такива изделия не може Казвам, това го продават по дрогерии - нямало значение. Намериха и витамините после, няма да ви кажа как се червих. Не бих го причинила повече на мен или мъжа ми. Но наистина, за ароматните масла за дифузер се заядоха, но ги проуснаха. Те бяха за астмата на щерката че е много сух въздуха там.

Аз бих ги стрила таблетките и добавила към нещо козметични. Козметика не са ми спирали.

За бг пощи пращах малко колетче с документи до 2 кг викам дай да сложа нещо малко за имунитета, някакви дражета с ехинацея - направо ме заля със студен душ служителката. Не ги пропусна въобще.  
Други майки на студенти ми казаха по-късно че ставало с познат служител в спиди, бг пощи... Е и такъв ли да търся...

# 588
А при пътуване може ли да се пренасят лекарства?

# 589
Не знаех, че е чак толкова строго. Значи вариантът е в шише от козметика.

# 590
  • Deutschland/HE
При пътуване няма никакъв проблем, само Спиди и Български пощи се престарават.

Ре_Ге, а Арамекс ползвала ли си? Те са най-либерални Simple Smile

# 591
Ние за Чехия пращахме лекарства с DHL , вярно скъпо беше. Тъкмо беше почнал Ковид и бяха затворили границите.

# 592
  • Пловдив
Момичета, да отклоня малко... Simple Smile
Как се справиха с входните нива тийновете? Учи ли им се?

# 593
Моят засега зле, не му се учи въобще.От март месец идеа учител
по математика, оправи успеха.Лятото имаха няколко урока, но на входното ниео -3..Учителката си слубеше косата чак.🤷🏻♀
Не иска да учи въобще, а имам амбиции да смени училището…😅

# 594
  • Пловдив
Моят още няма оценка по математика, а по БЕЛ е бил вчера и каза, че е много труден, та...По другите има 4-ки. Само по Руски -5 и Англ.-6...Одеве бърз скандал-къде ми са чертожните м-ли? Търси, търси...и все едно аз съм ги скрила Grin та накрая ги намери...

# 595
  • София
Малкият все 5ци ги реди и една 4ка, каката 6 по английски и 5 по бел.

# 596
По пощата ми изпращат лекарства, ако в един клон не стане, в друг ги взимат. Но не се е налагало да се обикаля.
Пощите взимат, куриерските фирми не взимат лекарства. Макар че според мен и там има начин. Като се опакова красиво с панделка и се каже, че е подарък (сенки например, ако питат) и не искате да се разваля красивата опаковка, като се отваря.
По въпроса с учението - до 4ти клас му помагах и проверявах. То и с онлайн обучението нямаше как.
В пети решихме да кандидатства в гимназия. Имаше уроци и влезе.
Като цяло виждам, че може, но и го мързи.
Днес ми се обади, че по математика имали тест и е забравил всичко - при нужда ще се обаждам на учител. Защото аз вече не мога да се занимавам с математика.
По езика тук има всяка събота урок онлайн през скайп с учител, с който му се получават нещата. започна от миналата година с кандидатстването и продължава и сега. Така знам, че ще върви добре и няма да има пропуски, дори и като го домързява.
Всичките географии, истории и физики се оправя сам. По английски му помагам понякога малко.

Последна редакция: чт, 06 окт 2022, 11:16 от marigold_

# 597
И аз се интересувам за алтернатива на забъркания лосион, дали Зинерит става?
Няма как да си забъркам лосиона, за съжаление; защото АБ без рецепта не мога да си купя. И изобщо не знам какво да обяснявам на аптекарката. Тук е строго, дори са глицерин за ме питали за какво го купувам...

Ако имаш кой да ти изпрати, с куриер ще стане бързо. Защо е чак толкова строго? То е вярно, че не е редно хората да се самолекуват, ама чак пък толкова, та чак за глицерин...?!?

Глицерина се ползва за направа на самоделни бомби, за това са питали вероятно за какво се купува Smile

Входното по математика за седми клас било изпратено от министерството като два варианта - това ново ли е като практика? Било лесно според моя син....ще видим резултата Sweat Smile

# 598
  • Варна
Здравейте, синът ми е на 14 и половина , тук там се появи 1 или две пъпчици, но като цяло има чудесна кожа, направо е бебешка, поне за момента..Ползва от няколко месеца Измиващ гел за лице Neutrogena Visibly Clear Pink Grapefruit, чудесен е дори аз го ползвам понякога Simple Smile И активния крем за акне на Биотрейд ако излезе пъпчица- само на нея малко.
За ученето - в осми клас е, сам се справя, то тази година имат 5 предмета на кръст общо взето, по 4 часа английски всеки ден..Миналата година , както почти всички взимаше уроци по БЕЛ и Математика, само в седми клас. Не е кой знае какъв отличник и много ученолюбив и старателен , но да кажем , че сравнително добре се справя..Аз и не съм от много амбициозните родители, т.е. предпочитам да го подкрепям , без да го бутам само, тъй като на сила хубост рядко става. Най-важното за момента е да ми споделя / до колкото е възможно/ , за да не изпусна нещо ако притеснително се случва около него, среда, училище и такива подобни неща ..

# 599
Синът ми се оплаква, че трудно се концентрира и проблеми със запаметяването. Дали знаете някакви добавки или упражнения, които биха помогнали.

Общи условия

Активация на акаунт