Пубертетът при момчетата - тема 11

• 49 938
  • 726
  •   1
Отговори
# 615
  • Deutschland/HE
Децата ми в немска гимназия имат всяка година до 10 клас или изкуство/рисуване, или музика в учебната програма.

След това в Оберщуфе (11-13ти клас) също избират между  музика, рисуване или театър.

# 616
colibri,
Благодаря. Догодина ще видим и ние.

# 617
  • Варна
Дори и международните училища имат музика до 10 клас, а физическо до 12. За да го направят по този начин си има причини.
Сигурна съм в това.Просто се чудя какви..С чужбина не искам да се сравнявам аз, защо системата на обучение и преподаване е коренно различна..Оценяването-също.

# 618
Намирам го за много хубаво да се изучава в горните класове някакъв вид изкуство. Децата са вече много по-ориентирани какво ги влече и могат да изберат дали ще се занимават с музика или рисуване. Дори и да са по- талантливи в техническите дисциплини, изкуството е широко застъпено и там и има много възможности за творчески приложения в чисто техническите области.
Считам се за силно ощетена, че в моите години музиката и рисуването бяха подценявани. А уж учех в елитни гимназии.
Много интересни неща се учат и по доста разчупен начин. Разбира се, много голяма роля играе и преподавателя. Синът ми си беше избрал музика (свири от малък), но си смени музиката на изкуство, заради преподавателя, въпреки, че в рисуването е по- слаб.
Концентрацията му е най- силна по нощите.
Нямам наблюдения да се е омързеливил, но със сигурност денем си " губи времето" с всякакви неща, различни от учене. Нощем пише домашни, учи за изпити, подготвя презентации и пр.

# 619
  • София

Явно трябва да има и предмети за лека отмора.

Това е така , но според мен е макс до 7 клас / че и до 5-6 даже/ . Не иска болшинството да пее в часа обаче вече категорично на тази възраст  нито да чете учебника по музика, започват да се държат подигравателно към предмета и изнервят и учителя..Според мен всеки ден спортни дейности или физическо е много по-необходимо.

Според мен тези часове са за обща култура. Аз не си спомням да съм пяла (четете "грачила") в гимназията, но пък госпожата по музика ни беше организирала така часовете, че на всички ни беше мн интересно - всеки представяше своята любима група/изпълнител - с история и любими парчета, запознавахме се с различните стилове музика. Освен това тя беше високо ерудиран учител и ни водеше много по театри (намираше билети на нищожни цени) и интересни филми, които често след това сме обсъждали.
По рисуване доколкото знам се учи история на изкуството, могат да се запознават с различни техники и произведения.
Докосването по един или друг начин до изкуството обогатява децата и възпитава у тях вкус и усет, не само като начин на изразяване, а като носители на емоция и спомени.

# 620
  • Пловдив
Момичета, много ми е криво и болно като гледам лицето на синкото Head Band  В момента му е доста възпалено и болезнено акнето...процедурите са му чак на 13-ти.

# 621
Мистик, ти мажеш ли с лосиона със салициловия спирт, не помага ли при вас?

# 622
  • Пловдив
Не, не съм го правила...нали процедури ще му правят, та да не стане по-зле. А и щом пресушава май не е ок, то и сега му е суха кожата.

# 623
Мистик, аз съм много доволна от антиакнетичната козметика на Уриаж. Пробвали ли сте с нея?

# 624
  • Пловдив
Нея не...на Авен само.

# 625
  • Варна
Момичета, много ми е криво и болно като гледам лицето на синкото Head Band  В момента му е доста възпалено и болезнено акнето...процедурите са му чак на 13-ти.

извинявай, че питам, от скоро съм в тази група, но пазил ли е диета...хранителна? Акнето се повлиява добре от безмлечна и алкална диета поне до колкото е възможно спазвайте ..Зная, че е ужасно трудно с тийнейджъри, но според мен чистенето започва от вътре навън.Зная ли.....Козметиката при обострено акне е с ефект чак след вътрешно прочистване.Успех с процедурите, всичко ще е наред и ще се оправи Blue Heart
Трябва да се хидратира кожата, не само изсушаващи лекарства,да. Хидратация и слънцезащита, задължително.

# 626
Моя приятелка имаше акне и лекар ѝ предписа да пие бирена мая - действала добре за пречистване на кръвта, откъдето и акнето. Като страничен ефект обаче се напълнявало.

# 627
  • Пловдив
Пие бирена мая...Не е пробвал с хранителен режим. Не иска, ама ще говорим пак...знам, че помага. Сега мм ще почва да и ние покрай него освен да минем.

Последната докторка каза да забрави хидратиращоя крем. Ако почувства сухота да мокеи лицето и така да втрива крем.
Благодаря за мненията!

# 628
Момичета, много ми е криво и болно като гледам лицето на синкото Head Band  В момента му е доста възпалено и болезнено акнето...процедурите са му чак на 13-ти.

Вземи му за пиене Алое Вера гел 99,5 % и сок на Nature's way - има го в аптеките. Знам, че помага много за много проблемна кожа. Със сигурност няма да му навреди, ако го пие известно време - то е полезно за много неща. Може  да му вземеш и нещо за детокс, за да му прочисти малко организма - възможно е ниякои храни да не му понасят и да подсилват акнето. Показвам ти ги и двете на снимки. Детокса го има във всички големи супермаркети - 100 г. струва към 8 лв. Слагай му по 1 чаена лъжичка в плодово смути с малко мед.

Скрит текст:

# 629
Аз (на 40 г) си имам акне заради хормонална терапия. Козметиката е с временен резултат, защото се привиква към нея и спира да действа. Диета без млечни, ядки и шоколад дава изключително бързи резултати, но тийнеиджърите я отказват категорично. Макар че като опре ножа до кокала с малко твърдост и настояване се навиват, а като видят резултата се вразумяват. Другото много важно нещо - за една седмица на чист въздух (на село) ми изчезнаха всички неравности от лицето - бях изумена!

Общи условия

Активация на акаунт