Паническо разстройство - 54

• 53 797
  • 895
  •   1
Отговори
# 585
Първо на личен лекар. След това ендокринолог и невролог. След това те ще преценят спрямо текущо състояние след преглед как да се процедира.

# 586
Да попитам.
Някой има ли като мен следната комбинация? :
Предменструален синдром+Паник атаки+Тревожност+Хормони на щитовидната извън норми
Поне ще ми даде съвет какво да правя, защото този коктейл е просто непоносим.....
😭😭😭
Лекувам щитовидна и ми казват, че докато хормоните не влязат в граници няма да се оправи положението....
14 дни преди цикъл положението е трагично и с всеки изминал месец е по-зле. Дори има дни, в който съм неспособна да стоя в офиса на работа ☹️

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 20:17 от Петя Димитрова 634045

# 587
Да попитам.
Предменструален синдром+Паник атаки+Тревожност+Хормони на щитовидната извън норми
Поне ще ми даде съвет какво да правя, защото този коктейл е просто непоносим.....
😭😭😭
Лекувам щитовидна и ми казват, че докато хормоните не влязат в граници няма да се оправи положението....
14 дни преди цикъл положението е трагично и с всеки изминал месец е по-зле. Дори има дни, в който съм неспособна да стоя в офиса на работа ☹
Здравей,аз май съм така с ПМС ,тежко .Ходих на гинеколог,засега нямам големи притеснения.Предложи ми противозачатъчни ,но се въздържам.Сега си мисля за Витекс,не знам дали си чувала,ако да,сподели.Иначе аз съм на 39,гинеколога каза,че тръгвам лека полека по пътя на приключване на играта 😃😃😃.Не ми се мисли накрая как ще е .С тревожността сме стари приятели,щитовидната е добре.Ако измислиш нещо ,което работи и може да се живее преди цикъл,следя.

# 588
И аз мисля да ходя на гинеколог, ама не ми се пият противозачатъчни. И без това чакаме щитовидната да се оправи, че да почваме бебе правенето 😊😊
Иначе аз засега кретам някак си 🤷‍♀️😁
Пиех едни чайове на фиторелакс-мащерки, менти, един друго нерворелакд май беше, ама дето викат старите хора КЕЛ ФАЙДА 😂😂😂
Да попитам.
😭😭😭
14 дни преди цикъл положението е трагично и с всеки изминал месец е по-зле. Дори има дни, в който съм неспособна да стоя в офиса на работа ☹
Здравей,аз май съм така с ПМС ,тежко .Ходих на гинеколог,засега нямам големи притеснения.Предложи ми противозачатъчни ,но се въздържам.Сега си мисля за Витекс,не знам дали си чувала,ако да,сподели.Иначе аз съм на 39,гинеколога каза,че тръгвам лека полека по пътя на приключване на играта 😃😃😃.Не ми се мисли накрая как ще е .С тревожността сме стари приятели,щитовидната е добре.Ако измислиш нещо ,което работи и може да се живее преди цикъл,следя.

# 589
И аз съм с тежък ПМС, но стана толкова тежък, откакто имам тревожност. Нещата винаги са навързани и е трудно да кажем кое е първото - кокошката или яйцето. Да, всички казват, че трябва да се оправят хормоните, за да се успокоим, но не е лошо да се успокоим, за да се оправят хормоните. На мен ашвагандата ми помогна за цикъла и болките, като имате предвид, че аз съм с тежка ендометриоза и при мен цикълът е ад. Работата е комплексна. Защото освен хапчета и психотерапии, човек трябва да насочи внимание и върху душата си. Да си зададе най-трудните въпроси и да понесе отговорите им. Защо сме стигнали дотук? Какво е това, което искаме да скрием зад симптомите? Какво печелим от пр?

# 590
При мен всичко започна с лечението на щитовидна, до тогава бях така, че не разбрах кога ще ми дойде.

# 591
Здравейте,не съм изчела цялата тема,но не знам какво да правя.В депресия съм ,имам силна тревожност особено сутрин.Реве ми се често.Като стана имам едно напрежение  страх ,повдига ми се.Не знам как да си помогна. Записах час за психиатър.Исках да избегна хапчетата ,но се мъча.

# 592
И аз мисля да ходя на гинеколог, ама не ми се пият противозачатъчни. И без това чакаме щитовидната да се оправи, че да почваме бебе правенето 😊😊
Иначе аз засега кретам някак си 🤷‍♀️😁
Пиех едни чайове на фиторелакс-мащерки, менти, един друго нерворелакд май беше, ама дето викат старите хора КЕЛ ФАЙДА 😂😂😂
Да попитам.
😭😭😭
Здравей, от личния днес разбрах две неща.
Първото имам страшни болки във врата и лявата ръка и се оказа прищипан нерв и затова при паник атака напоследък все там не боли.
И другото, каза ми да пия Седатиф  ПС на Боарон-хомеопатия е. Увери ме, че много ще ми помогне със ПМС. Същото ми казаха и в аптеката като си го взех, така че много се обнадеждих 🙏

# 593
С рецепта ли го взе?

# 594
Да, личния ми го написа с другите лекарства. Но можеш да попиташ в аптеката дали е задължително с рецепта.
Много е сладко и приятно на вкус, вече изсмуках първите 2 хапченца ☺️

# 595
  • София
Да, личния ми го написа с другите лекарства. Но можеш да попиташ в аптеката дали е задължително с рецепта.
Много е сладко и приятно на вкус, вече изсмуках първите 2 хапченца ☺️

Петя пиши после дали имат ефект .

# 596
Георги какви точно са ти симптомите при депресия...в смисъл само психически или и физически...и как точно започва при теб...
От както спрях АД нямам ПА...не изпадам в паника и тревожност...но постоянно се чувствам уморена...мога да спя постоянно...и постоянно имам физически симптоми свързани със силна болка...от 10 дни адски силна болка по целия гръб постоянни...и краката ми като кашкавален и все едно не ме държат коленете... болката отива и към бъбречна направо се прививам ,а изследванията са идеални ...,имам и като преминаване на ток в гърба и в гърдите придружено с болка...по скоро стрелкаща болка ...незнам как да го опиша...една невроложка ми говори за МС...аз имам Ямр на главата преди 2 години и личната ми е категорична,че МС се открива на ЯМР в много ранен стадий и щом нищо е нямало преди 2 години,значи не е това...

Последна редакция: ср, 17 авг 2022, 20:26 от Надежда Х

# 597
Здравейте, аз искам да ви помоля,който е имал страх от пътуване да сподели как се е справил. Съветите на Георги за излизането много ми помогнаха и вече не ме е страх, но сега пък ми предстои пътуване в неделя и само за това мисля. Осъзнавам колко е нелепо да ме е страх, защото съм пътувала къде ли не преди, но ако може да споделите, за да тръгна все пак, че ако откажа мъжа ми много ще се ядоса.

# 598
Георги какви точно са ти симптомите при депресия...в смисъл само психически или и физически...и как точно започва при теб...
От както спрях АД нямам ПА...не изпадам в паника и тревожност...но постоянно се чувствам уморена...мога да спя постоянно...и постоянно имам физически симптоми свързани със силна болка...от 10 дни адски силна болка по целия гръб постоянни...и краката ми като кашкавален и все едно не ме държат коленете... болката отива и към бъбречна направо се прививам ,а изследванията са идеални ...,имам и като преминаване на ток в гърба и в гърдите придружено с болка...по скоро стрелкаща болка ...незнам как да го опиша...една невроложка ми говори за МС...аз имам Ямр на главата преди 2 години и личната ми е категорична,че МС се открива на ЯМР в много ранен стадий и щом нищо е нямало преди 2 години,значи не е това...
Аз нямам депресия! Имах пост ковид депресия и си беше диагностицирана като такава. Тя е с остро начало от нищото и изключително бързо се развива, но и толкова бързо си отива. Не помня точно какво беше, сякаш негативни мисли и нежелание за нищо беше началото и основното. Но отмина след месец някъде.

# 599
Здравейте, аз искам да ви помоля,който е имал страх от пътуване да сподели как се е справил. Съветите на Георги за излизането много ми помогнаха и вече не ме е страх, но сега пък ми предстои пътуване в неделя и само за това мисля. Осъзнавам колко е нелепо да ме е страх, защото съм пътувала къде ли не преди, но ако може да споделите, за да тръгна все пак, че ако откажа мъжа ми много ще се ядоса.
Аз отключи този страх след като приятел загина в катастрофа, аз не бях в колата. Много навътре го приех. Не можех да се кача ,дори да седна само в кола. По бабешки ми ляха куршум 3 пъти. После, то няма как, качвах се в колата и първите 10-15 мин ми бяха кошмарни-то какво ли не ми минаваше през ума. Ама с времето по свой си начин някак успях да се събера и го преодолях.
☺️☺️☺️

Общи условия

Активация на акаунт