Паническо разстройство - 54

• 53 767
  • 895
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, темите са много и са много дълги и затова не съм ги чела. Започвам с това, че съм на 23г. със социално паническо разстройство или социална тревожност. От около 2, 3 години го имам, но сега напоследък още повече се засили, особено когато осъзнах напълно, че го имам, колкото и да не ми се вярва. Чувствам се зле,точно поради тази причина, и усещам как това нещо заема все повече голяма част от мислите ми и изпадам в леки депресивни състояния. Постоянни мисли как ще го живея тоя живот, как ще извършвам дадени дейностти, как ще поемам отговорности и т.н. Но не това е основния проблем, а тези телесни симптоми(треперене, изпотяване, сърцебиене) които изпитвам при дадени обстоятелства. И напоследък все повече се засилват и то при все по обикновени ситуации, направо се превръщат в паник атаки и искам да избягам от ситуацията. Опитвала съм медитация, билки , няма резултат до тук. Единствено ми остава да се насоча към лекар, но мисля направо към психиатър, защото според мен психолог едва ли ще ми помогне, мен не ме тревожат ситуациите и хората, а треперенето на ръцете и изпотяването, направо като се сетя, че ги получавам и вече даже сама си ги предизвиквам от нищото, сама си вкарвам страх и полудявам.Търся мнения и съвети относно социалното разстройство, и най- вече ме интересува дали има лечение това нещо, Моля само хора които са се сблъсквали с този проблем да ми пишат на лично съобщение.

Аз имах социално разстройство и то още от дете, благодарение на ежедневния физически и психически тормоз от страна на майка ми. И за да ми е по-пълна екстрата, съпроводено със синдром на раздразнено дебело черво. Случайно попаднах на специализация по хипнотерапия , предназначена за психолози и самото присъствие и контактът с колегите ми помогнаха да се измъкна от омагьосания кръг, в който се въъртях 27 години. Има още много какво да се желая, но още не съм намерила време да отида при обучителя си на лични сеанси. Вярвам, че ще се справя и ще сбъдна мечтата си да работя като психолог не само по училищата, а и в реалния живот, защото  по мои наблюдения, най-добри са тези психолози, които са минали през болката и знаят за какво иде реч. Визиирам, например, Орлин Баев. Желая ви успех. Вие избирате дали да се лекувате с лекарства, или с психотерапия. Не съм против лекарствата, защото през тези 27 години оцелявах с тяхна помощ.... но всеки сам си избира по кой път да поеме. С лекарствата е по-лесния. Най-трудният начин е с холотропно дишане, но пък е най-бързият и най-сигурният. А за мен най-приятният е с хипно и психотерапия, но пък си трябва постоянство и пари, защото за съжаление, психотерапията в нашата държава не се предлага по здравна каса....

# 616
Здравейте,извинявам се ,че нахлувам в темата,изписаха ми Аритави и Клонарекс.Пух първото към 1,към 3 съм заспала и сега се чувствам странно-постоянно имам позиви за прозЯване(което прочетох,че го има в нежеланите ефекти ,но накрая на прозявката ми се схваща гърлото,все едно някой ме е стиснал. И кръвното е 140/95 дали е от хапчето....Благодаря Ви предварително 😊

# 617
Здравейте,извинявам се ,че нахлувам в темата,изписаха ми Аритави и Клонарекс.Пух първото към 1,към 3 съм заспала и сега се чувствам странно-постоянно имам позиви за прозЯване(което прочетох,че го има в нежеланите ефекти ,но накрая на прозявката ми се схваща гърлото,все едно някой ме е стиснал. И кръвното е 140/95 дали е от хапчето....Благодаря Ви предварително 😊

При SSRI и SNRI, много често се появява хипервентилация и прозяване като страничен ефект.... до месец трябва да отшуми. Ако толкова ви напряга, опитайте с квадратно, или алтернативно дишане и ще се успокоите....

# 618
Благодаря за бързото включване,това исках да попитам дали трябва да се свържа,с доктора или да изчакам.А какво означават първите две съкращения😊

# 619
Благодаря за бързото включване,това исках да попитам дали трябва да се свържа,с доктора или да изчакам.А какво означават първите две съкращения😊
Селективни инхибитори на обратното захващане на серотонин и и инхибитори на обратното захващане на серотонин и норепинефрин...

# 620
Здравейте! Проблемът ми е малко по-различен, но няма друга активна тема, а ми трябва помощ. Реших да потърся психолог, единственият подходящ в града ми (другите са някакви ОПЛ, специализирали психология колкото да имат специализация (нали им изискваха преди време). На сайта й имаше опция да пиша, писах й, питах кога има свободен час и каква е цената за консултация. Отговори ми, че нямала часове, да се обадя, ако искам, на другия въпрос - нищо. Отговорих,че питам за часове ориентировъчно, не за близките дни непременно, пак питах и за таксата и дали не иска да каже, че за момента не приема нови пациенти, но повече не ми отговори. Понеже за първи път търся точно такъв лекар, се чудя какво не е наред...

# 621
Ами, определено психолога не е наред🤣🧐. Изключително просташко и не професионално... Те повечето са хора, които нищо друго не са могли да завършат.. Ама аз и мойта котка да запиша психология и тя ще се дипломира.... Ако очакваш да намериш тук психолог, като ония по филмите-няма да стане😁. Има тук във форума психолог-Людмил Стефанов, пиши там и евентуално да те насочи към кого да се обърнеш...
https://m.bg-mamma.com/?topic=1201557.msg45203052#new

# 622
Здравейте група.Почти месец съм на есобел и флуаксол ,обаче си ме мъчи депресията и това е.
Днес трябва да занеса документи за започване на работа и от сутринта ми е напрегнато.
Вие работите ли?
При мен вече втори път при сериозни кризи се налага да напусна работа Sad

# 623
  • София
Аз си работя с ПА от 7 години. Хубавото  е при мен,  че за това време с колегите си  знаем и кътните зъби и  си ме знаят каква съм. Работата ми  си е стресираща в по-голяма част от времето, но пък  ме отвлича от страховете ми. Или просто  сменям ПА със обикновен стрес.

# 624
С Ципралекс може ли да се пие алкохол? Визирам една бира или чаша вино, например. На рожден ден съм на близка приятелка в края на седмицата, а буквално преди 2 дни започнах АД...

# 625
С Ципралекс може ли да се пие алкохол? Визирам една бира или чаша вино, например. На рожден ден съм на близка приятелка в края на седмицата, а буквално преди 2 дни започнах АД...
Няма кой да ви посъветва по въпроса.
Първо съвсем в началото сте,още организма ви привиква към медикамента.Второ всеки организъм е различен,реагира по собствен начин.
Взимате сама решението си,не мисля,че ще ви се случи нещо фатално,но не е изключено да стане фал( я световъртеж,я прималяване и един куп други странични ефекти)
Когато пиех АД избягвах алкохол.

# 626
Здравейте група.Почти месец съм на есобел и флуаксол ,обаче си ме мъчи депресията и това е.
Днес трябва да занеса документи за започване на работа и от сутринта ми е напрегнато.
Вие работите ли?
При мен вече втори път при сериозни кризи се налага да напусна работа Sad
Работя от както започнах АД и много ми помогна работата да изляза от това състояние в което бях...сега след като ги спрях все още работя...Не ти ли изписаха и клонарекс или лорапам в началото да пиеш...аз мисля че точно заради клонарекса който пиех в началото с АД и флуанксола въобще не усетих странични ефекти,усилване на симптоми,а напротив още на втория ден бях супер и излязох на разходка,а на петия ден вече пътувах в малък претъпкан микробус по 100 км на ден за да ходя на обучение за новата си работа,което беше направо героизъм за мен...аз пиех клонарекс 0.5 сутрин и следобед по 1/2 вечер по 1т. И го пих около година...това е общо със периода на намаляне и спиране

# 627
Аз пия Ципралекс и Флуанксол от години и си позволявам алкохол,  като гледам да има интервал от приема им. Например сутрин пия хапчетата, а вечер алкохол

# 628
Мен от Аритави много ме отпусна всичко...пия го сутрин и в 13.00ч трябва са легна да дремна,малко като пияна съм.И цялото тяло ми е отпуснато,вкл.и болките в гръб,кръст изчезнаха,а и от 3 дена от както го пия не са ми се обаждания проблемите, а доктора каза поне две седмици. Нямам разтрепервания,стягане в гърдите и световъртеж ,моментите на тъга ,тревожност и т.н.за първи път пия АД ,разбрах,че с времето тези странични ефекти намалявали,дано,че нищо не ми иде да свърша ...

# 629
Аритавито, поне на мен, ми подейства доста добре. Изкара ме от доста тежко положение.

Общи условия

Активация на акаунт