Паническо разстройство - 54

• 53 736
  • 895
  •   1
Отговори
# 630
С Ципралекс може ли да се пие алкохол? Визирам една бира или чаша вино, например. На рожден ден съм на близка приятелка в края на седмицата, а буквално преди 2 дни започнах АД...

На всички лекарства, независимо какви, пише, че не може алкохол. . Аз пия алкохол, но аз си пия лекарствата като стана от сън. А питие си наливам вечер, когато ми се допие, така, че всеки сам си "преценЯ"......

# 631
На всички лекарства, независимо какви, пише, че не може алкохол. . Аз пия алкохол, но аз си пия лекарствата като стана от сън. А питие си наливам вечер, когато ми се допие, така, че всеки сам си "преценЯ"......
Ципралекс - сутрин го приемам и аз, но все пак нямам представа дали е ок вечерта да изпия питие и затова попитах...

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 17:04 от ~desex~

# 632
Ципралелс - сутрин го приемам и аз, но все пак нямам представа дали е ок вечерта да изпия питие и затова попитах...

Правилно питате! Именно затова ви казах, че всеки сам преценява. Аз и твърд алкохол пия, а това ме прави безотговорна, защото не трябва....

# 633
Някой приемал ли е Коаксил?

По-различен антидепресант, който започвал да действа по-бързо и имал по-малко странични ефекти.

# 634
Здравейте.
Може ли някой да ми обясни защо се случват ПА..навсякъде чета,че са зов за промяна.Но не мога да разбера каква промяна.Винаги съм била добра с хората,бях най-спокойния човек на света,търпях всичко,как да променя, какво да променя.Аз съм си такава ,но напоследък имам чувството ,че съм се озлобила,а аз не искам да съм такава.Наистина не знам защо ми се случва всичко 😭

# 635
Здравейте.
Може ли някой да ми обясни защо се случват ПА..навсякъде чета,че са зов за промяна.Но не мога да разбера каква промяна.Винаги съм била добра с хората,бях най-спокойния човек на света,търпях всичко,как да променя, какво да променя.Аз съм си такава ,но напоследък имам чувството ,че съм се озлобила,а аз не искам да съм такава.Наистина не знам защо ми се случва всичко 😭
Удебеленото мисля,че те е довело до тук...

# 636
Как може да търпиш всичко и после да се чудиш откъде ти е дошло…
Щом си се озлобила, значи имаш задържан гняв. А да си добър с хората означава на първо място да си добър със себе си.

# 637
Точно от "търпя всичко", "гледам на другите да им е ОК"  и т.н. се стига дотук. Следващата причина е психиката- по-чувствителните страдат. И не на последно място максималисти, перфекционисти и подобни патят/ патим.

# 638
Винаги първо гледам другите да са добре, себе си не се поглеждам. Просто имах невероятно търпение,което след силен стрес-принудително напускане на работа  ,където много търпях,се изчерпа.Оттогава не съм добре,много тежко го изживях .Оттогава само мисля връщам се назад и само мисля,мисля...вкъщи мъжа ми не ме разбира ,чувствам се адски самотна и не мога да спя,вече сърцето ме боли от безсъние,нищо не ми помага.Но искам поне да си обясня къде бъркам, ужасно ми е мъчно,бях весел,силен човек,къде обърках..боли ме душата,чувствам  се празна ,сякаш няма смисъл да живея,а имам  две деца 😭

# 639
Здравейте,пиша тук защото се чуствам ужасно ,от няколко месеца имам паник атаки ,сутрин преди да се събудя,не мога да дишам ,едно безкрайно чувство на страх,че нещо лошо ще се случи ,сърцебиене,потя се ,иде ми да умра,това е всяка сутрин,ако съм под голям стрес се случва и през деня.Опитвам се да намеря причината ,корена на този страх ,вярно  живея сама с две деца,парични жпроблеми и т.н.,но не съм само аз ,а и в края на крайщата се оправям,но не мофа да спя ,събуждам се със страх ,че нещо ужасно ще се случи,всяка сутрин,вече ме е страх да заспя,като се получи се опитвам да си повтарям ,че е ирационален страх,че съм добре ,не мога да се владея,от няколко дни започнах на моя глава да пия по един лексотан вечер,сега спя що годе нормално ,но сутрин пак се будя ужасена,страх ме е ,че нещо съм направила или нещо лошо ще стане,взех час за личния ,но тук за да стигнеш до психолог се чака ужасно дълго ,а аз не се чувствам добре,най-малкото нещо ме разтреперва и не мога дъх да си поема.Знам ,че съм много чувствителна ,но не знам как да се накарам да бъда непукист,да не се разтрепервам при всяка пречка или неприятност.Лексотана ми помогна малко ,но от него пък все съм замаяна,честно казано ,имам чуството че тези паникога няма да се махнат и вечно ще се събуждам с това чувство ,че умирам.Не намирам смисъл в психолога,ходила съм ,тук веднага ти изписват антидепресанти и ги налучкват,бяха ми изписали ,изпих едно и така жестоко се надрусах,беше ужасно усещане и не искам да пробвам други докато намеря това ,което ще помогне.Не знам как да се накарам да не ме е страх.

# 640
Здравейте.
Удебеленото мисля,че те е довело до тук...
Toчно така, и аз затова съм на тоя хал.. От търпене на всичко, съобразяване с другите хора, подценяваме себе си и винаги поставяме чувствата на другите хора пред нашите, от там идва всичко..
Знам, че мястото не му е тук, но относно темата, някой познава ли добър психиатър и психолог/психотерапевт в Стара Загора?

# 641
За психолог мога да препоръчам Радост Овагимян.

# 642
Здравейте отново от мен,нещо не мога да издържа на това Аритави,нямам сила за нищо,днеска спах от 1 до 6 и не се чувствам отпочинала,а и дете за гледане имам.С доктора не успях да се свържа и не знам какво да правя ,искам да се оправя ,дори виждам положителна промяна ,спря ми задуха и прескачането на сърцето,треперенето също.Просто се чудя,следващата ми дата е чак на 16,а преди това ни предстои дълга почивка,която е толкова дългочакана(при мен се случи това,че майка ми и баща ми починаха през много кратък период и отдавна имам нужда да отдъхна),та не искам и там да съм като парцал...Моля за съвети 😔

# 643
Здравейте, частта с игличките по пръстите би ли могла да продължи по-дълго или описвате атака? Защото след месеци ходене по невролози и изследвания май ще ходя на психиатър

# 644
Здравейте отново от мен,нещо не мога да издържа на това Аритави,нямам сила за нищо,днеска спах от 1 до 6 и не се чувствам отпочинала,а и дете за гледане имам.С доктора не успях да се свържа и не знам какво да правя ,искам да се оправя ,дори виждам положителна промяна ,спря ми задуха и прескачането на сърцето,треперенето също.Просто се чудя,следващата ми дата е чак на 16,а преди това ни предстои дълга почивка,която е толкова дългочакана(при мен се случи това,че майка ми и баща ми починаха през много кратък период и отдавна имам нужда да отдъхна),та не искам и там да съм като парцал...Моля за съвети 😔
Само докторът може да каже, дали да се коригира дозата или да се изпише нещо с АД, а може би и да се смени.

Скрит текст:
Здравейте,пиша тук защото се чуствам ужасно ,от няколко месеца имам паник атаки ,сутрин преди да се събудя,не мога да дишам ,едно безкрайно чувство на страх,че нещо лошо ще се случи ,сърцебиене,потя се ,иде ми да умра,това е всяка сутрин,ако съм под голям стрес се случва и през деня.Опитвам се да намеря причината ,корена на този страх ,вярно  живея сама с две деца,парични жпроблеми и т.н.,но не съм само аз ,а и в края на крайщата се оправям,но не мофа да спя ,събуждам се със страх ,че нещо ужасно ще се случи,всяка сутрин,вече ме е страх да заспя,като се получи се опитвам да си повтарям ,че е ирационален страх,че съм добре ,не мога да се владея,от няколко дни започнах на моя глава да пия по един лексотан вечер,сега спя що годе нормално ,но сутрин пак се будя ужасена,страх ме е ,че нещо съм направила или нещо лошо ще стане,взех час за личния ,но тук за да стигнеш до психолог се чака ужасно дълго ,а аз не се чувствам добре,най-малкото нещо ме разтреперва и не мога дъх да си поема.Знам ,че съм много чувствителна ,но не знам как да се накарам да бъда непукист,да не се разтрепервам при всяка пречка или неприятност.Лексотана ми помогна малко ,но от него пък все съм замаяна,честно казано ,имам чуството че тези паникога няма да се махнат и вечно ще се събуждам с това чувство ,че умирам.Не намирам смисъл в психолога,ходила съм ,тук веднага ти изписват антидепресанти и ги налучкват,бяха ми изписали ,изпих едно и така жестоко се надрусах,беше ужасно усещане и не искам да пробвам други докато намеря това ,което ще помогне.
Не знам как да се накарам да не ме е страх.
Трудна работа. Аз поне дълго време се борех без добавки, без хапчета. После започнах с хранителни добавки и билки. Не успях да изляза от това състояние. Преминах през медикаменти и сега вече постепенно вървя към спиране и преминаване към добавки. Другият вариант е психотерапевт. При мен не помогна.

Общи условия

Активация на акаунт