Паническо разстройство - 54

• 53 734
  • 895
  •   1
Отговори
# 645
Скрит текст:
]
Здравейте,пиша тук защото се чуствам ужасно ,от няколко месеца имам паник атаки ,сутрин преди да се събудя,не мога да дишам ,едно безкрайно чувство на страх,че нещо лошо ще се случи ,сърцебиене,потя се ,иде ми да умра,това е всяка сутрин,ако съм под голям стрес се случва и през деня.Опитвам се да намеря причината ,корена на този страх ,вярно  живея сама с две деца,парични жпроблеми и т.н.,но не съм само аз ,а и в края на крайщата се оправям,но не мофа да спя ,събуждам се със страх ,че нещо ужасно ще се случи,всяка сутрин,вече ме е страх да заспя,като се получи се опитвам да си повтарям ,че е ирационален страх,че съм добре ,не мога да се владея,от няколко дни започнах на моя глава да пия по един лексотан вечер,сега спя що годе нормално ,но сутрин пак се будя ужасена,страх ме е ,че нещо съм направила или нещо лошо ще стане,взех час за личния ,но тук за да стигнеш до психолог се чака ужасно дълго ,а аз не се чувствам добре,най-малкото нещо ме разтреперва и не мога дъх да си поема.Знам ,че съм много чувствителна ,но не знам как да се накарам да бъда непукист,да не се разтрепервам при всяка пречка или неприятност.Лексотана ми помогна малко ,но от него пък все съм замаяна,честно казано ,имам чуството че тези паникога няма да се махнат и вечно ще се събуждам с това чувство ,че умирам.Не намирам смисъл в психолога,ходила съм ,тук веднага ти изписват антидепресанти и ги налучкват,бяха ми изписали ,изпих едно и така жестоко се надрусах,беше ужасно усещане и не искам да пробвам други докато намеря това ,което ще помогне.Не знам как да се накарам да не ме е страх.[/spoiler

Лелеееее, та къде е това тук, дето психологът си позволява лекарства да изписва? Ми да ви мятам всички наред, па тогава и да ви изписвам лекарства...Изобщо не ми звучи сериозно това. Във всяка държава психологът си е просто консултант. Лекарства може да изпише единствено психиатър, или в най-лошия случай психотерапевт, само, че този психотерапевт, трябва да има МЕДИЦИНСКО образование и да е държал изпит по фармакология...

Последна редакция: нд, 28 авг 2022, 00:02 от Петра_999

# 646
Петра, може би е станало объркване  като е писала жената и става дума за психиатър. Едва ли някъде психолог си позволява да изписва лекарства.
Относно това, че Вие сте психолог.... какво да Ви кажа... Твърде крайни мнения заемате, твърде е не професионално, разбирате ли?

# 647
На някой случвало ли му се е да усеща в ухото си сякаш има пеперуда, която се блъска в тъпанчето? Не постоянно, а през около 30 мин. За няколко секунди. Ще полудея. Не знам дали е мускул във вътрешното ухо, който потрепва или някоя страхотия, но е подлудяващо. Имам шум в другото ухо, но той е от години. Това е много по-гадно. Четох за някакъв tensor timpani syndrome и хич не ми хареса…

# 648
Димана случвало ми се е...отвратително е...опитай се да не му обръщаш внимание,че се задълбочава...
А вие имали ли сте такава силна умора,чак се притеснявам вече...нямам сили за нищо едвам се влача...мога да спя постоянно...вечер като се легна към 23 ч и ако на другия ден никой не ме събуди мога да спя до 10 часа...и като стана се чувствам супер уморена едвам едвам свърша нещо и мога пак да си легна и да спя...мога да спя постоянно...преди си мислех,че е от лекарствата...ама вече 2 месеца не пия нищо...и на работа едвам се влача...такава силна умора никога не съм имала...това трае вече месец...че и повече
Като си спомня какво весело,усмихнато и жизнено момиче бях преди ми се реве...баба ми е на 80 и е с един куп заболявания и има повече енергия от мен и изглежда по жизнена...
Някой имал ли е такава силна и продължителна умора...

# 649
Димана случвало ми се е...отвратително е...опитай се да не му обръщаш внимание,че се задълбочава...
А вие имали ли сте такава силна умора,чак се притеснявам вече...нямам сили за нищо едвам се влача...мога да спя постоянно...вечер като се легна към 23 ч и ако на другия ден никой не ме събуди мога да спя до 10 часа...и като стана се чувствам супер уморена едвам едвам свърша нещо и мога пак да си легна и да спя...мога да спя постоянно...преди си мислех,че е от лекарствата...ама вече 2 месеца не пия нищо...и на работа едвам се влача...такава силна умора никога не съм имала...това трае вече месец...че и повече
Като си спомня какво весело,усмихнато и жизнено момиче бях преди ми се реве...баба ми е на 80 и е с един куп заболявания и има повече енергия от мен и изглежда по жизнена...
Някой имал ли е такава силна и продължителна умора...
не съм имала,но бих изследвала желязото в кръвта.Липсва ли,батерията казват,че е изхабена…

# 650
Надежда Х , същата съм в момента, все едно мен описвате. Имам хипофункция на щитовидната жлеза и освен това, преди месец изследвах желязо - доста под минималната граница е и съм и с желязодефицитна анемия. Двете в комбинация + тревожността направо ми разказват играта.

Последна редакция: пн, 29 авг 2022, 15:32 от ~desex~

# 651
Ужас направо се влача...аз съм с базед...но хормоните ми от години са ок..не се сетих за желязо...пусках пкк там всичко е наред...и на лекарите само това им трябва щом ПКК е добре,значи ти няма нищо...
Аз мислех да пусна има пакет на лаборатория лина витамин б12 + витамин Д+ магнезий+желязо...защото преди години б12 и Д ми бяха много ниски...и си спомням тогава казах на еднокринолога ми и той се изсмя и ми вика кво толкова то почти на всеки са му ниски...останах потресена...

# 652
  • Цюрих
И аз съм с лека анемия. След прекаран Ковид в началото на месеца тревожността ми се обостри и се чувствам  много уморена. Започнах да пия флорадикс, защото от Малтофер ме боли стомаха. Ходих на лекар и ми казаха, че витамин В 12 също може да е в дефицит, защото е близо до граничната стойност. И вероятно от това са анемията и тревожността.
Странното е, че като започнах да пия  този комплекс от витамините, започнах горе - долу да спя през нощта. Дано наистина това да се окаже причината за тази тревожност. Иначе, още ми избухват топки в стомаха и ме хваща страх, разтрепервам се и получавам сърцебиене. Става за кратко, но е неприятно. Засега изчаквам с АД, за да се види дали лечението с добавките ще има ефект.

# 653
Чела съм тук във форума,че границите са много занижени...например ако границите за витамин б12 са от 200 до 700 и ако твоя резултат е 250,значи си с голям дефицит...желателно е да си на горна граница...аз преди години смуках някакви под езика по 1т на ден и си спомням че б12 ми се беше вдигнало но пък ми изяде желязото...и знам че ми бяха обяснили че трябва и двете неща да се приемат едновременно...утре ще си пусна този пакет на витамините...докато е на промоция,че иначе е скъпичко...хем ще видя и желязото как е...иначе хемоглобина ми е 140

# 654
  • Цюрих
Ами то в тази лаборатория, дето пусках, излезе 60 стойност, от 50.Тоест,за над 50 пише, че не би трябвало да има дефицит. Но според лекарката имам, защото общият обем еритроцити е занижен. Така или иначе имам проблеми с болежки в гърба и кръста и като ходих на невролог, ми изписа Неброн. Това е с алое, обаче от него ли от що ли, много ми се доспива. Действа успокояващо, така да се каже. Дано има ефект. Засега крампите ми спряха. Имах зверски крампи по краката, по бедрата, по мускулите на ребрата... Дано вече не се повтарят. И витамин Д ми е нисък, и феритинът. Надявам се с добавките да се коригират.

# 655
писах и в друга тема, но искам да споделя и тук проблема си
в постоянна тревожност съм, за какво ли не, а нямам причина реална
заради самият факт, че постоянно се тревожа за нещо, ми е трудно да съм щастлива
отделно избухвам за най-малките неща, а после съжалявам-не знам как ме търпят домашните, а имам тийн
имам и страх от пътуване, като тръгнем на път и ако има голямо движение, особено тирове и камиони, направо изпадам в паника
не знам какво да правя, някакви изследвания ли да си пусна, или направо на психолог да ходя
имам чувството че живея с вина за миналато и страх от бъдещето, но лошото е че така изпускам настоящето и не мога да му се насладя
най-интересното е ,че осъзнавам всичко това, опитвам се да променям нещата, но не се получава
имам чувството , че отвътре идва всичко, заради хормони или нещо друго
дали това е психично разстройство

Последна редакция: пн, 29 авг 2022, 15:38 от Svetla34

# 656
И аз съм с ужасна умора.Най-зле е сутрин до към 11ч.Все едно не съм спала през нощта.Не пия лекарства, които да ме унасят.И.аз съм с лека анемия..но някога не бях така изморена..

# 657
Aз имам нещо като социална тревожност, разтрепервам се и получавам сърцебиене, когато трябва да направя нещо, да говоря с някого, като плащам нещо в магазини и др. обществени места, при среща по-чужди хора. Но се разтрепервах, за няколко минути и после се отпускам. Но от 1, 2 седмици имам чувството, че се превърнаха в паник атаки, защото само като  вляза в магазина или като излизам навън съм под напрежение, усещам как ръцете ми се потят, пулса ми е учестен и треперя, а когато има  и хора около мен шока е пълен и мисълта, че могат да забележат състоянието ми не ми дава покой и още повече се увеличават симптомите. Отделно това имам и повишени мъжки хормони и се чудя дали има някаква връзка с това, ще ходя на психиатър, но се чудя дали и на ендокринолог да не отида. Искам да попитам някой има ли опит с успокояващи лекарства без лекарско предписание, нещо като хранителна добавка, която има ефект?

# 658
Ефект, зависи какво се очаква. Аз пих един билков сироп от А до Я, който добре действа.
Магнезий също.
Желязо - билкова кръв сиропа.
И ашвагандата за редуциране на тревожността е безотказна. (При мен поне)

# 659
Ефект, зависи какво се очаква. Аз пих един билков сироп от А до Я, който добре действа.
Магнезий също.
Желязо - билкова кръв сиропа.
И ашвагандата за редуциране на тревожността е безотказна. (При мен поне)
при мен също

Общи условия

Активация на акаунт