Паническо разстройство - 54

• 53 700
  • 895
  •   1
Отговори
# 675
За мен лечението е психотерапия + медикаменти. И то добър психотерапвет. Смених 2 докато намеря моя, като бях загубила вяра в тях и мислех, че ей така просто ще си говорим полу-празни приказки . Преди да срещна сегашната ми психоложка. Успех Simple Smile) Не съм там, където искам да съм, но със сигурност съм мноооого по-добре от преди. Тогава цял куп симптоми имах при едно тъпо посещение на фризьор или до магазина. Всеки ден. Години наред. Всичко това отшумя и в момента се проявява само в много важни събития и то далеч по-лека форма. Така, че всичко е възможно. Разбирам те перфектно, не стоиш да си мислиш негативни неща нарочно, паниката сама си идва. Но е преодолимо, вярвай Simple Smile

Бихте ли казали коя е сегашната ви психоложка. И аз съм в търсене на читав психолог.

Едно мнение по-нагоре дадох линк към профила й. Не искам да излезе, че и правя реклама. Просто ми е препоръчана от семейна приятелка, която обиколи почти всички психолози в Русе докато стигна до нея. Реших да пробвам и аз, и така.

# 676
  • София
Oт Русе е. Мисля, че по едно време имаше кабинет и в София, но не съм сиг. Когато съм в чужбина правим онлайн сеанси. - https://www.facebook.com/tatyana.jekova

Аз не мога да отворя линка.

# 677
Oт Русе е. Мисля, че по едно време имаше кабинет и в София, но не съм сиг. Когато съм в чужбина правим онлайн сеанси. - https://www.facebook.com/tatyana.jekova

Аз не мога да отворя линка.

Tatyana Zhekova /

# 678
  • Цюрих
На мен ксанакс не ми действа добре при дългосрочен прием, усилва тревожността. За кратко е супер, например, като трябва да се кача в самолет. Спира тревожност и паника, но ако продължа да го пия 2 седмици, е, такава нервна криза ми се отключва, че стой та гледай! Избягвам го, само в изключителен случай го пия или когато хептен не мога да заспя.
Психотерапията също не ми помогна, това са най-напразно дадените пари от мен. С течение на времето се оправяш. Променяш си начина на живот, хранене, сън. Пиеш витамини и гледаш да не мислиш за глупости. С правилно лечение ще си бомба след 6 месеца поне,макар че на мен ми отне 3г, без лекарства, да се възстановя. Също имам деца и знам какво е сутрин да нямаш желание за нищо.

# 679
Съгласна съм с Шоколад. Цялостното поддържане на здравето оказва влияние и върху нервната система. Ако промениш мислите си, ще промениш и биохимията. Ако промениш биохимията, ще промениш и мислите. Спорт, растителна храна, релаксация и най-вече преосмисляне на приоритетите, характера, поведенията. Сложна работа е. Но някои хора нямат късмета да стигнат до този ад, затова и никога не се променят, а си остават същите зомбита, дето цял живот бутат нанякъде, без да знаят кои са. Няма нелечими състояния. Макар тук 90% от хората да твърдят обратното и само да си разменят коментари за поредния антидепресант. Особено ужасяващи са коментари от рода на “пия антидепресант вече осма година и съм все така.” А тогава защо го пиеш?
Все по-рядко ми се чете в тая тема, признавам, че Георги ми е отговарял на разни въпроси, на които няма как да си отговоря сама, но цялостно темата е супер сдухваща. Все едно никой не иска да се промени, а само пие химия и чака с магическа пръчка някой да му промени мисленето и душата. И после се създава илюзията, че това е нелечимо. Няма как да е лечимо, защото не е болест, а срив. Човек може да се изправи, може и да си остане сринат, факт. Но около мен хората излекуваха диабет, рак и множествена склероза, а ние тук си мислим, че сме загинали во веки. Ми, не сме.
А и “излекуването” е относително понятие. Защото това не е кокоши трън, че като го няма, да знаеш, че го няма. За едни значи никога вече да не се разтреперят, да не получат сърцебиене или да не изпитат страх. За мен е да ми се случват тези неща, но рядко и с логична причина. Аз съм родена тревожна, не очаквам да стана дърво, винаги ще съм емоционална и леко лабилна. Да се оправя за мен означава да мога да излизам и да живея, без да ми пречи собствената ми душа. Без да се спъвам в нея. Без да падам толкова силно, че да забравя какво е да си изправен.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 12:54 от Димана Йорданова 698644

# 680
Аз от два месеца пия RelaxMed на Меда и се чувствам уникално. Пробвала съм какви ли не добавки за спокойство и по-добър сън, но някои успиват ненужно а други нямат кой знае какъв ефект. Също намалих въглехидратите, като наблягам повече на зеленчуци и протеини. Хубаво е и да се спортува редовно за по-добро цялостно психическо и физическо състояние.

# 681
  • София
Аз от два месеца пия RelaxMed на Меда и се чувствам уникално. Пробвала съм какви ли не добавки за спокойство и по-добър сън, но някои успиват ненужно а други нямат кой знае какъв ефект. Също намалих въглехидратите, като наблягам повече на зеленчуци и протеини. Хубаво е и да се спортува редовно за по-добро цялостно психическо и физическо състояние.

Веднага ли действат или с натрупване ?

# 682

Веднага ли действат или с натрупване ?

От фирмата дистрибутор казват че действа с натрупване от няколко дни, но мисля че по-скоро го казват за да си вържат гащите понеже при всекиго е иднивидуално. При мен действа веднага. Също така те казват да се пие по 1 сутрин и 1 вечер, но аз пия по 2 преди лягане и заспивам много по-лесно, а съня ми е пълноценен. На следващия ден съм свежа и продуктивна.

# 683
Аз от два месеца пия RelaxMed на Меда и се чувствам уникално.
Скрит текст:
Пробвала съм какви ли не добавки за спокойство и по-добър сън, но някои успиват ненужно а други нямат кой знае какъв ефект. Също намалих въглехидратите, като наблягам повече на зеленчуци и протеини. Хубаво е и да се спортува редовно за по-добро цялостно психическо и физическо състояние.
Има Л-триптофан т.е. не трябва да се комбинира с АД. (обръщам внимание за тези, които приемат такива).

# 684
  • София
Някой изчиствал ли е организма си от тежки метали? Има детокс по рецепта на Антъни Уилям, както и добавки като DMSA detox на Herbamedica.
Мисля, че те са в основата на всяко едно заболяване. Както и липсата на определени витамини и минерали в тялото. Трябва да намерим причината и да започнем лечението оттам.

# 685
Аз се включвам също да кажа,че от Аритави се чувствам мноооого по-добре.Страничните ефекти спряха почти,а успиването по цял ден спря,когато намалих нощното хапче(Клонарекс) от 1 на 1/4.Докторът каза да го пия 2 седмици, но мисля да го пия още 1,че тъкмо му оцелих дозата,иначе каза,че е проблем ако се пие например 7 месеца.Надявам се положението да е трайно, все още ме спохождат тревожни мисли,но много бързо минават.А миналата седмица бях като парцал и мислех да ги спирам на своя глава.Не е лесно,особено когато човек е преживял ужасни неща като мен (баща ми беше 10 г с инсулт,майка ми 2020 се разболява от рак на белия дроб, баща ми почина 2021,след 6 месеца и тя,бях там ,травмата остава за цял живот.. )Човек понякога има нужда от помощ и това не е срамно...бях се отказала от второ дете(на 32 съм),но се убедих,че животът е пред нас и трябва да му се радваме,пожелавам го на всички нас 💞💞💞

Пс-какви витамини приемате,аз четох една книга за депресията,там се обясняваше,че трябва да се  приема големи количества омега 3...

# 686
Хора малко помощ,от 2 3 седмици съм постоянно с тревожни мисли и паник атаки. Една жена ми препоръча да започна да пия магнезий и б комплекс на допелхерц поне 1 2 месеца и ако нямало резултат тогава да ходя на психиатър, ама аз много се обърках понеже пия б12 и ашваганда от 1 седмица, няма ефект за сега, но сега да взимам и куп други неща.. Soff00 препоръча релаксмед, сега и за него се чудя. Може ли някой да сподели опита си с тези неща.
Искам също да попитам за мелатонина, знам, че помага за сън, аз със съня нямам проблем, но сутрин като стана и през целия ден съм под голямо напрежение, дали ще има ефект ако при кризисна ситуация го изпия през деня/?

# 687
Аз също пия бая неща едновременно. Не казвам, че е Ок, защото синтетичните витамини са изолирани, а тялото е свикнало да приема такива от храната, в която те са комбинирани по възможно най-добрия начин. Но все пак б12 за мен си е задължителен, защото съм веган.
Пия също и магнезий, ашваганда и д3.
Всичко останало си приемам от начина на хранене.
Не виждам голяма драма да ги попиеш месец-два.
Хората ебати кви химии жулят и нищо им нема.

# 688
Здравейте, да ви кажа днес имам ужасен ден. Случва ли ви се като не се наспите да се задушавате цял ден. Задушавам се имам болки около сърцето и сърдечната област, главоболие. Чувствам се смазана. Снощи легнах късно, а станах в 6, възможно ли е това да е причината за всички симптоми?

# 689
Напълно възможно. И аз съм така, ако не съм спала поне 8 часа. За мен сънят е определящ за това как ще прекарам деня.
Наспи се и утре ще си по-добре. Няма страшно.

Общи условия

Активация на акаунт