Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 14

• 66 281
  • 764
  •   1
Отговори
# 465
Мда, любим ми е момента с точно този сърбеж.
Да, гъбичките могат да се размножават чудесно и там. Миграция е силно казана, защото те си живеят и по кожата, и в червата, а най-обичат тъмно и влажно, затова по време на цикъл с превръзка е топа за тях.
Повлияват се от Флукорика, разбира се, той е системен антимикотик, който се използва за лечение на гъбички във всяка една част на тялото.
И да, можеш да се мажеш с Клотримазол и там, даже в момента е крайно препоръчително да го правиш сутрин и вечер.
Между другото, аз хич не го харесвам този крем, много ми е слаб. Едно време ми действаше, сега вече не и ми дразни повече, отколкото помага.
Ползвам Ломексин, той е по-силничък и не ми дразни.
Тъй че, ако Клотримазолът не помогне за сърбежа, пробвай него.

# 466
Имам и аз някакви съмнения дали не ми е слаб Клотримазол, последните няколко пъти като се мажа не усещам никаква промяна. Ще поръчам на мъжа да вземе Ломексин днес.
Благодаря ☺️ Много полезна информация ми даваш ☺️🙂

# 467
Аз съм използвала канестен 1%
ММ с него пребори гъбичките по ноктите.

# 468
Канестен и Клотримазол е абсолютно едно и също, фирмата производител е различна само.

# 469
Mila, Бигванел гел подходящ ли е за деца? Голямото ми момче 6г. няма точно фимоза, но правеше доста честно гъбични инфекции от море или от басейни, или просто ей така от нищото 🤷🏼♀
Въпреки че сега ходи на плуване и вече година не е има проблеми, но все пак питам за всеки случай?

# 470
Да, ползвам го на детето от 3 годишен.
Като почне да се зачервява - мажа сутрин и вечер след измиване, много бързо повлиява.
Особено след спарване, напишкване, басейн, моето дете много се възпалява и това е единственото, което помага, с поне не е АБ, а антисептик. Може да се ползва многократно без да води до резистентност, така ми е казала моята лекарка, то тя му го изписа преди години. Хубаво е да се маже седмица - 10 дни, въпреки че съм го мазала и по-дълго, по едно време имаше едни ентерококи, които бяха супер резистентни и с това се оправи.

# 471
  • гр.Пловдив
Канестен и Клотримазол е абсолютно едно и също, фирмата производител е различна само.

И цената също Smiling Imp

# 472
Е, за цените съм без коментар 🤨.
Канестен е на Байер (ако не се лъжа) и по-скъпото.

# 473
Дами, от месеци се боря с течения.. но винаги микробиологията ми е чиста, но правим ли секс с приятеля ми и хоп аз пак съм с течение, правим с презерватив и пак така. Някакви съвети. Да сменя ли АГ-то ? Вече се виждам в чудо.

# 474
Изследвания за ППБ - хламидия, микоплазми, уреаплазми, трихомони?
Може да е алергия от презервативи, смени ги, има и нелатексови. От Дюрекс например съм чувала да стават такива неща.
Другото е да се протъркваш след секс - затова не е лошо да пробваш с лубрикант на водна основа.

# 475
Препоръчвам микомакс
Пие се на първи , четвърти и седми ден
Разбира се в зависимост от това , колко е напреднала гъбичната инфекция , но за превантивни мерки в началото препоръчвам да се пие така подред (от личен опит) 🙂

# 476
Момичета, какво приемате за превенция от гъбички? След излекуване пак ги хванах. Не знам какво в тялото ми им действа така размножително, но ми писна. Изопринозин ли да пия, докато лекувам, или имунобор, какво? От три години нямах. После започнах антибиотично лечение, не хванах гъби, имунитета падна, хванах ковид.. излекувах всичко, което борех, но гъбите ей така от нищото решиха да напомнят за себе си.
Дадох секрет в лаборатория, където ги Пращат ги в друг град, че при нас за антимикограма по лабораториите, не са и чували. Дано, което излезе е достоверно. Винаги пътуващите изследвания са ми били съмнителни. Но просто нямам избор. Поне да знам с какво да се лекувам. Кажете с какво да засиля организма, за да не рецидивират повече. За сега мажа с колотримазол, до петък да крепя някак положението, докато не стане ясно с какво да лекувам.

# 477
Здравей,
Има схема с Флуконазол, който се пие 1-4-7 ден, след това по 1 седмично няколко месеца, но това се консултира с лекар спрямо изследванията. Поставят се и глобули вагинално или еднократни спринцовки. Трябва да се види флората, имаш ли лактобацили? Ако не, това е основната причина за постоянните инфекции. Друга причина може да е хормони, диабет, контрацептиви, имунитет, захар, сладко, както и нелекуван партньор. Първо разбери коя е гъбата, към какво е резистентна и се консултирай как да се излекуваш. След това мисли за превенция.

Момичета, какво приемате за превенция от гъбички? След излекуване пак ги хванах. Не знам какво в тялото ми им действа така размножително, но ми писна. Изопринозин ли да пия, докато лекувам, или имунобор, какво? От три години нямах. После започнах антибиотично лечение, не хванах гъби, имунитета падна, хванах ковид.. излекувах всичко, което борех, но гъбите ей така от нищото решиха да напомнят за себе си.
Дадох секрет в лаборатория, където ги Пращат ги в друг град, че при нас за антимикограма по лабораториите, не са и чували. Дано, което излезе е достоверно. Винаги пътуващите изследвания са ми били съмнителни. Но просто нямам избор. Поне да знам с какво да се лекувам. Кажете с какво да засиля организма, за да не рецидивират повече. За сега мажа с колотримазол, до петък да крепя някак положението, докато не стане ясно с какво да лекувам.

# 478
Благодаря ти! Често казано предпочитам да се лекувам сама, спрямо микограмата.. От лекари съм се напатила сериозно, както и мои близки. Не искам да ги слагам под общ знаменател разбира се, просто ми се гади от тях.. Дават гинеколозите едно и също и каквото представителите са им донесли или имат по-голям комисион от това.. Това тези, при които съм ходила.. Едни директно ми казват "няма ти нищо" или " е как така това не ти помага", или отварят книги , в които четат възможни терапии... Това да си варя гащите в тенджера и да си промивам влагалището със сода или смрадлика ми се вижда .. дори опасно за здравето. Предпочитам да чета, да се допитвам до вас и да си следя микограмите , за да се лекувам.. Може да звучи несериозно , обаче нямам сили да ходя на лекар, да искам лактобацили за влагалищно приложение и да ме гледат като паднала от небето. Едва ли не какво е това лактобацили и нямали да ми помогнат...

# 479
От кой град си? Там няма ли дерматолог? Те по-скоро се занимават с такива проблеми, гледат и под микроскоп. Изчакай изследванията и ги качи тук.

Благодаря ти! Често казано предпочитам да се лекувам сама, спрямо микограмата.. От лекари съм се напатила сериозно, както и мои близки. Не искам да ги слагам под общ знаменател разбира се, просто ми се гади от тях.. Дават гинеколозите едно и също и каквото представителите са им донесли или имат по-голям комисион от това.. Това тези, при които съм ходила.. Едни директно ми казват "няма ти нищо" или " е как така това не ти помага", или отварят книги , в които четат възможни терапии... Това да си варя гащите в тенджера и да си промивам влагалището със сода или смрадлика ми се вижда .. дори опасно за здравето. Предпочитам да чета, да се допитвам до вас и да си следя микограмите , за да се лекувам.. Може да звучи несериозно , обаче нямам сили да ходя на лекар, да искам лактобацили за влагалищно приложение и да ме гледат като паднала от небето. Едва ли не какво е това лактобацили и нямали да ми помогнат...

Общи условия

Активация на акаунт