Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 14

• 66 297
  • 764
  •   1
Отговори
# 345
  • гр.Пловдив
Аз съм малко в шок как така сте пили антибиотик за гъбички, изписват такъв за бактериална инфекция по скоро, съвсем ще се объркат жените от такъв коментар...

Инфекцията ми беше стафилококова с голям гъбен пасаж през деветия месец от бременността и пих Амоксиклав 1000 с 1 глобула Ломексин и се изтреби..Преди това БВ с една камара кандиди не се повлия от Полижинакс,Клотримазол,Флуомизин ,не ми назначиха антибиотик и се забатачи до кофти инфекция ..

Никой няма да се обърка,нищо не става без антибиотик с правилна комбинация от глобули и крем за външно,независимо дали са гъбички,АБ или някакви други гадинки

# 346
Съжалявам, но последното изречение е нелепо. Ти си имала осложенени комбинирани инфекции, при които употребата на антибиотик и противогъбично едновременно е била наложителна. В случая говорим единствено и само за изолирани гъбички след антибиотик, който не се споменава за какво точно е бил използван - може и за бактериален синузит. Абсурдно е да лекуваш гъбички, получени от антибиотик с... антибиотик.

# 347
Естествено, че за Стафилококи се взима антибиотик! А Ломексин ви е бил предписан, защото сте били с гъби и не сте имали клинични симптоми или сте получили гъбички от антибиотика. Не е изключено и комбинирана инфекция Стафилококи+Кандида. Голям пасаж гъби, както сте написала ми говори за нелекувани гъби продължително време без клинични симптоми.

Последна редакция: вт, 21 мар 2023, 09:24 от Felicity King

# 348
  • гр.Пловдив
Съжалявам, но последното изречение е нелепо. Ти си имала осложенени комбинирани инфекции, при които употребата на антибиотик и противогъбично едновременно е била наложителна. В случая говорим единствено и само за изолирани гъбички след антибиотик, който не се споменава за какво точно е бил използван - може и за бактериален синузит. Абсурдно е да лекуваш гъбички, получени от антибиотик с... антибиотик.

Явно е трудно за разбиране..Никъде не съм писала,че съм получила гъбички от АБ ?!
Гъбичките -2 различни вида си вървяха с БВ само и единствено в следствие от бременността ,но не се повлияха от глобули ,затова си докарах инфекция и трябваше АБ

# 349
Наистина е трудно за разбиране, но не за мен - на предишната страница се обсъжда случая и лечението на Shturanka, която получила гъбички след антибиотик. Никой не е казал ти какво си получавала и в следствие на какво....

# 350
Момент, аз пък тук съм категорично несъгласна с твърдението, че вагинални бактериални инфекции се лекуват задължително с АБ.
От опит - получава се и само с глобули. Даже при мен АБ допълнителни е влошавало нещата. Именно стафилокок ауреус и то MRSA съм лекувала само локално.
А за чисти гъби да се взимат комбинирани препарати е безмислено при разнообразието от противогъбични лекарства. Между другото, Ломексин има и противобактериално действие, на мен са ми го изписвали при грам+ коки, нищо, че е типичен антимикотик. Просто е с малко по-широк обхват. Аз лично също много го харесвам, крема също и един от малкото, които не ми причиняват дразнене на кожа и лигавици.

# 351
Мила, както винаги казано всичко точно, ясно и на място! +1

# 352
Много ви благодаря момичета! 😊
Благодаря специално на Felicity King за хубавите съвети 🤗 и насоки относно приема на витамини и пробиотици. Вече имам направени изследвания и приемам необходимото. Слава богу, попаднах на страхотна ендокриноложка, която ме насочи за прием на добавки и витамини, всичко необходимо за една бременност.

Относно гъбите, за съжаление АГ не ме насочи правилно и поради това реших да споделя тук и да почерпя от вашия опит, бях изпаднала я отчаяние. Без да съм вещо лице се зачудих защо ми изписва Полижинакс за гъби, в листовката дори Кандида не е упомената.. Но реших да й се доверя. Да, усетих някакво облекчение от тях, но мисля че ако е точното лекарство, както ми бе написала Felicity King досега симптомите да са изчезнали.
Иначе аз се сдобих с гъбите в следствие на грип, лекуван от ЛЛ с Аугментин, преди това бях абсолютно чиста, имах направена МБ преди няма и 2 седмици, бях минала и ЦС дори. АГ по телефона ме насочи за 3 дневния прием на Дифлокан, мазане с Клотримазол (при мен без успех), и Полижинакс ми каза 12 дни и по време на цикъл и да си избера пробиотик. Аз слагах Полижинакс само 4 вечери, дойде ми МЦ и реших да го спра. Овладях сърбежа благодарение на външно измиване с Розалгин, но все още на моменти го усещам.
Поради това смятам като ми свърши МЦ, директно при АГ и да ми пусне изследвания, за да се реши проблема, не желая да хронифицира, както и да се стреля на сляпо и да пробвам какво ли не.

Чудя се на мъжа ми да давам ли от Дифлокана да приеме 1 таблетка, така ме посъветва АГ, за протокола нямали сме контакти откакто сме се разболяли, но и двамата пихме този Аб, защото и двамата бяхме болни с грип.

Вие как смятате редно ли е и той да пие, за да не стане порочен кръг?

# 353
  • там, където ми харесва
Щом АГ ти е казала значи трябва да взема, иначе не би предписал нищо.

# 354
Отново си хванах гъбички след антибиотик ,децата носят бацили ,и аз съм вечно болна , имам инсулинова резистентност, което допринася за чести инфекции ,та понеже още лекувам децата не отидох на гинеколог ,захванах макмирор вагинално 5 дни  и микомакс след третото хапче ми дойде ,но имам още гъби, сега изчаквам да ми свърши и ще продължа глобулите ,но от микомакс ми излезе обрив ,дайте съвет с какво да го сменя

# 355
Отново си хванах гъбички след антибиотик ,децата носят бацили ,и аз съм вечно болна , имам инсулинова резистентност, което допринася за чести инфекции ,та понеже още лекувам децата не отидох на гинеколог ,захванах макмирор вагинално 5 дни  и микомакс след третото хапче ми дойде ,но имам още гъби, сега изчаквам да ми свърши и ще продължа глобулите ,но от микомакс ми излезе обрив ,дайте съвет с какво да го сменя

Аз ползвам дифлукан вместо микомакс, преди са ми изписвали и кандизол

# 356
Ох, защо не спрете да ползвате Макмирор и други подобни за лечение на гъбички? Макмирор съдържа Нистатин и доста често Кандида Албиканс са резистентни към него. Макмирор е медикамент, който е много стар аз го знам поне от 20 години. Добър е като цяло, но изисква поставяне 14 дни за да има ефект. Използвайте еднократните глобули. Ефективни са само с едно поставяне. Когато гъбичките не се унищожат бързо и на момента със всеки следващ ден те се намножават и правят колонии, хифи и псевдохифи. Макмирор не ги унищожава на момента и така жените се влачат по цяла седмица и повече с гъбички.

# 357
Абсолютно съгласна с Felicity King, не знам защо постоянно се изписва и се спряга този Макмирор, аз съм го ползвала един-единствен път и то за цитолитична вагиноза, а не за гъбички. А Нистатин наистина е супер стар медикамент, който едно време, когато имах уау гъбичен бум (преди 20 години) ми изписваха постоянно, че то нямаше много опции и грам никаква работа не ми вършеше.
Да не казвам, че едва миналата година като се сблъсках с гъбички в червата ми обясниха, че Нистатин на хапчета може да повлияе само чревни гъбички, но не и във влагалището, защото не е със системна абсорбация.
А горе имаше едно питане за Микомакс, той съдържа Флуконазол, също както и Дифлукан, Флукорик, Кандизол. Имената са различни на различните производители, съставката една и съща. Ако има обрив от Микомакс, най-вероятно ще има и от другите, тъй че нека дамата просто да отиде на лекар, а не да си самоизписва алтернативи по форума, алергичните реакции не са шега работа.

# 358
Аз също получих алергична реакция от микомакс. Но съвета на дерматолога беше да продължавам да го пия, но заедно с ериус. АГ каза нищо да не пия в такъв случай.
В един момент се чудя, защо си губя времето и парите с лекари.
Под еднократни глобули Ломексин ли имате предвид?
Освен МБ как може да се разбере, че гъбичките са преборени?
Приемам вит. Д+к2, цинк, омега 3, вит. Ц, пробиотик, хр. ензими, лактажин, въглехидрати не съм яла от 2 месеца. Само домати, краставици, марули, моркови, лимони, червено цвекло, месо, риба, яйца, масло и зехтин.

# 359
Освен с МБ няма как да е 100% сигурно, че няма гъбички, но все пак и субективните оплаквания трябва да ги няма. Ако ням сърбеж, парене, течение и т.н. много е вероятно да няма гъбички.
Под еднократни глобули имаме предвид Лактажин и Гиназол, въпреки че те могат да се прилагат и двукратно (след седмица например, има си схеми).
Йоко, взимаш всички мерки, Лактажин не знам обаче колко действа, според моят опит - не става изобщо, но аз боря липса или редуциране на лактобацилите, не гъбички.
За мен Гинофилус, мисля, че 100 пъти съм го писала в темата е верният препарат тук, знам, че го няма в БГ вече, но в чужбина го има, има и доставки, на мен например ми купиха от Германия и вчера се сдобих с 3 шишенца. Моя приятелка си поръча от френска онлайн аптека и и дойдоха по пощата. Според мен това е добра инвестиция.

Общи условия

Активация на акаунт