Вагинални гъбички

• 5 490
  • 19
  •   1
Отговори
Здравейте!Лекувала съм три пъти гъбички и сега се показват пак.До сега винаги когато съм ги лекувала белите точици по вътрешните и външните устни не изчезват.Ходих на лекар в София.Правиха изследвания и ми предписаха Клиндавазин.С приятелят ми правихме секс по време на лечението.Възможно ли е заради това да не съм се излекувала?И също имате ли някакво лечение което ще помогне повече?Благодаря предварително.

Последна редакция: ср, 15 май 2024, 19:07 от Не се сърди, човече

# 1
Приложи изследването, за да се види какво точно си лекувала, защото Клиндавизин не се изписва за гъбички, а за бактериална вагиноза.
Освен това секс по време на лечение не е най-удачното.
Това, което те съветвам е да отидеш отново на лекар за контролна микробиология и да те лекуват според резултата.

# 2
Лекува се и мъжът заедно с теб. Защото ако той е преносителят, ти и да се лекуваш, той след седмица ти ги връща обратно.

# 3
Когато имате гъбички или когато сте под лечение за тях, в никакъв случай не се води полов живот. Дори и да се почувствате за момента добре и без симптоми, се прави след края на лечението, който разбира се е индивидуален. Така пренасяте гъбички на приятеля ви, след това той ви ги връща, както вече някой каза в отговорите. Той трябва да се лекува с вас. Аз съм имала 2 пъти, изписаха ми Мико макс, три хапчета и на четвъртия ден няма и следа, но те се взимат с предписание и си е до човек. Също ми изписаха мазило на Клотримазол, има и такива свещички.

# 4
Благодаря за отговорите!Ще проведа лечението което ми изписаха пак.Дано този път всичко е наред.И се махнат белите точици.

# 5
Не, не си повтаряй лечението.
Щом не е подействало - отиваш на нова Микробиология и да ти изпишат друго спрямо резултата.
Нещо бъркаш в цялата концепция.

# 6
Здравйте! Преди няколко дни имах гъсто бяло течение, това беше само за 1 ден, в момента реално ниши не усещам, но при започване на секс усещам парене и следователно до секс не се стига... мислех да си взема свещичли Вагизан как мислите?друг симптоми нямам. От 2 месеца правим някакви опити за бебе не редовни... чакам и МЦ да ми дойде
[/b]
Не, не си повтаряй лечението.
Щом не е подействало - отиваш на нова Микробиология и да ти изпишат друго спрямо резултата.
Нещо бъркаш в цялата концепция.

# 7
Вагизан са млечна киселина и от тях може още повече да ти запари.
След цикъла - на МБ, то няма как да се знае със сигурност какво ти е.
То аз, дето съм уж с огромен опит хвърлях боб гъстото ми бяло течение с парене наскоро дали е гъби или имам повече лактобацили… Без изследване няма как. Повече лактобацили имам, ако бях сложила Вагизан щеше да стане… уау. 🫤

# 8
Ами за Вагизан пише, че е за тези симптоми, доста подробно е написано, като се замисля за втори път ми се получава така, но е било преди доста време.. общо взето попринцип нямам такива проблеми, преди 2 месеца бях на преглед но МБ не ми е правена, всичко друго беше наред
Вагизан са млечна киселина и от тях може още повече да ти запари.
След цикъла - на МБ, то няма как да се знае със сигурност какво ти е.
То аз, дето съм уж с огромен опит хвърлях боб гъстото ми бяло течение с парене наскоро дали е гъби или имам повече лактобацили… Без изследване няма как. Повече лактобацили имам, ако бях сложила Вагизан щеше да стане… уау. 🫤

# 9
Вагизан е за подкиселяване на средата, ползва се главно след инфекции, например при БВ. Ако са гъби, изобщо няма да помогне. Освен това - то е киселина, пари си.
Щом не си си правила МБ скоро - направо отивай и не го мисли. Можеш и преди цикъл, не е проблем.

# 10
Да, записах си час, но чак за 25 юли дано до тогава да премине и цикъла и това парене, странно е защото е само при полов акт, друг симптоми нямам
Вагизан е за подкиселяване на средата, ползва се главно след инфекции, например при БВ. Ако са гъби, изобщо няма да помогне. Освен това - то е киселина, пари си.
Щом не си си правила МБ скоро - направо отивай и не го мисли. Можеш и преди цикъл, не е проблем.

# 11
Когато имаш инфекции, всичко там долу се дразни при полов акт. Но може и да е от нещо друго - например, презерватив (ако ползвате), от протъркване…
Жалко, че няма как да идеш по-рано, но дотогава недей да се изкушаваш да се самолекуваш, защото не знаеш точно какво е и само може да си навредиш.
Ако беше сигурно, че са гъби, външно може да се мажеш с противогъбичен крем, но… В случая, не съм убедена 100%, че е това, то там има доста течение, бяло и пресечено наистина, но не е еднократно. Освен това сърби ужасно. Рядко гъбите вървят безсимптомно.

# 12
Мда, бялото гъсто течение беше само 1 ден, след това просто пари ако се опитаме да правим секс
Когато имаш инфекции, всичко там долу се дразни при полов акт. Но може и да е от нещо друго - например, презерватив (ако ползвате), от протъркване…
Жалко, че няма как да идеш по-рано, но дотогава недей да се изкушаваш да се самолекуваш, защото не знаеш точно какво е и само може да си навредиш.
Ако беше сигурно, че са гъби, външно може да се мажеш с противогъбичен крем, но… В случая, не съм убедена 100%, че е това, то там има доста течение, бяло и пресечено наистина, но не е еднократно. Освен това сърби ужасно. Рядко гъбите вървят безсимптомно.

# 13
Здравейте, момичета.

Случайно някоя от вас след като е лекувала кандида албиканс да е имала течение?
Правя вече втори курс, като слагах нистатин направен на глобули. Преди 5 дни си сложих последната глобула и виждам, че продължавам да имам някво течение, което е гъсто и това ме притеснява. Лекарката ми каза 10 дни след последващото лечение да ида на преглед, но това течение просто ме влудява и си мисля какво ли не. Възможно ли е още да се “изтича” нещо от глобулите?

# 14
Здравейте, момичета.

Случайно някоя от вас след като е лекувала кандида албиканс да е имала течение?
Правя вече втори курс, като слагах нистатин направен на глобули. Преди 5 дни си сложих последната глобула и виждам, че продължавам да имам някво течение, което е гъсто и това ме притеснява. Лекарката ми каза 10 дни след последващото лечение да ида на преглед, но това течение просто ме влудява и си мисля какво ли не. Възможно ли е още да се “изтича” нещо от глобулите?
Възможно е,също така е нормално по време на овулация 3 дни да имаш течение.

Общи условия

Активация на акаунт