Бактериална вагиноза

• 1 990
  • 61
  •   1
Отговори
Здравейте !Лятото лекувах гъбички ,декември на микробиология излезе Еш.коли лекувах се с антибиотик ,превантивно слагах и глобули за да не се появят гъбички .Сега имам воднисто течение доста силно изписаха ми Флажил И Клиндамицин ,и Макмирор ваг.глобули.Имам чувството че се въртя в кръг.От минали по моя път ,според вас добра ли е комбинацията на Клиндамицин и Флажил за бакт.вагиноза.И при чиста микробиология все имам парене на входа на влагалището.И друг въпрос как Извинявам се задългият пост😢

# 1
Сексуално активна ли сте? Ако е да, и партньорът трябва да се лекува. И винаги използвайте презерватив, независимо дали сте се излекували, или не. Ние, жените сме склонни на гъбички, бактериална вагиноза и цистит.

# 2
Сексуално активна ли сте? Ако е да, и партньорът трябва да се лекува. И винаги използвайте презерватив, независимо дали сте се излекували, или не. Ние, жените сме склонни на гъбички, бактериална вагиноза и цистит.
Да права сте ,лекуван е с мен без да има оплаквания

# 3
Ние, жените сме по-податливи на такива инфекции заради структурата на половите органи и уретрата се намира успоредно на влгалището и е съвсем близо до отвора на влагалището. Затова с презерватив винаги го правете, за да се застраховате от гъбички, бактериална вагиноза и цистит, който ако не е доизлекуван и стане хроничен, се развива в Свръхактивен пикочен мехур.

# 4
Имам постоянно чувство да протъркване даже и подуване при полов контакт независимо с или без презерватив.От друга страна как да правиш опити за деца с тези постоянни оплаквания бактерии и т.н.А все съм се лекувала ,нямам момент да имам оплакване и да не съм отишла на лекар .Омагьосан кръг е 😢

# 5
И ще продължи да бъде омагьосан кръг, защото колкото и да си лекуваш БВ, ако не си оправиш след това флората, много скоро анаеробите, които причиняват инфекциите ще се разрастнат пак.
Много АГ изобщо не изписват опашка след лечението и това е огромна грешка.
След лечението с Клиндамицин и Флажил трябва да си сложиш няколко глобули или гелчета с млечна киселина, след което вагинални пробиотици с цел да си възстановиш нормалната флора.
Иначе - виждаш резултата.
Ако искаш - прочети повече в темата “Резултати от микробиология”, това сме го коментирали там многократно. И в случая ни партьорът ти е виновен, ни сексът.
Просто не ти е оправено положението със средата и всяка намеса те раздразва. Представи си една недоизлекувана рана.
Та така.

# 6
И ще продължи да бъде омагьосан кръг, защото колкото и да си лекуваш БВ, ако не си оправиш след това флората, много скоро анаеробите, които причиняват инфекциите ще се разрастнат пак.
Много АГ изобщо не изписват опашка след лечението и това е огромна грешка.
След лечението с Клиндамицин и Флажил трябва да си сложиш няколко глобули или гелчета с млечна киселина, след което вагинални пробиотици с цел да си възстановиш нормалната флора.
Иначе - виждаш резултата.
Ако искаш - прочети повече в темата “Резултати от микробиология”, това сме го коментирали там многократно. И в случая ни партьорът ти е виновен, ни сексът.
Просто не ти е оправено положението със средата и всяка намеса те раздразва. Представи си една недоизлекувана рана.
Та така.

Много точно написано Благодаря☺️Аз винаги това казвам на гинеколога си чуствам че имам една рана която не може да заздравее .С години имам парене на входа на влагалището и само ми вдигат рамене гинеколозите.След като изпия Флажила и Клиндамицин с тях ще поставям за 6 дни глобули Макмирор да не предизвикам пак гъбички .След това ще ми е дошъл цикъла и след него ще искам да ми изпишат нещо от рода на Гинофилус или Лактажин ,само се притеснявам няма ли да е проблем поставянето чак след цикъла ,но няма как по рано.

# 7
Няма да е проблем и след цикъла, но не пропускай частта с подкиселяването. Аз лично ползвам Вагизан, да, докато ги слагам ми припарва от тях, текат, но пък създават оптималната среда за заселване на лактобацили. Можеш да сложиш 3 вечери, след което поне 14 дни вагинален пробиотик. Аз лично слагам и по много повече. Един месец всеки ден, после един месец през ден и после 2-3 месеца 2 пъти в седмицата. Особено при рецидивиращи инфекции е необходимо дълги курсове и профилактика.
А за външно - препоръчвам ти да си вземеш Бигванеле гел. Да мажеш срамите устни отвътре и най-вече около хода на влагалището. Можеш да започнеш и сега с това лечение, или да изчакаш да го свършиш. Това ще намали дразненето и ще възстанови лигавица, която освен от самата инфекция е раздразнена и от глобулите.

# 8
Много благодаря ,ще направя лечението с пробиотиците само да приключа с антибиотиците които ми изписаха .Бъдете здрава🍀🍀🍀

# 9
Мерси, надявам се с тези допълнителни средства скоро да се похвалиш с коренно различни резултати. 🍀

# 10
Силно се надявам и аз ,да имам по добри резултати от лечението до сега❤️❤️

# 11
Здравейте отново, почти съм изпила Флажила и Клиндамицина,но и преди да ги почна си имах една тъпа болка от години ниско долу (все едно в пикочния мехур).Има ли общо с бактериалната вагинова.Ходила съм и на уролог за нея(но нищо не казват).

# 12
Може да е от БВ, но може и да е от друго.
Пишеш, че си имала Ешерихия. Скоро правила ли си си изследване на урина?
Тествала ли си се за други ППБ - хламидия, уреаплазма и микоплазма? Те често дават такива симптоми, а не се откриват на обикновена МБ. Ако не си ги пускала, сега на контролата, нека ти ги пуснат и тях (ДНК тестове са, най-добре в Геника).

# 13
След лечението за Ешерихия коли през януари ,повторна микробиология не съм пускала.Сега с това лечение с Флажила (нямам течение сега като в началото на лечението )но усещам пак парене на моменти.И от днес пак тази билка .Хламидия ,уреаплазма ,микоплазма съм изследвала последно 2018 и бяха отриц.Винаги ми се изолират бактерии или гъбички нищо друго.А дори при чиста МБ пак парене 😢😢

# 14
Повтори хламидията и плазмите.
Пусни след лечението контролна МБ на влагалищен секрет, стерилна и обикновена урина. Но поне 7 дни след лечението.
И да видим какви ще са резултатите.
През това време - вземи си Урикод форте и пий по 1 саше на ден. След това - мини на обикновения Урикод. В него освен прословутата червена боровинка има и Д-маноза, което много помага при цистити и действа изчистващо. Може да се пие 3 месеца, особено след лечение на Ешерихии.

Общи условия

Активация на акаунт