Бактериална вагиноза

• 2 634
  • 61
  •   1
Отговори
# 30
Оу! Странно!
Да те питам, от кой град си? За контрола ми се иска да отидеш в друга лаборатория, където да направят антимикограма. В това ти изследване няма.

# 31
Оу! Странно!
Да те питам, от кой град си? За контрола ми се иска да отидеш в друга лаборатория, където да направят антимикограма. В това ти изследване няма.
Има и други лаборатории ,да и на мен ми стана странно че няма антимикограма ,има ли вероятност защото пише Candida (умерено).

# 32
Не, просто не са направили.
Не са направили и директна микроскопия.
Задължително искай и двете на контролното изследване.

# 33
Не, просто не са направили.
Не са направили и директна микроскопия.
Задължително искай и двете на контролното изследване.
Да права си ,благодаря ти.

# 34
  • София
Здравейте. Последната година бях все със занижени лактобцили и чиста микробиология. И резултата сега в микробиологията ми излезе силно изразена бактериална вагиноза. Гинеколожката ми изписа за три дни Метронидазол антибиотик(и за мъжа ми) и глобули Клион Д, за десет дена.
Нищо не е изписано като пробиотик. Чета тук колко е важно да възстановим киселинността и после вагинални пробиотици, за да не рецидивира.
Това лечение ок ли е? Ще се радвам да ми кажете с какво да продължа след като свърши назначената схема?
Защото явно изначало имам проблем с намалените лактобцили, от които е тръгнал проблема и пак ще се случи същото!
Благодаря ви!

# 35
Не, не е достатъчно.

Виж, в тази тема сме писали много обширно какво се прави като опашка след метронидазолов препарат, какъвто са ти изписали.
Ако има нещо неясно, пиши ни там:

https://m.bg-mamma.com/?topic=1697173.585

# 36

Здравейте, много търсих и се радвам, че открих тази тема. Аз съм една от потърпевшите на БВ. Още когато бях бременна ме нападна това нещо , свалях килограми бях постоянно с болки с изтичане и бившото ми АГ нито веднъж не ми взе вагинален секрет ……. Казваше все бременна си нормално е и така един ден в 31 г с всичко в мен се спука , родих рано и бебето почина.
За мен лично беше лекарска грешка пропуски и не направиха и нищо да го спасят от силна инфекция и така……….
Минаха 9 месеца. Направих страшно много изследвания в геника. Смених лекаря
Намерихме Микоплазма лекувахме я доста сериозно с Докс@циклин и след няколко контроли я няма.
Сега за наш късмет може би нисък имунитет ме нападна Гарднерела и мен и прартньора. След изтичане и миризма на амоняк направих Фемофлор теста и се показа тя ..
Лекуват ни с Метронидазол 3 х1 от 250 мг
Макмирор комплекс вечер
Всичко за 7 дни
После каза Аг силен пробиотик с 50 билиона
И Гинофилус поне 3 месеца
Отрових си черния дроб от хапчета толкова месеци. Дано тази схема премахне всичко.
Моля за съвет ако нещо още трябва да купя или допълня.

# 37
Не е от нисък имунитет само.
От АБ е, които сте пили за Микоплазмата. Лактобацилите са ти намалени и това става предпоставка за разрастване на Гарднерелата и развитие на БВ.
Схемата е общо взето добра, аз лично бих допълнила със следното:

Като си свършиш Макмирора, изчакай 2 чисти дни и сложи поне 3-4 вечери Вагизан свещички, за да подкиселиш средата и да направиш заселването на лактобацилите от Гинофилус по-късно, по-лесно.
Каква точно ти е схемата на Гинофилус? 3 месеца е чудесно, но да видим как точно, за да е оптимално.

Много съжалявам за загубата ти…
Аз лично ужасно се ядосвам, че АГ не пускат задължително всякакви изследвания за инфекции на бременните. Така щяха да се спестят толкова много спонтанни аборти и случаи като твоя.

Мисля, че този път си попаднала на добър АГ и скоро ще си здрава отново.

# 38
Не е от нисък имунитет само.
От АБ е, които сте пили за Микоплазмата. Лактобацилите са ти намалени и това става предпоставка за разрастване на Гарднерелата и развитие на БВ.
Схемата е общо взето добра, аз лично бих допълнила със следното:

Като си свършиш Макмирора, изчакай 2 чисти дни и сложи поне 3-4 вечери Вагизан свещички, за да подкиселиш средата и да направиш заселването на лактобацилите от Гинофилус по-късно, по-лесно.
Каква точно ти е схемата на Гинофилус? 3 месеца е чудесно, но да видим как точно, за да е оптимално.

Много съжалявам за загубата ти…
Аз лично ужасно се ядосвам, че АГ не пускат задължително всякакви изследвания за инфекции на бременните. Така щяха да се спестят толкова много спонтанни аборти и случаи като твоя.

Мисля, че този път си попаднала на добър АГ и скоро ще си здрава отново.

Много ти благодаря, точно тоя отговор очаквах, а и не само.
Запазих си снимка как изглеждат вагизан свешички с млечна киселина ще ги слагам
И после Гинофилуса.
Предния път след Доксициклина го слагах 1 месец и зарязах там ми е била грешката.
Тя първо ни лекува със слаба доза Доксицикил и пак имаше плазма. Каза , че ни е пожалила и сега вече ще сложи тежка артилерия 14 дни 3 х 1
И там вече лактобацили 0
Сега се надявам да оправя нещата.
Благдоаря ви

# 39
Да, тежка е била схемата.
Но обикновено първо се пробва с 2х1 за 10 дни, след това се дава тежка артилерия.
И да, при такива случаи само 1 месец Гинофилус е малко.
Аз лично правя следното - 1 месец от цикъл до цикъл - всяка вечер.
Следващ месец - през вечер.
След това - 2 пъти седмично.
И контрола.

# 40
Да, тежка е била схемата.
Но обикновено първо се пробва с 2х1 за 10 дни, след това се дава тежка артилерия.
И да, при такива случаи само 1 месец Гинофилус е малко.
Аз лично правя следното - 1 месец от цикъл до цикъл - всяка вечер.
Следващ месец - през вечер.
След това - 2 пъти седмично.
И контрола.
Благодаря ти, когато слагаш Гинофилуса водиш ли полов контакт. Не, че ни е спешен ние нацяло сме спрели всичко от страх, но все пак да знаем каква е процедурата. Защото лекарите не обясняват никога до край нещата …

# 41
Аз лично - да, правя секс, докато слагам Гинофилус. Препоръчително с презерватив.
И разбира се, правя секс вечер преди да сложа глобулата, веднъж ми се случи да ме събуди мъжа ми през нощта, доста мацаница беше 😆.
Но иначе - няма проблеми, това все пак е пробиотик, не е някакво лекарство.

# 42
Аз лично - да, правя секс, докато слагам Гинофилус. Препоръчително с презерватив.
И разбира се, правя секс вечер преди да сложа глобулата, веднъж ми се случи да ме събуди мъжа ми през нощта, доста мацаница беше 😆.
Но иначе - няма проблеми, това все пак е пробиотик, не е някакво лекарство.
Можеш ли да ми кажеш на каква марка презервативи купувате , защото при нас инфекцията мисля , че от това стана защото имат някакъв латекс и спирамицид , от който аз имам алергия направих стрептокок инфекция и после открих и това.
И сега трябва да се закупи такъв без никакви неща по нега латекси и тн

# 43
Аз нямам драми с презервативите, с изключение на това, че ме протъркват и лично аз предпочитам без. Но лекувам ли нещо - ползвам, предимно Дюрекс.
Те имат и нелатексови, ползвала съм веднъж - за мен е все същото, но пак казвам, че аз нямам реакции от презервативите.
Иначе от презерватив може да стане алергия, но няма как да стане стрептокок. Нито пък БВ. Тези инфекции се развиват, защото няма лактобацили, а при секс, дори с презерватив, малко или много се променя средата и нормално живеещите във влагалището други микроорганизми като Гарднерела, че дори и понякога стрептококи просто започват да се размножават. Стрептококите са нормални обитатели на нашето тяло, има жени с носителство, не са някаква полово-предавана болест. Аз лично съм имала немалко пъти, въпросът е, че при достатъчно лактобацили всичките тия гадини са в такова минимално пренебрежимо количество, че не правят абсолютно никакви проблеми.

Иначе по въпроса с презервативите отново - без да те е срам, провери и в секс шоповете. Там има варианти, които ги няма по аптеките.

# 44
Аз нямам драми с презервативите, с изключение на това, че ме протъркват и лично аз предпочитам без. Но лекувам ли нещо - ползвам, предимно Дюрекс.
Те имат и нелатексови, ползвала съм веднъж - за мен е все същото, но пак казвам, че аз нямам реакции от презервативите.
Иначе от презерватив може да стане алергия, но няма как да стане стрептокок. Нито пък БВ. Тези инфекции се развиват, защото няма лактобацили, а при секс, дори с презерватив, малко или много се променя средата и нормално живеещите във влагалището други микроорганизми като Гарднерела, че дори и понякога стрептококи просто започват да се размножават. Стрептококите са нормални обитатели на нашето тяло, има жени с носителство, не са някаква полово-предавана болест. Аз лично съм имала немалко пъти, въпросът е, че при достатъчно лактобацили всичките тия гадини са в такова минимално пренебрежимо количество, че не правят абсолютно никакви проблеми.

Иначе по въпроса с презервативите отново - без да те е срам, провери и в секс шоповете. Там има варианти, които ги няма по аптеките.
Да, при мен точно след такова протъркване парене и болка при уриниране и след 7 дни започна течение и открих златен стрептокок. Пих Вивекс. Тъкмо мина 20 дни след него полов контакт и от 10 дни след него гарднерела и вече няма нещо , което не сме пили от аптеката. Явно наистина трябва да се оправят тези лактобацили.
Дано с гинофилус стане ……
И пробиотика
Ако знаеш някакъв добър който да помогне ще се радвам да споделиш , когато ти е удобно.

Общи условия

Активация на акаунт