Бактериална вагиноза

• 1 993
  • 61
  •   1
Отговори
# 45
Биозин Фем и Криспакт са двата пробиотика, които дават резултат.
Но трябва да си постоянна, поне няколко месеца. Криспакт го дават за 3 месечен курс. Биозин Фем - поне месец. Т.е. можеш да започнеш с Биозин Фем и после Криспакт.

# 46
Биозин Фем и Криспакт са двата пробиотика, които дават резултат.
Но трябва да си постоянна, поне няколко месеца. Криспакт го дават за 3 месечен курс. Биозин Фем - поне месец. Т.е. можеш да започнеш с Биозин Фем и после Криспакт.
Биозин фем по добър ли е от Vaginal care, защото там са 50 милиарда и 38 щама
Биозин са само 4
Защото искам максимални да се оправя……

# 47
Не е въпрос кой колко щама има, а кой работи.

# 48
Не е въпрос кой колко щама има, а кой работи.
Благодаря много. Ползвах Гинофилус доста преди и дори след намокряне отново не се разтварят. При уриниране изпада цялата капсулка и ми причинява възпаление. Ще помисля дали след Вагизан да взема лактаджин живите лактобацили
Но, не знам колко действа пък те….
Исках да те попитам 2 неща:
1. Може ли да сложа вагизана и след час/ два веднага лактобацили. Веднага в хубава среда да се заселят  или първо едното курс после другото
2. Партньора също се лекува с антибиотика
На него освен пробиотик като превенция какво друго да дам
Защото всичко става след полов контакт той имаше епидедимит.
Мисля , че той нещо придава затова моля за съвет.
Благодаря

# 49
Как точно мокриш Гинофилуса? Аз лично - поне 30 секунди под течаща топла вода, никога не ми е изпадала цяла.
Можеш да пробваш Лактажин.
Но не едновременно с Вагизан, първо едното, после другото.
Мъжът ти задължително да се изследва. При мъжете - еякулат след поне 3 дни въздържание. Има вариант само Гарднерела с PCR в Геника, но аз лично ти препоръчвам да пусне Андрофлор, за да се видят и другите анаероби, защото очевидно той също има проблем.
За профилактика при него - то реално при мъжете няма. Те нямат лактобацили в гениталния си тракт, а само в храносмилателния. Но да си пие, то не пречи, само помага.

# 50
Как точно мокриш Гинофилуса? Аз лично - поне 30 секунди под течаща топла вода, никога не ми е изпадала цяла.
Можеш да пробваш Лактажин.
Но не едновременно с Вагизан, първо едното, после другото.
Мъжът ти задължително да се изследва. При мъжете - еякулат след поне 3 дни въздържание. Има вариант само Гарднерела с PCR в Геника, но аз лично ти препоръчвам да пусне Андрофлор, за да се видят и другите анаероби, защото очевидно той също има проблем.
За профилактика при него - то реално при мъжете няма. Те нямат лактобацили в гениталния си тракт, а само в храносмилателния. Но да си пие, то не пречи, само помага.
Да, сега в сряда Е 3 ден въздържание и ще пусне Андрофлор. Може би и той ще мине на метронидазол , предполагам по дълго време от мен.

# 51
Всъщност - той е пил само левофлоксацина, така ли?
За анаеробите се пие Метронидазол - обикновено 7 до 10 дни. Но щом има клинична изява - най-вероятно 10.

# 52
Всъщност - той е пил само левофлоксацина, така ли?
За анаеробите се пие Метронидазол - обикновено 7 до 10 дни. Но щом има клинична изява - най-вероятно 10.
Не, нищо не е пил.
Миналата година август се лекувахме с доксициклин от тогава нищо.
От там нямам лактобацили аз и влача БВ и съм лепнала и на него.
Сега моята схема е ясно от АГ метронидазол
3х1 7 дни
Макмирор( на който нямам особено доверие ) 7 дни. Но, мисля да си взема арилин вагинален.
Ииии опашката от Вагизан + лактобацили.
За мен е ясно
За него ще Видин андрофлора и може би ще мине и той на Метронидазола , но не знам вече на каква схема ще е.
Мисля че мъжете по дълъг курс искат.
Миналата година имаше епидедимит и дадоха само Левокса и казаха добре си и до там. Повече нищо, и се влачим 9 месеца със зарази.  Сега съм хванала нещата сериозно
Дано репродуктивната ни оправи…….

# 53
Много правилно мислиш за всичко.
Макмирор и за мен не първи избор, но в момента няма нищо с метронидазол на глобули, само Гиналгин.

# 54
Много правилно мислиш за всичко.
Макмирор и за мен не първи избор, но в момента няма нищо с метронидазол на глобули, само Гиналгин.
Благодаря ти. Аз от некачествени лекари и загуби стигнах до там , че вече да чета по групи и тук благодарение на вас всички си помагаме и успешно се лекуваме защото винаги нещо липса…… което да не ни върне към рецидив.
Този път мисля , че няма да го позволя
Благодаря отново
Само да попитам Арилина е 1000 мг след като го няма и взема Гиналгин от 250
Колко да слагам наден вагинални
Само 1 вечер ли….

# 55
Правиш целия курс - те са 10.
То при рецидивираща БВ понякога се слагат до 4 Арилина по 1000 мг.
Аз лично се справих и с 2, но съм имала само 1 път БВ през живота си.
Но пък с Метронидазола сме първи дружки, пила съм го за ред други неща, ей сега ме чакат тамън 10 дни на него… Много е гнусен.

# 56
Здравейте🍀Прикачвам последните ми изследвания от 16.04.25Преди това лекувах Ешерихия коли и гъбички два месеца.Изписаха ми само Лактобор гел и на капсули за пиене.Имам обаче друг проблем от месец ,подуваминсе около клитора и се събира секрет които едвам измивам ,защото е много навътре .Не ми се е случвало досега ,а не съм променила нито препарат за пране или измивен.

# 57
Отивай да ти изписват нещо друго, защото все още си с бактерии, лактобацилите ти ги няма никакви, то си пише - 3-та степен влагалищна чистота, а трябва да е 1-ва.
Само Лактобор няма да свърши работа. Трябват глобули за бактериите, примерно 2 Арилина, след което Лактобор, след което вагинален пробиотик.

# 58
Отивай да ти изписват нещо друго, защото все още си с бактерии, лактобацилите ти ги няма никакви, то си пише - 3-та степен влагалищна чистота, а трябва да е 1-ва.
Само Лактобор няма да свърши работа. Трябват глобули за бактериите, примерно 2 Арилина, след което Лактобор, след което вагинален пробиотик.
Това подуване е ужасно ,от   бактериите ли е

# 59
Да, възпалена си, не го отлагай, даже аз лично на твое място бих пуснала нова МБ, защото кой знае каква боза се е получила междувременно.

Общи условия

Активация на акаунт