Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 16

• 11 298
  • 474
  •   1
Отговори
Дами,

Това е новата тема за гадните гъбички.

Линк към старата тема:

https://m.bg-mamma.com/?topic=1607628

Отново призовавам вместо запис да пишете от коя лаборатория сте доволни във вашия град, за да систематизираме информацията.

Започвам аз за София:

НЦЗПБ - микологична лаборатория.
Гарантирано хващат гъбички и под 10 на 3-та, правят и задължително тест за чувствителност (антимикограма).

29 ДКЦ - Кожно-венерически диспансер. Правят посявки за гъбички, определя се щама и количеството, но без антимикограма.

Ще добавя и любимата ми микробиоложка д-р Стефанка Бобчева, тя дълги години работеше в 4 МБАЛ, сега е в Кандиларов на Бузлуджа, но нямам наблюдения, откакто е там.

Прясна-прясна се прибирам днес с посявка от Кожно-венерическия, с Кандида Албиканс над 10 на 5-та. Аман от тия тъпи гъбички. Добре, че вече почнах лечение още, когато докторката ги видя на микроскопа в петък и не съм ярко червена вече.

А и, да, за гъбички и течения ходя не при АГ, а при дерматовенеролог, д-р Кристина Рачева, освен в Кожния диспансер, преглежда в клиника Евродерма.

Вие сте наред.

С пожелания за по-малко постове в тази тема,

Ваша Мила

# 1
Мерси за новата тема!
При нас в Бургас всички лаборатории правят! Честно казано до сега не ми се е случвало да ми върнат резултат само с констатирани гъбички. Още в началото предупреждават, че ако има ще направят и антимикограма, която допълително трабва да се заплати.

Добри лаборатории:
Рамус
Лина
Лабораторията в ДКЦ 2 /бивша трета поликлиника/
И аз дълго време страдах от Кандида глабрата. За сега нямам симптоми и не съм ходила на тест.

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 09:56 от mimi.7299

# 2
Доволна си от Рамус за микробиологии?
Това е нещо изненадващо.
Поне в София не са ОК, всъщност не са ОК и за други изследвания.
За Лина, явно си е конкретно за Бургас. За Варна съм чувала недотам добри отзиви, но то като цяло лабораториите и докторите във Варна са една голяма трагедия.

# 3
И в Бургас са трагедия...
Най доволна съм от тази в бившата трета поликлиника.

# 4
Само в Трета поликлиника в Бургас си правя изследванията. Най-добрата лаборатория. За Лина не искам да коментирам даже какво дъно са.

# 5
  • Враца
Моята микробиология излезе сега, но май още няма антимикограма или няма да има.

Нямам никакви симптоми в момента. ще видя какво ще ми изпишат. Нямам изобщо лактобацили, а ми бяха изписани орални, които пия стриктно, явно ще караме по схемата с Вагизан и Гинофилус:

Кой беше влизал в двубой с глабратата?

# 6
Едва ли ще има антимикограма.
Все пак - къде е правена МБ, изглежда доста добра.
И да, с орален пробиотик нищо не става. И аз пия от месеци и пак съм с редуцирани. След като си излекувам гъбичките, ще слагам и аз пак Гинофилус.
А за теб - терапия е 3 направления - коките( гъбите, после възстановяване на флората.

# 7
  • Враца
И да, с орален пробиотик нищо не става. И аз пия от месеци и пак съм с редуцирани. След като си излекувам гъбичките, ще слагам и аз пак Гинофилус.
А за теб - терапия е 3 направления - коките( гъбите, после възстановяване на флората.
В Плевен в КИРМ е правена. Звъннах им и след малко ще ми кажат дали ще има антимикограма.
Сега чакам и рецепта и излизам на бой Simple Smile
Мила, благодаря ти за съветите. Purple Heart

# 8
В Плевен в КИРМ е правена. Звъннах им и след малко ще ми кажат дали ще има антимикограма.
Сега чакам и рецепта и излизам на бой Simple Smile
Мила, благодаря ти за съветите. Purple Heart
Кандидата се лекува бързо и успешно с борна киселина. Един месец по една вечер. Това е.

# 9
Дано да има. От не личния ми опит, виждала съм, че са чувствителни на Нистатин, което значи - или Макмирор
(оралният не действа на вагиналните гъбички) или борба киселина.
Но преди това - нещо за тия анаероби трябва да ти изпишат, най-добре локално, че ако пиеш през устата, съвсем мазало ще стане с тия гъби.
Пиши update като разбереш.

# 10

Нямам никакви симптоми в момента. ще видя какво ще ми изпишат. Нямам изобщо лактобацили, а ми бяха изписани орални, които пия стриктно, явно ще караме по схемата с Вагизан и Гинофилус:

Борбата беше безмилостно жестока, излизаха резистентни на типичните антимикотични... каквото излезе на антимикограмата това ще слагаш/пиеш.

# 11
  • Враца
Няма да има антимикограма.
Говорих с тях, чакам си рецептата.

# 12

Аз, юни края. Изписа ми локално гинопеварил 6 дни и перорално флукорик по схема, като пием и аз и моя приятел ( за него флукорик през устата и за мазане ломексин ли беше не помня какво изписа ). Само че на мен ми дойде по някое си време от поставянето на глобулите, та си удължих на моя глава с няколко допълнителни глобули. След това правих Мб и цитонамазка, всичко е 6. Но превантивно и двамата пием 6 месеца флукорик на 1,4,7 ден от МЦ.

# 13
  • Враца
И аз очаквам да ми дойде, защото при прегледа се видя отминала овулация. Да видим как ще го разделя лечнието
Още нямам рецепта, вероятно днес.
Интересното е, че нямам нито един симптом, не можеше да не ми мине през ума и мисълта, че е сгрешено Simple Smile.
Азара. , благодаря за отговора, даваш ми надежда, че ще ги сбия. Няма ли да се натовари черния дроб при тази схема 6 месеца Флукорик?

# 14
Wa_wa,
Както писах, аз също съм с гъбички в момента, но моите са албиканс.
И аз нямам типичните симптоми. Ако не се бях погледнала съвсем случайно в огледалото (стисках си една подкожна пъпка на сгъвката на крака) нямаше да знам изобщо, че имам проблем. Обаче бях зачервена доста и се изстрелях моментално на лекар.
За Флукорик, много тежка превантивна схема. Това всъщност не е превантивна, а лечебна схема. За превенция се пие по 1 на месец, не по 3. И да товари, но зависи как се разгражда от черния дроб. И аз пия супер много Флуконазол от няколко години, че съм с много АБ и с гъби в червата. Редовно пускам чернодробни ензими, за да видя какво става.

Общи условия

Активация на акаунт