Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 14

• 66 270
  • 764
  •   1
Отговори
# 375
Ще трябва в този случах Ломексин две глобули през 5-7 дни според тежестта на инфекцията. Микомакс също е слаб. Аз харесвам Итраконазол за 7 или 15 дни пак зависи. Но всичко това е колко според вас е тежка инфекцията. Аз я различавам по тежестта .
Това лекарство итраконазол става ли за превенция ,сега приключих микомакс ,но искам да взема и нещо за да предотвратя нова инфекция.  Може ли схема как го приемате. Благодаря ви

# 376
На мен за кандида ми изписаха микомакс 3 хапчета през два дни и след първи чист ден от менструацията Максмирор. След приключването им пих нистатин, защото получих алергична реакция от микомакс. Пих и био култ кандеа. Сега слагам лактажин.
Седем дни след последната глобула лантажин добре ли е да отида на нов преглед и микробиология?

Йоко, каква алергична реакция получихте от Микомакса?

# 377
На мен за кандида ми изписаха микомакс 3 хапчета през два дни и след първи чист ден от менструацията Максмирор. След приключването им пих нистатин, защото получих алергична реакция от микомакс. Пих и био култ кандеа. Сега слагам лактажин.
Седем дни след последната глобула лантажин добре ли е да отида на нов преглед и микробиология?

Йоко, каква алергична реакция получихте от Микомакса?
Кожен обрив (сърбеше ужасно), много ситен в областта на гърдите, корема и почти целите ръце.

# 378
Здравейте момичета ,
Снощи ми беше последната глобула от 10 дневно лечение за кандида . Въпросът ми е може ли от днес да правим секс с приятелят ми / с презерватив / или трябва да чакаме още ? На преглед ще съм съм в Петък сутринта и хич не ми се иска да чакам до тогава , но просто не знам как е редно. Моля за съвет , но ако трябва ще изчакаме Cold Sweat
По принцип зависи с какво се лекуваш.Аз от вчера се лекувам с вагиналните таблетки на Интимо Хелп, защото забелязах, че бялото ми течение се е засилило и то със странни констинстенции. И ако някой знае дали мога да правя секс.

# 379
Интимохелп не знам колко ще помогне, ако е активна инфекция. Правилното е МБ и след изолиран причинител да се види какво е подходящото лечение.
Защото може да са гъбички, но може и да е нещо друго, знам, че уж Интимохелп помагало срещу много неща, обаче аз нещо му нямам доверие.
А за секса, мисля, че е ясно, че не е най-подходящото в момента. Евентуално, ако е много зор, с презерватив, но не знам дали от самите глобули няма да се скъса, има такива, които имат този ефект. Лично съм го преживявала на младини, когато бях по-неразумна.

# 380
Интимохелп не знам колко ще помогне, ако е активна инфекция. Правилното е МБ и след изолиран причинител да се види какво е подходящото лечение.
Защото може да са гъбички, но може и да е нещо друго, знам, че уж Интимохелп помагало срещу много неща, обаче аз нещо му нямам доверие.
А за секса, мисля, че е ясно, че не е най-подходящото в момента. Евентуално, ако е много зор, с презерватив, но не знам дали от самите глобули няма да се скъса, има такива, които имат този ефект. Лично съм го преживявала на младини, когато бях по-неразумна.
Знам за Ломексина, че не може, все пак то си е за гъбички,но пък Интимохелпа е по-лек вариант.

# 381
  • гр.Пловдив
Цитат

Йоко,микробиологиите и всякакъв вид посявки се правят след изявена симптоматика за определен период от време ..Ти дори и да направиш и да излезе ОК нищо не означава ,защото дори и след проведено лечение -точно след макс 20 дни и 1 цикъл положението може да е същото за съжаление ..

# 382
  • Sofia
Здравейте, мога ли да излекувам вагинални гъбички без микомакс и всякакви други медикаменти? Например с вагинални пробиотици дали става? На биологично лечение съм и трябва да избягвам почти всякакви лекарства.

# 383
За гъбичките - по-скоро не.
Ако бяха бактерии - да.

# 384
ИТРАКОНАЗОЛ дали ще е ефикасен ако приемам са две таблетки вместо 2х2?
В листовката пише, че трябва да има 12 ч между двата приема. Аз не закусвам. Имам две хранения за деня: едно на обяд и едно вечер. Разликата е около 6 ч.

# 385
Правилото е за 12 ч.  разлика между приемите. Иначе рискувате най-малкото да получите стомашно нерзаположение - гадене, повръщане. Под закуска се разбира дори една филийка сухар и плочка сирене. Опитайте.

# 386
Няма как да закусвам в 7 или 8 ч. Толкова рано не мога.
Четох назад в темите и доста дами казват, че за да има резултат лечението трябва да имам МБ и анрибиограма. Самолекуването с неподходящи лекарства може да доведе до резистентност и трудно лечение. Аз анрибиограма нямам.
Съвсем се обърках.
Снощи сложих ломексин глобула. Мисля след седмица да започна с вагинални пробиотици и през м. май да отида на преглед и този път ще поискам всички необходими изследвания.

# 387
При гъбичките няма антибиограма!!! Има количество напр. умерено, сигнификантно, 10 на 9 степен и т.н. и вида на гъбичката - албиканс, тропикалс и т.н . Няма антибиограма.

# 388
Има микограма при гъбичките, при бактериите е антибиограма. Не съм съгласна с предното мнение.

# 389
В Бургас в една определена лаборатория правят микограма за гъбички. Бях с krusei и беше резистентна към повечето лекарства.

Общи условия

Активация на акаунт