Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 14

• 66 307
  • 764
  •   2
Отговори
# 360
Да, еднократни вагинални глобули срещу гъбички са Ломексин и Гиназол (той е с апликатор не е точно глобула). Както Мила пише пробиотиците са Гинофилус и Лактажин, но те не са еднократни.

# 361

За мен Гинофилус, мисля, че 100 пъти съм го писала в темата е верният препарат тук, знам, че го няма в БГ вече, но в чужбина го има, има и доставки, на мен например ми купиха от Германия и вчера се сдобих с 3 шишенца. Моя приятелка си поръча от френска онлайн аптека и и дойдоха по пощата. Според мен това е добра инвестиция.
Под какво име е в тези държави? За онлайн покупки използвам фирма превозвач, но в Германия нямам представа могат ли да се купят онлайн лекарства без рецепта.
В Турция дали го има? М. май се очертава да направим пътуване до там.

# 362
Gynophilus си е, даже има различно форми (с по 2, с по 6 и с по 14 капсули). Аз лично си взех класическия - 14 капсули, защото все пак с него имам опит.
Това не е лекарство, а хранителна добавка, тъй че е без рецепта.

https://www.vamida.de/gynophilus-scheidenkapseln.html

Ето тук например или напишете gynophilus de в google.
За Турция не съм проверявала, ще питам една приятелка, която живее там да провери, онлайн не ми излиза.
Във Франция го има също със сигурност, то е френско производство.

# 363
Мила, искат ли от сайта регистрация и немска дебитна карта? Че там са малко особени и затова до сега не съм си взела. Искаха ми немска карта в друг сайт.

# 364
Нямам идея да си призная, защото сестрата на моя приятелка, която живее в Мюнхен ми ги купи и ги прати по мъжа си.
Досега лично аз не съм пазарувала онлайн такива неща, но явно ще се наложи, защото не мога да я занимавам нон-стоп.
Иначе моята приятелка с френската аптека не е имала проблем с плащането с БГ карта.

# 365
Да и аз като съм на място там нямам проблеми с картата. Но когато искам нещо онлайн ми правят проблем. Това само в Германия. От Англия е без проблем.

# 366
Момичета кажете ми схема на гиназол, след колко време са сложа втори апликатор. Аг ми изписа еднократно, но искам да сложа още един защото още усещам парене и сърбеж. Иначе започнах на своя глава цитросепт и мултипробиотика на naturel factor . Вече ми омръзна мине не мине ,пак гъби.🤨🙄

# 367
Втората апликация Гиназол след 5-7 дни.

# 368
Само един ден се порадвах на чисто бельо. Тази сутрин отново се появи сърбеж и зацапване с бяло по бельото. Намазах се с канестен и сърбежа отшумя. Frowning1 Мислех идната седмица да отида на преглед и МБ, но в това положение не виждам смисъл.
Микомакс и максмирор или нищо не са направили или аз нещо не съм направила както трябва.  Лактажин сложих в сряда последно.
Купих ломексин глобула.
Трябва ли да се комбинира с лекарство през устата?

# 369
Ще трябва в този случах Ломексин две глобули през 5-7 дни според тежестта на инфекцията. Микомакс също е слаб. Аз харесвам Итраконазол за 7 или 15 дни пак зависи. Но всичко това е колко според вас е тежка инфекцията. Аз я различавам по тежестта .

Последна редакция: сб, 25 мар 2023, 08:08 от Felicity King

# 370
Снощи сложих Ломексин, но сутринта след тоалетна сърбежа беше още по-непоносим. Дали има връзка с това, че преди 3 седмици последно почистих окосмяването и сега вече наболи и пораснали причиняват или са част от причината за сърбежа? Струва ми се абсурдно, защото сърбежа е само на входа на влагалището, никъде другаде.
Леко съм и настинала- хрема, ден два бях с болно гърло.

Последна редакция: сб, 25 мар 2023, 08:48 от йоко

# 371
От Ломексин първите 2-3 дни е възможно да има парене, дискомфорт точно на входа на влагалището и след това отминава. Това е нормална реакция. Ако взимате душ по два пъти на ден сутрин и вечер би трябвало реакцията да отмине по-бързо.

# 372
Да, сутрин и вечер взимам задължително душ, а в дните, които карам велосипед още веднъж.
Със себамед или с идрозоил или само с топла вода е добре да се измивам? След измиване мажа с канестен за да облекчи сърбежа.
Следващата глобула трябва да я сложа след 5, защото на 02.04 очаквам да ми дойде.
Сърбеж е просто ужасен. Такова нещо не помня 😢

# 373
йоко, ще ти дам един може би малко непопулярен и нетрадиционен съвет, но забрави за велосипеда, докато не се реши проблемът. Търкането в седалката по мое мнение дразни не само кожата, но и нервните окончания, а това може да създаде допълнителен дискомфорт.

# 374
+1 за велосипеда, наистина е така. Аз не харесвам Себамед и другото. Доволна съм от Ваготон измивен гел , съдържа млечно кисели бактерии и е неутрален.

Общи условия

Активация на акаунт